Görüş Bildir
Haberler
Efkan Ala: 'Kamu Kurumları Terörist Faaliyetlerin Yararlanabileceği Anlayış İçinde Olamaz'

Efkan Ala: 'Kamu Kurumları Terörist Faaliyetlerin Yararlanabileceği Anlayış İçinde Olamaz'

ATKN
26.12.2015 - 18:23 Son Güncelleme: 26.12.2015 - 18:38

İçişleri Bakan Efkan Ala, STK temsilcileri ile toplantı yapmak üzere geldiği Diyarbakır’da yaptığı açıklamada, 'Kamu kurumları hiçbir suretle bu tür terörist faaliyetlerin yararlanabileceği bir anlayış içerisinde olamazlar, onlara yardım yataklık yapamazlar, onlara kum taşıyamazlar, onların sokaklarda bariyer kurması için bir takım malzemeleri götüremezler. Demokrasiye kazılan mezardır bu hendekler, demokrasiyi gömmeye çalışıyorsunuz. Eğer teröristler yüz bulmasalar, arkalarında bir destek hissetmeseler, açık söylüyorum bu kadar yapamazlar bu millete' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İçişleri Bakanı Efkan Ala, beraberindeki kamu görevlileri ile beraber Diyarbakır Valiliği’ni ziyaret etti. Burada STK temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirecek olan Bakan Ala, öncesinde valilik şeref defterini imzaladı. Daha sonra basın mensuplarına son dönemde yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Ala, Fatih Paşa Camisi’nin teröristlerce yakıldığını söyledi. 

Terörle mücadelede hiçbir kesintinin olmayacağını ve Türkiye’nin gündeminden çıkacağını belirten Bakan Ala şöyle konuştu:

“Bugüne kadar Diyarbakır’da 24 milyar liralık yatırım yapılmıştır. Şu an itibari ile 5 milyar liralık yatırım hali hazırda devam ediyor Diyarbakır’da. Milletin mahallesini, siyasi yolu hendeklerle kapatmaya çalışmak, milletin mahallesine bomba yerleştirmek sokaklara tuzak kurmak kimin ne yarar sağlayacağı bir olaydır. Kamu kurumları hiçbir suretle bu tür terörist faaliyetlerin yararlanabileceği bir anlayış içerisinde olamazlar, onlara yardım yataklık yapamazlar, onlara kum taşıyamazlar, onların sokaklarda bariyer kurması için bir takım malzemeleri götüremezler. Demokrasiye kazılan mezardır bu hendekler. Demokrasiyi gömmeye çalışıyorsunuz. Neden, oradaki vatandaş sandığa gitti oy verdi. Kimin kendi yönetmesi gerektiğini seçti, sizi seçti. Daha ne istiyorsunuz vatandaştan. Milletin iradesini gömecek, gömmek isteyenlerin kanallarının, hendeklerinin arkasında durabilirler mi, onlarla görüşebilirler mi, onlarla işbirliği yapabilirler mi? Yazıktır günahtır, ne istiyorsunuz bu Diyarbakır halkından milletimizden ne istiyorsunuz? Oy diyorsunuz veriyor, çalışma diyorsunuz yapıyor. Büyük problemler karşısında metanetini koruyor. Biz de hükümet olarak Allah var 2002’den beri elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

'Çocukların geleceğini neden hendeğe gömüyorsunuz?'

'Çocukların geleceğini neden hendeğe gömüyorsunuz?'

Teröristlerin yüz bulmamaları halinde, destek hissetmemeleri halinde bu kadar yapamayacaklarını aktaran Bakan Ala, şu ifadeleri kullandı:

“Eğer teröristler yüz bulmasalar, arkalarında bir destek hissetmeseler, açık söylüyorum bu kadar yapamazlar bu millete. Bu millete bu Sur’da veya başka ilçelerimizde bu eziyeti reva görenlere karşı en başta durması gerekenler o milletin temsil yetkisini almış, oyunu en fazla almış olanlardır. Her türlü imkanı halkımıza sunacağız, onların kılına bir halel gelmesin, burunları kanamasın diye bizim de gerçekten istemediğimiz bu sokağa çıkma yasağını onun için koyuyoruz, bir vatandaşımızın kılına hiçbir şey gelmesin, burnu kanamasın. Askerimizin, polisimizin de kanamasın mücadele ederken, hatta o terörist faaliyetler olmasın, insanlar orada ölmesinler, çocukları alıp götürüp terörist yapmasınlar, o çocuklar Türkiye’nin geleceği için çalışsın, onlara okul yapıyoruz, okulda eğitim verilecek. Çocuk burada mühendis, yönetici, yarın milletvekili olacak, belediye başkanı olacak, neden hendeğe gömüyorsunuz onunu geleceğini.”

Tahir Elçi'nin öldürülmesi

Tahir Elçi'nin öldürülmesi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin, 28 Kasım 2015’te çıkan çatışmada hayatını kaybetmesine de değinen Bakan Ala, şöyle devam etti:

“Bir baro başkanı, bu ülke yetiştirmiş, avukat yapmış, hayatını kaybetti. Aynı anda iki tane memleketin uğraştığı, didindiği yetiştirdiği polisimiz şehit oldu. Ne oluyor, tabi bu konularda şunu söyleyeyim, yetkili mercilerden duymadığınız hiçbir spekülatif habere inanmayın. Burada ne varsa, hele bir kasıt varsa o zaten Türkiye’ye yapılan bir kasıttır. Siyasi sorumluluk üstlenmiş, siyasi temsil yetkisini almış hiç kimse, halktan başka hiçbir otoriteden, hiçbir yerden hele hele bir terör örgütünden zinhar talimat alamaz.”

Bakan Ala, daha sonra valilik binasında STK temsilcileri ile yapacağı toplantıya geçti.

İHA ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
8
2
1
0
0
0