Görüş Bildir
Haberler
Ekmeleddin İhsanoğlu Anıtkabir Özel Defteri'ne Ne Yazdı?

Ekmeleddin İhsanoğlu Anıtkabir Özel Defteri'ne Ne Yazdı?

adem kara
30.06.2014 - 12:42 Son Güncelleme: 30.06.2014 - 13:08
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Anıtkabir'i ziyaret etti. İhsanoğlu, Anıtkabir özel defterini imzaladıktan sonra İsmet İnönü'nün kabrine de kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk bıraktı.

Beraberindeki heyetle Aslanlı Yol'dan yürüyerek Anıtkabir'e gelen İhsanoğlu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine, kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelen bıraktı.Burada bir dakikalık saygı duruşunda bulunan İhsanoğlu, Anıtkabir önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

İhsanoğlu, daha sonra, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek, Anıtkabir özel defterine şunları yazdı: 'Cumhuriyetimizin kurucusu ve istiklal mücadelemizin kahramanı aziz Atatürk; Gencinden yaşlısına, hepimize emanet ettiğin cumhuriyetimiz, bugünlerde cumhurbaşkanının halk tarafından seçimi ile yeni bir safhaya ulaşmış bulunmaktadır. Bu kutlu ve ulvi vazifeye talip olduğum şu anda cumhuriyetin değerlerinin takipçisi ve geliştiricisi olacağımı Türk milletine ilan ederim.

Ülkemiz, işaret ettiğin 'Yurtta sulh, cihanda sulh' ülküsüne her zamankinden daha fazla sarılma ihtiyacı hissetmektedir. Sosyal barışın ve huzurun temin edilip korunması, ülkemizin refah seviyesinin yükseltilmesinde kilit bir rol oynayacak, halkımızın mutluluğu, bölgemiz ve dünyamız için de bir örnek teşkil edecektir.

Temelinde evrensel hukuk değerlerinin, sütunlarında bağımsız yasama, yürütme ve yargı kuvvetlerinin, çatısında insan hak ve hürriyetlerinin yer aldığı Türkiye Cumhuriyeti, cepheleşen dünyada huzuru, itibarı ve istikrarı ile ilelebet payidar kalacaktır. Bizlere düşen, gelecek nesillerimizin mutluluğunu bugünden tesis edecek gerekli adımları atmak, çatışmadan ve çözümsüzlükten uzak duran ülkemizi aydınlık bir geleceğe taşımaktır. Bu kararlı yolculuğumuzda en büyük gücümüz milli egemenliğin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi, en sağlam dayanağımız ise muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak hedefimizdir. Ruhun şad olsun.'

İnönü'ye çelenk

İhsanoğlu, Anıtkabir özel defterini imzaladıktan sonra İsmet İnönü'nün kabrine de kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk bıraktı.

Anıtkabir'i ziyaret edenler bazı kişiler tarafından alkışlanan İhsanoğlu, vatandaşlarla bir süre sohbet etti. İhsanoğlu daha sonra Anıtkabir'den ayrıldı.

İhsanoğlu'na, Anıtkabir ziyaretinde, CHP Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak ve Aytun Çıray, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ve MHP Ankara İl Teşkilatı da eşlik etti.

CNN Türk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0