Görüş Bildir
Haberler
Efsane Boksör Muhammed Ali'nin Durumu Kötüye Gidiyor

etiket Efsane Boksör Muhammed Ali'nin Durumu Kötüye Gidiyor

Mustafa Boztepe
02.06.2016 - 22:12 Son Güncelleme: 03.06.2016 - 22:44

Efsane boksör Muhammed Ali, dün solunum rahatsızlığı sebebiyle hastaneye kaldırılmıştı ancak sağlık durumuyla ilgili detaylı bilgi verilmemişti. Ancak bugün edinilen bilgilere göre Muhammed Ali'nin durumu kötüye gidiyor. Dünyaca ünlü boksörün hayati organlarının çok kötü durumda olduğu belirtildi ve zor şartlarda nefes aldığı ifade edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dün, efsanevi boksörün sözcüsü Bob Gunnell tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ali'nin solunum yolunda yaşanan sorunun ardından önlem amacıyla hastaneye kaldırıldığı belirtilmişti.

Açıklamada, 74 yaşındaki Ali'nin kendi ekibinde yer alan doktorlar tarafından tedavi edildiği ve sağlık durumunun stabil olduğu, kısa süre içinde taburcu edilmesinin beklendiği söylenmişti.

Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük sporcularından biri olarak gösterilen Muhammed Ali'nin, ailesi tarafından gelen gizlilik isteği nedeniyle kaldığı hastanenin adı ve yaşadığı sağlık sorunu hakkında detaylı bilgi verilmemişti.

Ancak bugün Muhammed Ali’den kötü haber geldi. 74 yaşındaki Ali’nin durumunun kritik olduğu belirtildi. Dünyaca ünlü boksörün hayati organlarının çok kötü durumda olduğu belirtilirken parkinson hastalığı da bulunan efsanevi spor adamının çok zor şartlarda solunum aldığı dile getirildi.

1984 yılından bu yana parkinson hastalığıyla boğuşuyor

1984 yılından bu yana parkinson hastalığıyla boğuşuyor

1984 yılında parkinson hastalığı teşhisi konulan Muhammed Ali'nin son iki yıldır hastalığı ilerlemişti. Efsane boksör, idrar yolu enfeksiyonu ve Parkinson hastalığı gibi çeşitli gerekçelerle birçok kez hastaneye kaldırılmış ve daha sonra taburcu edilmişti.

Boks kariyerini sonlandırmasının ardından Parkinson hastalığına yakalanan ve asıl adı Cassius Marcellus Clay Jr olan ABD'li boksör, 1964'te İslamiyeti seçerek Muhammed Ali adını almıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başarılarla dolu bir boks kariyeri

Başarılarla dolu bir boks kariyeri

1964, 1974, 1978 yıllarında olmak üzere dünya ağır sıklet boks şampiyonluğunu 3 kez elde eden Muhammed Ali, bu unvanı rakipleri karşısında 19 kez korumayı başardı. 

Kariyeri boyunca çıktığı 61 maçın 56'sından galibiyetle ayrılan Ali, profesyonel boksa geçmeden önce 1960 Roma Olimpiyatları'nda hafif ağır sıklet kategorisinde altın madalya kazanmıştı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
227
62
14
10
7
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Platon

Allahıma kitabıma ben bu adamın 80'lerde öldüğünü sanıyordum, yaşamımın en büyük şoku oldu Muhammed Ali'nin yaşadığını öğrenmek, Jet li yaşıyor deseler bu ka... Devamını Gör

Mustafa Terkos

jet li yaşıyor zaten bruce lee dir o jet li olsa duramazsın

The Joker

Muhammed Ali'nin ölmeyeceğine adım gibi eminim.Efsaneler nefes alıp vermeyi bıraksalar bile yaşamaya devam ederler çünkü.

The Joker

Kardeş sen çok yanlış anladın söylediğimi...

Şeyhmus Özmen

Gelmiş geçmiş en iyi 5 boksörden biridir. Hayatı,yaşadıkları falan inanılmaz. Şahsen üzülüyorum :/ Umarım toparlanır ve zor da olsa olabildiğince sağlıklı... Devamını Gör