Görüş Bildir
Haberler
Eğlenceseverler Buraya! Dünyanın Görülmeye Değer 13 Eğlence Parkı

Eğlenceseverler Buraya! Dünyanın Görülmeye Değer 13 Eğlence Parkı

Tatillerde en çok çocuklar eğlenir. Okul tatil, yarın erken uyanıp gidecek bir yer yok ve sınırsız boş vakit var. Yani çocuklardan daha keyifli kim tatil yapabilir. Ülkelerin birbirinden eğlenceli, eğlence parkları mevcut. Tabii bu parklar sadece çocuklar için değil, yetişkinler için de oldukça eğlenceli yerler. Heyecanın doruklara çıktığı, eğlence merkezlerine herkes cesaret edebilir mi? Emin değiliz. Başka bir dünyadaymışız izlenimi veren ve gidip görülmesi gereken, dünyanın en güzel eğlence parkları içeriğimizde.👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Walt Disney World - Florida

1971 yılında kurulan Disney temalı eğlence parkı, 4 tema parkı, 2 su parkı, 27 temalı otel gibi imkanları bulunan, oldukça büyük bir yere sahip olan eğlence parkıdır. En çok ziyaret edilen tema parklardan biri olan Walt Disney World yılda ortalama 52 milyondan fazla ziyaretçiyi karşılıyor. Eğlence severlerin herhalde hiç tartışmadan gitmesi gereken ilk yer Walt Disney World olmalı.

2. Tivoli Bahçeleri - Danimarka

Kopenhag'ın en büyüleyici ve turistlerin uğrak noktası olan Tivoli Bahçeleri eski bir eğlence merkezi. 1843 yılında yapılan Tivoli Bahçeleri, o zamanların en popüler mekanı iken İkinci Dünya Savaşı zamanlarında Nazi destekçileri tarafından yıkılmış. Restore edilerek tekrar hayata kazandırılan Tivoli Bahçeleri hem görüntüsü hem de eğlence aletleri ile oldukça güzel bir yer. Yeşil doğasına karşı kim adrenalini yükseltmek istemez ki?

3. Tokyo Disneyland - Japonya

Eğlence mekanları denilince tabii ki akıllara hemen Disney geliyor. En büyük eğlence firması olan Disney dünyanın birçok farklı ülkesinde tasarladıkları eğlence merkezleri ile ziyaretçi akınına uğruyor. Tokyo'daki Disneyland 1983 yılında açıldı. Açıldığı günden beri, her yıl ortalama 17 milyon insanı eğlendiriyor. Sadece Disney karakterleri değil, özel konseptleri de bulunan eğlence merkezi Tokyo'nun lüks merkezinde Urayasu taraflarında bulunuyor. Eğlence severlerin mutlaka uğraması gereken yerlerden sadece biri.

4. Canada’s Wonderland - Kanada

Büyük bir alana yapılmış olan Canada's Wonderland ülkenin gözde lunaparklarından. Her yıl ortalama 3,5 milyon insanı karşılayan parkın içinde, hız trenleri, korku evleri ve tematik su parkları gibi birçok şey bulunuyor. Leviathan hız treni en büyük hız trenlerinden biri. Hem keyifli hem de heyecanlı deneyimler için yolunuz Kanada'ya düşerse uğramanız gereken bir eğlence merkezi.

5. Ocean Park - Hong Kong

Disneyland'ın da yer aldığı Hong Kong da değişmeyen şeylerden biri Ocean Park'a olan ilgi. Okyanus temalı eğlence parkı yılda 7,5 milyon kişi tarafından tercih ediliyor. Sıra dışı hayvanların sergilendiği, akvaryum ve ormanların yanı sıra Thrill Mountain dev treni ile farklı deneyimlerde sunan bir park. Sadece çocuklar değil, yetişkinler de zamanın nasıl geçtiğini anlamayacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Six Flags Magic Mountain - Kaliforniya

Amerika Birleşik Devletleri'nin her eyaletinde eğlence merkezi olmazsa olmazı. Dairesel formları ile başınızı döndüreceğine emin olduğumuz hız trenleri içeren Six Flags Magic ortalama 3 milyon eğlence severi karşılıyor. 1990 yılında kurulan küçük bir parkken, 2005 yılında inşa edilen devasa hız treni Kingda Ki ile bölgenin uğrak yerlerinden biri oldu. Bu yenilik sonrası insanların ilgisi ile daha da kendini yenileten parka, yeni parkurlar da eklenince Kaliforniya'nın görülmesi gereken yerleri arasında gösterilmeye başlandı.

7. Disney Hayvan Krallığı - Florida

Walt Disney World'de bulunan tema parklardan biri olan Disney Hayvan Krallığı, 1998 yılında yapılmış. Doğal çevre ve hayvan koruma odaklı olan park, 2015 yılında yaklaşık 10,9 milyon insanı karşılayarak en çok ziyaretçiye sahip dördüncü tema parklardan biri. 44 metre yükseklikte Tree of Life adlı yapay bir ağaç tarafından temsil edilen park, konsepti ve amacı doğrultusunda en çok gidilmeyi hak eden bir yer.

8. Universal Stüdyoları - Japonya

Teknoloji denilince aklımıza gelen Japonya eğlenceden geri kalmamış olacak ki, ülkenin büyük şehirlerine konumlandırmış eğlence parkları ile anılıyor. Dünyaca ünlü film stüdyosu Universal ile beyaz perde de gördüğümüz bütün karakterler Osaka'da tekrar karşımıza çıkıyor. 'Jaws Ride', 'Jurassic Park Ride' ve Harry Potter severleri de unutmadan 'Wizarding Worl of Harry Potter' gibi temaları olan park ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatıyor. Çok büyük bir alana inşa edilen eğlence merkezinin içinde alışveriş, yemek ve dinlenme tesisi gibi imkanları da bulunuyor.

9. Dollywood Pigeon Forge - ABD

Dollwood sadece bir eğlence parkı değil bir festival havasında bir yer. El sanatarı ve müziği de birleştiren Dollwood, birçok konsere de ev sahipliği yapıyor. Yılda yaklaşık 3 milyon insana ev sahipliği yapıyor. Görülmeye değer yerlerden biri.

10. Universal Singapore Stüdyoları - Singapur

Dünyaca ünlü film stüdyosu Universal'ı bu sefer Singapur'da görüyoruz. 2007 yılında yapıma başlayan tema park, açıldığı tarihten itibaren 9 ay içinde 2 milyondan fazla ziyaretçiye ulaştı. Gösterişi ve devasa hız treni ile görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Beto Carrero World - Brezilya

Brezilya'nın Penha şehrinde bulunan Latin Amerikanın en büyük tema parkıdır. 1991 yılında hayata geçirilen Bero Carrero World, diğerleri kadar popüler olmasa da ülkesinde tercih edilen yerlerden biri.

12. Lotte World - Güney Kore

Güney Kore'nin başkenti Seul'da yer alan Lotte World, son teknoloji ile donatılmış eğlence merkezlerinden. Görüntüsü ile Disneyland'e olan benzerliği ile çok eleştiri alan tema park yine de başarılı bir yapıya sahip. Yılda 7,5 milyon ziyaretçisi olan Lotte World teknoloji ile gerçekliğin birleştirilmesi ile korku evlerine daha bir koku katmış diyebiliriz. İnsanı ister istemez çeken görüntüsü ile tavsiye edeceğimiz bir tema park.

13. Disneyland - Paris (Fransa)

Avrupa'nın uğrak noktası Disneyland Paris, her yıl ortalama 10 milyon insana ev sahipliği yapıyor. 'Space Mountain: Mission 2' ve 'Pirates of Caribbean' isimli hız trenleri parkın gözdelerinden. Su kaydırağı olarak 'Big Thunder Mountain' yer alıyor. Heyecanınıza heyecan katan anlar yaşamak için Disneyland Paris'i tercih edebilirsiniz.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
7
7
4
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cessylmz

liste eksik Ankapark yok