Görüş Bildir
Haberler
Editörün Notu: Halt Etmişsin Victor Hugo!

Editörün Notu: Halt Etmişsin Victor Hugo!

adem kara
11.02.2014 - 12:34 Son Güncelleme: 11.02.2014 - 13:22
İçeriğin Devamı Aşağıda

Editörün Notu: Halt Etmişsin Victor Hugo!

Fransız yazar Victor Hugo’nun başyapıtı Sefiller’in muhafazakâr yayınlarıyla bilinen Ötüken Yayınları’nca yayımlanan baskısına editörünün düştüğü “eleştirel” dipnot, bu kadarına da pes dedirtti...

Fransız yazar Victor Hugo’nun başyapıtı Sefiller’in muhafazakâr yayınlarıyla bilinen Ötüken Yayınları’nca yayımlanan baskısına editörünün düştüğü “eleştirel” dipnot, bu kadarına da pes dedirtti.  Hürriyet'e konu olan haberde 1907 yılında Avanzade M. Süleyman tarafından Osmanlı Türkçesiyle yayımlanmış metni günümüz Türkçesine uyarlayan editör Erol Kılınç, Victor Hugo’nun romanda Paris lağımlarının yeraltı şebekesi bağlantılarını Doğu alfabesinin karışık estetiğine benzettiği tasvirine veryansın ediyor.

'SENDE ESTETİK NE GEZER'

Editörün Hugo’nun “Karanlık bir zemin üzerinde Doğu’nun bir çalı gibi karışık ve şekilsiz harfleri görünüşte bir karışıklıkla gelişigüzel serpilmiş gibidir (...)” ifadesi üzerine düştüğü dipnot şöyle: “Halt etmişsin sen! Senin harflerinde estetik bir düzen olsaydı, senin medeniyetinde de hat sanatına benzer bir yazıya dayalı sanat dalı ortaya çıkardı!

Kaynak: http://birgun.net/haber/editorun-notu...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
1
0
0
0