Görüş Bildir
Haberler
Öğrenciler Saatlerce Atatürk Kitaplığı'nın Kapısında Bekliyor: 'Taksim’e AVM Değil, Kütüphane Lazım'

etiket Öğrenciler Saatlerce Atatürk Kitaplığı'nın Kapısında Bekliyor: 'Taksim’e AVM Değil, Kütüphane Lazım'

Emre Ordu
17.01.2018 - 18:30 Son Güncelleme: 18.01.2018 - 12:55

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait Taksim'deki Atatürk Kitaplığı özellikle merkezi konumu nedeniyle öğrencilerin akınına uğruyor. Ancak gelen öğrenciler yer darlığı nedeniyle içeri girebilmek için saatlerce kuyrukta bekliyor. Etrafında 4 büyük AVM ve yüzlerce mağaza olmasına karşın Taksim gibi merkezi bir yere yeni bir kütüphane yapılmaması veya mevcut kütüphanenin şartlarının iyileştirilmemesi öğrencilerin tepkisini çekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet'ten Mehmet Kızmaz'ın haberine göre,öğrencilerden bazıları evinde kendine ait odası, masası olmadığı için kuyrukta beklemeye razı olmuş kimi de deniz manzarasına karşı ders çalışmak için. 

Kitaplık 24 saat hizmet vermesine karşın fiziksel olarak yetersizlikleriyle dikkat çekiyor. Hem salonun darlığı hem de tuvalet gibi bölümlerin yetersizliği ve hijyen eksikliği öğrencilerin en büyük şikayetleri arasında yer alıyor.

Öğrenciler şikayetlerini ve taleplerini şu sözlerle dile getiriyor:

"Okuldan sıraya yakalanmamak için koşuyoruz"

"Okuldan sıraya yakalanmamak için koşuyoruz"

Metkan Temel: Civarda çok okul var. Öğrenci çok ama kütüphane az. Okuldan sıraya yakalanmamak için koşuyoruz. Çalışma masalarındaki ışık sistemi gibi olanakları seviliyor. Misal evde bu kadar geniş masa yok. 

Norda Lazoğlu: Yoğunluğun nedeni Taksim gibi merkezi ve ulaşımın kolay olduğu bir yerde olması, manzarası ve geniş kaynaklara sahip olması. Belli ki talep var, o zaman bunun gibi daha çok kütüphane açabilirler ya da burayı büyütebilirler.

"Bazı öğrencilere 'toprağım' diyerek ayrımcılık yapan güvenlikçiler var"

"Bazı öğrencilere 'toprağım' diyerek ayrımcılık yapan güvenlikçiler var"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Burak Manay: Sıraya girmemek için sabah saat 08.15’te geldim. Asıl sorun kütüphanenin küçük olması. Masaya kitabını bırakıp gidip dışarda gezen yani 2 saat çalışıp 6 saat dışarıda olanlar da oluyor. Kapıda bekleyenin hakkı yenmiş oluyor. Ücretsiz internet ağının olması da burada fazla vakit geçirilmesinin diğer bir nedeni. 

Cihan Maltepe: Bazı öğrencileri kollayan, ‘toprağım’ deyip ayrımcılık yapan güvenlikçiler var. Akşam cam kenarında kitap okunmuyor, gözlerimiz bozuluyor, çok karanlık. Bir ara, ‘kalkarsanız ve yarım saate gelmezseniz çantanızı kaldıracağız’ diyorlardı ama şu an bu uygulama yok.

Talepler sosyal medyadan da dile getiriliyor: "Taksim'e AVM değil kütüphane lazım"

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
376
113
24
13
9
9
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Stranger Man

Siktiret kütüphaneyi cami yapın cami, memlekete mal lâzım.

Semih Kaya

Haberin özeti çalışacak alanın küçüklüğü sanırım. Fakat Kütüphaneler ders çalışma alanları değildir. Araştırma veya kitap alışverişi yapma vs. gibi mekanlard... Devamını Gör

Boşyazar

Madem ücretsiz etüt merkezi ihtiyacı yok mudur?

Hipergrafi

Eksiklik varsa var öyle mutlu oldum ki bir kütüphanenin bu kadar dolup taştığını duyunca. Güzel bir gençlik yetişiyor. Geçtiğimiz günlerde 18 Mart Üniversite... Devamını Gör

Dila Patra

Hayalimdeki kütüphane! Allah hayırlısıyla atanmamı nasip etse de harıl harıl çalışsam orada!