Görüş Bildir
Haberler
Efsane Dizi 'Friends'in Karakterlerinden Öğrenebileceğiniz Altın Değerinde Finansal Dersler

Efsane Dizi 'Friends'in Karakterlerinden Öğrenebileceğiniz Altın Değerinde Finansal Dersler

luna
14.06.2021 - 08:30

#4 Favori karakterim! 😍

Kaynak: https://scripbox.com/mf/financial-les...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Monica Geller Bing

1. Monica Geller Bing

Spoiler! - Monica, dizide işinden bir yanlış anlaşılma sebebiyle kovuluyor. Bir satıcı ona 5 biftek ve bir patlıcan hediye ediyor. Ancak, ertesi gün işyerinde bunun bir rüşvet olarak görüldüğü ve işyeri kurallarına aykırı olduğu söylenerek kovuluyor. Bunun rüşvet olduğunu bile bilmeyen Monica birden işsiz kalınca ne yapacağını bilemiyor tabii. Babası ona önceden para biriktirmiş olması gerektiğini söylüyor. Maalesef Monica bunu yapmadığı için zor duruma düşüyor. - Spoiler!

Finansal ders: Ak akçe kara gün içindir.

Finansal ders: Ak akçe kara gün içindir.

Monica bize hayatta hep kötü durumlara hazırlıklı olmak gerektiğini öğretiyor. Monica'nın deneyimlediği gibi önceden olacağını tahmin edemeyeceğimiz şeyler yaşayabiliriz. Bu yüzden acil durumlar için bir kenara az da olsa para koymak ileride çok işimize yarayacaktır.

2. Joey Tribbiani

2. Joey Tribbiani

Joey dizide en sevilen karakterlerden biri. Spoiler! - Oyuncu olmak isteyen Joey'nin dizide birçok seçmeye katıldığını görüyoruz. Bir süre sonra iyi bir rol kapmayı başarsa da o zamana kadar kira ve diğer ihtiyaçlar için Chandler'a bağımlı. Bir dizede rol almaya başladıktan sonraysa ihtiyaçlarını düşünmeden gereksiz yere çok fazla para harcayan Joey, kısa süre sonra işinden kovulunca parasız ve binlerce dolar borçlu bir şekilde kalakalıyor. - Spoiler!

Finansal ders: Ayağınızı yorganınıza göre uzatmalısınız.

Finansal ders: Ayağınızı yorganınıza göre uzatmalısınız.

Spoiler! - Joey, geleceğini ve yapacağı ödemeleri düşünmeden para harcadığı için zor duruma düştü. - Spoiler! Joey'nin bize öğrettiği şey, kişinin her zaman borçlarının farkında olması ve ödeyebileceğinden büyük borçlar altına girmemeye çalışmasıdır. Ne kadar borcunuzun olduğunu kontrol etmeli ve faizleri de hesaba katmalısınız. Sonrasında harcamalarınızı buna göre şekillendirmelisiniz.

3. Ross Geller

Ross, 30 yaşında New York Üniversitesi'nde profesör olan ve konu kariyer ya da aşk olsun her zaman hayalinin peşinden giden biri. Ross bir paleontolog ve kariyerine olan tutkusu, dizi boyunca izleyenler bunu açık bir şekilde görebiliyor. Ayrıca, Ross'un hep gelecek için bir planı olduğunu da söylemeden geçmeyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Finansal ders: Hayallerinizin peşinden gitmelisiniz.

Finansal ders: Hayallerinizin peşinden gitmelisiniz.

Ross'tan öğrenilmesi gereken ders gelecek için hayal kurmak, bu hayalin gerçekleşmesini sağlayacak bir plan yapmak ve ona göre ilerlemektir. Hayal ve hedefler güzeldir ve önemli olan onlara ulaşmak için bir planınızın olmasıdır. Finansal hedeflerinizi belirlemeli ve bu hedeflere ulaşmak için Ross gibi hevesli olmalısınız.

4. Phoebe Buffay

4. Phoebe Buffay

Phoebe, dizideki en dürüst ve enterasan karakterlerden biri. Aynı zamanda sahip olduğu değerlere oldukça bağlı. Spoiler!- Phoebe, bir masöz fakat dizi boyunca birçok kez iş değiştirdiğini görüyoruz. Masözlüğün yanında şarkı söylemeyi ve gitar çalmayı çok seviyor. Müziğe olan ilgisi ihtiyacı olduğunda biraz para kazanmasını da sağlıyor üstelik. - Spoiler!

Finansal ders: Kendinize ekstra bir gelir kaynağı edinebilirsiniz.

Phoebe'nin bize öğrettiği şey ek bir gelirimizin olmasının ne kadar işe yarar olduğudur. Bunu hiçbirimiz istemesek de bazen finansal sorunlar yaşayabiliriz. Bunun üstesinden gelmek için ek bir işe başlamak veya bir hobinizden para kazanmayı denemek çok işinize yarayabilir.

5. Chandler Bing

5. Chandler Bing

Chandler Bing, 'Friends' dizisindeki en komik karakterlerden biri ve her söylenene bir cevap bulma da usta. Spoiler! - Chandler, 9-5 arası bir ofis işine sahip ama akadaşlarından hiçbiri Chandler'ın ne yaptığını tam olarak bilmiyor. Chandler, işini hiç sevmese de bir süre maaşı iyi olduğu için bu işe devam ediyor. Ancak, Chandler'ın 30'lu yaşlarının ortalarında çoğu insanın cesaret edemeyeceği bir şey yaparak işini bırakıp pazarlama alanında stajyer olarak işe başlıyor. Çok iyi bir maaş aldığı önceki işinde yüksek bir mevkiide olduğunu düşünürsek bu çok cesur bir hareket. - Spoiler!

Finansal ders: Bazen risk almanız gerekebilir.

Chandler'ın bize öğrettiği ders risk almaktır. Chandler'ın kariyerinde aldığı kararı yatırımlarınızda uygulayabilirsiniz. Ekstra getiri için bazen yatırım yaparken biraz risk almak gerekebilir. Ancak bu riski almadan önce her zaman bir güvenceniz olmalıdır. Spoiler! - Chandler önceki işinden çok fazla tasarruf etmemiş olsaydı stajyer olarak çalıştığında geçinemezdi. Birikimi ona ihtiyacı olduğunda yardımcı oldu. - Spoiler! Yani risk almanın gerekli olduğunu düşündüğünüz zamanda bunun sonuçlarını dikkatlice hesaplamalı ve bir güvenceniz olduğundan emin olmalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Rachel Green

6. Rachel Green

Spoiler! - Rachel, parayı hiç düşünmeden rahatça yaşarken ailesinden yardım almayı bırakmaya karar veren bir karakter ve bizler onun garsonluktan ünlü moda markası Ralph Lauren'da çalışmasına uzanan kariyer serüvenini izliyoruz. Rachel, başta çalışma hayatı onu çok zorlasa da tüm sorunların üstesinden gelip başarıya ulaşıyor. Spoiler!

Finansal ders: Finansal olarak kimseye bağımlı olmamalısınız.

Finansal ders: Finansal olarak kimseye bağımlı olmamalısınız.

Rachel'ın bize öğrettiği şey bağımsız olmak ve başarıya ulaşmak için elimizden geleni yapmaktır. Hayatta her zaman bağımsız olmaya çalışmak gerekir. Finansal durumunuz sizin kontrolünüzde olmalı. Böylece istediğiniz kararları alabilir ve istediklerinizi rahatça yapabilirsiniz.

'Friends' dizisinde en sevdiğiniz karakter hangisi? Onlardan öğrenebileceğiniz finansal dersler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

İlginizi çekebilecek diğer içeriklere buradan ulaşabilirsiniz. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
24
14
3
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Bu diziyi seviyorum.

Kader AKTAŞ

Chandler Bing sana daha ne kadar aşık olacağız be adam. :)