Görüş Bildir
Haberler
Efsane Futbolcudan 35 Bin Euro Bağış

Efsane Futbolcudan 35 Bin Euro Bağış

Batuhan
22.04.2014 - 15:52

Efsane Futbolcudan 35 Bin Euro Bağış

Almanya'nın futbol efsanesi, `İmparator' lakaplı Franz Beckenbauer, Denizli'deki Görme Engelliler Okulu'nda eğitim gören 91 çocuk için 35 bin Euro bağış yaptı.

İmparatorun adını taşıyan vakıf aracılığıyla yapılan bağışla, okulda kullanılmak üzere bir minibüs, bütün sınıflara LED televizyon ve tüm odalara mini buzdolabı alındı. Görme engelli çocuklar teşekkürlerini Almanca, 'Görmeyen gözlere ışık olduğun için teşekkürler Beckenbauer' yazılı pankartla dile getirdi.

Denizli Görme Engelliler Okulu'nu yaptıran ve yıllardan beri okulun tüm ihtiyaçlarını hayırseverlerin desteğiyle karşılayan Denizli Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin Başkanı Hasan Himmetli, Denizlili bir ailenin kızı olan ve Almanya'da yaşayan Nilgün Schmidt'le bağlantıya geçti. Okulun bazı ihtiyaçları olduğunu dile getirdi. Başkan Himmetli, bu konularda hassasiyetiyle tanınan İmparator lakaplı Almanların ünlü eski futbolcusu Franz Beckenbauer'in destek olmasını istedi. Nilgün Schmidt girişimlerde bulunarak Franz Beckenbaur ile Hasan Himmetli'nin bağlantı kurmasını sağladı. Dernek Başkanı Hasan Himmetli'yle yazışan Franz Beckenbauer Vakfı, okula ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için 35 bin Euro bağış yapma kararı aldı. Vakıf aracılığıyla Denizli Görme Engelliler Okulu'na 35 bin euro bağış çeki gönderildi. Franz Beckenbauer Vakfı'nın gönderdiği parayla okula bir minibüs, bütün sınıflara interaktif eğitimde kullanılmak üzere LED TV ve öğrencilerin odalarına mini buzdolapları alındı.

TÖREN DÜZENLENDİ

Alman futbolunun İmparatoru Franz Beckenbauer'in yaptığı bağışla okula alınan minibüs ve malzemeler için tören düzenlendi. Törene Vali Abdülkadir Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Reşat Erdoğan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Himmetli, dernek yönetimi ve Okul Müdürü Ufuk Atalay ile öğrenciler katıldı. Vali Abdülkadir Demir, satın alınan minibüsün anahtarını Okul Müdürü Ufuk Atalay'a teslim etti. Malzemelerin tesliminde görme engelli çocuklar ellerinde Almanca, 'Görmeyen gözlere ışık olduğun için teşekkürler Beckenbauer' yazılı pankartlar dikkat çekti.

VALİ'DEN BECKENBAUER VAKFI'NA TEŞEKKÜR

Okulu gezerek sınıflara alınan televizyonları ve odalara alınan mini buzdolaplarını yerinde gören Vali Abdülkadir Demir, bağışı yapan Franz Beckenbauer Vakfı'na ve bağışın yapılmasında aracılık yapan Nilgün Schmidt'e teşekkür etti. Görme engelli öğrenciler törende gitar ve darbuka çalarak şarkı söyledi. Vali Abdülkadir Demir, Denizli Görme Engelliler Okulu'nda 91 öğrencinin ilk ve ortaokul eğitimi gördüğünü belirterek, 'Yapılan bağışın parasal değerinin ötesinde Dünya'nın başka bir yerinde yaşayan insanların buradaki çocuklarımıza sahip çıkması ve destek çıkmaları son derece önemli. Bu okuldaki çocuklarımız çok başarılı. Gören arkadaşları kadar başarılılar. Bu katkılarla bu başarının devam edeceğine inanıyorum. Bu işe aracılık eden herkese ve vakfa çok teşekkür ediyorum' dedi.

Denizli Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Himmetli, 'Okulumuza yıllardır Denizli'de birçok hayırsever yardım yapıyor. Bu kez de Almanya'da Beckenbauer Vakfı bu okul için yardım yaptı, görmeyen gözlere ışık oldu. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Gönderilen bağışla alınan minibüsle çocuklarımızı geziye gidecekler, hastane işlemleri için kullanacaklar' diye konuştu.

RAMAZAN ÇETİN - DENİZLİ / DHA

Kaynak: http://www.dha.com.tr/franz-beckenbau...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0