Görüş Bildir
Haberler
‘17-25 Aralık'ta 81 İl Emniyet Müdüründen 74'ü FETÖ'cüydü’

‘17-25 Aralık'ta 81 İl Emniyet Müdüründen 74'ü FETÖ'cüydü’

ATKN
19.08.2016 - 18:34 Son Güncelleme: 19.08.2016 - 23:35

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 17-25 Aralık sürecinde 81 il emniyet müdüründen 74’ünün FETÖ mensubu olduğunu söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İçişleri Bakanı Efkan Ala, NTV'de Funda Görey'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Ala, 17-25 Aralık'ta 81 il emniyet müdüründen 74'ünün FETÖ mensubu olduğunu söyledi.

Efkan Ala'nın açıklamaları şöyle:

'Elazığ'daki saldırı bomba yüklü bir minibüsle yapılan intihar saldırısı. PKK'nın aracı nereden aldığı nasıl getirdiği nereye götürdüğü berraklaştı. Bir takım hususlar ortaya çıktı. Kimi daha önceden çalınmış araçlar. Bu araçlardan örneğin 2 plakanın plakası da verilerek Diyarbakır'dan Elazığ istikametine doğru gideceği istihbarat bilgisi ulaşıyor gece. Ama o plakalı araç değil bu araç gelmiş patlatmış. Böyle ihbar geldiği halde plakası değişik olabilir ama nasıl bu yol buldu da girdi bunu için de soruşturmacı görevlendirdim müfettişler inceleme başlattı. Bomba yüklü araç ana yollardan değil de köy yollarından gelmiş. Oradaki bir kameraya takılıyor. Ama bu plaka bildirilmiş plaka değil. Teröristin kimliği belli oldu. Türk vatandaşı.

FETÖ teröristlere yardım etti. Van'da 6-7 Ekim olaylarını hatırlayınız bir araç yanıyor. Emniyetin panzeri ile sapasağlam emniyet araçlarını götürüp o aracın üzerine atan polis memurlarını yakaladık. Onları görevden aldık işlerine son verdik.

'İstihbarat yeniden yapılanıyor'

'İstihbarat yeniden yapılanıyor'

Şu anda emniyette daire başkanlığı seviyesinde istihbarat örgütümüz var. 17-25 Aralık'tan önce yaklaşık 7 bin çalışanın 6 bin 500'ü FETÖ'ye mensuptu. Onların hepsi temizlendi. Burasının durumu yükseltilecek. Jandarmada bir istihbarat başkanlığımız var. Bu da yeniden yapılanacak. İçişleri Bakanlığı'ndaki istihbarat birimlerinin fonksiyonları yeniden ele alınıyor. Burada alternatifleri sunacağız. 

Diğer taraftan MİT'in şu andaki hem yapısı hem fonksiyonu eksiği fazlası ele alınıyor. Gerçekten aldığı istihbaratı değerlendirecek olan kurumsal yapı ihtiyacı gözetiliyor. Devletin istihbarat örgütlerinin aldığı istihbaratı değerlendirip devletin politikasına yol gösterecek değerlendirecek bir koordinasyon birimi oluşacaktır. Buna ihtiyaç var. MİT ağırlıklı olarak dış istihbarata bakacak ama iç istihbarattta ne kadar alanda görevli olacak onu tartışıyoruz. Şu kesin içerideki emniyet jandarma istihbaratı iç istihbarata bakacak ama değerlendirmeler sonucunda farklı kararlar da alabiliriz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'17-25 Aralık'ta tamamı bunlardandı'

'17-25 Aralık'ta tamamı bunlardandı'

Şimdi kripto olarak gizlenmiş yeni soruşturmalarla ortaya çıkan 50-60 kişi oluyor. Buna dünyada söylenebilecek en son tanımlama cemaat olabilir. Bu bir gizli ve bir istihbarat örgütü gibi kurgulanmış gibisi fazla taş çıkartacak cinsten kurgulanmış. Polislere ilişkin daha da var tespit edilen. 17-25 Aralık'ta geldiğimde 81 il emniyet müdüründen 74'ü bunlardandı. Daire başkanlarının tamamı bunlardandı, onları da aldık. 5 bin civarında kişiye soruşturma açtık.

Polise ağır silah yetkisi

Ağır silah alıyoruz, güç dengelenmeli. O zaman bile (15 Temmuz darbe girişiminde) MİT'in elindeki birkaç füze işe yaradı. Külliye'de onlara bombalarken atıldı ve biz etkisini gördük onun.

Hakkari ve Şırnak'ın ilçe yapılmasından vazgeçilmesi: 'Meclis'te değerlendirme yapıldı'

Hakkari ve Şırnak'ın ilçe yapılmasından vazgeçilmesi: 'Meclis'te değerlendirme yapıldı'

Meclis'te değerlendirme yapıldı. Karar tekrar değerlendirilecektir. Hangi yönde karar verilirse gereği yapılacaktır. Biz onu değerlendireceğiz. Bu yapılsaydı bile devlet kurumlarının tamamı taşınmayacaktı. Kısmen taşınacaktı bazı kurumlar.

'Özel Harekât için KPSS'yi kaldırdık, askerlik şartı arıyoruz'

'Özel Harekât için KPSS'yi kaldırdık, askerlik şartı arıyoruz'
İçeriğin Devamı Aşağıda
  • Özel Harekât'çı polislerin KPSS'siz alınması konusu...

10 bin kişi için normal polis memuru ilanına çıktık. 60 ve yukarı alanlar müracaat ediyor. Ama Özel Harekât'a alacağımız adaylardan KPSS'yi kaldırdık. Askerlik şartı arıyoruz. Geçtiğimiz nisan ayında KPSS şartı aradık. 50 üzeri alanlar için 4 bin kişi için 7 bin kişi başvurdu. Fiziki yeterlilikten eledikten sonra elinizde kalmıyor. Seçme imkanımız olsun diye. Bu imkanı çoğaltmak için yapılmış bir düzenleme. Özel Harekât eğitimi zor ve çok başarılılar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
15
7
7
3
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
WantonNovelSMYRNA

81 ilin 81 emniyet müdürü de FETÖCÜ olsa,hatta belediye başkanları il ve ilçelerindeki dahi muhtarları ve azaları bile olsa FETÖCÜ... sizin paraları sıfırlam... Devamını Gör

Arda Ateş

beraber yürüdünüz siz bu yollarda! beraber ıslandınız yağan yağmurda!

kartacali

hangi şerefsizler atadıysa artık!!!