Görüş Bildir
Haberler
Eczacılar Okullara Giderek ‘Bonzai’ Uyarısı Yapacak

Eczacılar Okullara Giderek ‘Bonzai’ Uyarısı Yapacak

TC Ali Okur
04.02.2015 - 15:35 Son Güncelleme: 04.02.2015 - 19:45

Eczacılar Okullara Giderek ‘Bonzai’ Uyarısı Yapacak

Eczacılar, son yıllardan artan ve çok tehlikeli olan uyuşturucu madde ‘bonzai’ kullanımını önlemek için okullara giderek, öğrencilere eğitim verecek.

Eczacılar, son yıllardan artan ve çok tehlikeli olan uyuşturucu madde ‘bonzai’ kullanımını önlemek için okullara giderek, öğrencilere eğitim verecek.

Sabah Gazetesi'nden Safure Cantürk'ün haberine göre, Sağlık Bakanlığı'nın Ulusal Tütün Kontrol Programı 2015-2018 Eylem Planı yürürlüğe girdi. İşte o planının detayları:

Peynirlerdeki tuz oranı azaltılacak. Tüketiciyi yanıltan aromalar, ibareler ve hayvan resimleri ise tamamen yasaklanacak.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Ecz.Nurten Saydan, sahte reçeteyi önlemek için doktorların reçeteleri elektronik imza ile yazmaları gerektiğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, İstanbul'a satılmak üzere getirilen 620 kg kaçak ete el koyarak, imha etti.

Diyafram pili Devletin ödeme listesine eklensin,Arda arkadaşlarına seslenebilsin...

Türkiye'de ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar, yeni yüzüyle geçirdiği 3 yılı kutladı. Uğur Acar, sağlıklı, mutlu olduğunu ve 4'üncü yılında gönlünün sultanını bulmayı umut ettiğini söyledi.

2 HAFTALIK HAMİLESİNİZ - sadece 266 gün kaldı!

Bu haftanın başında (28 günlük döngünün genellikle 14. gününde) yumurtlayacaksınız.

Muş’ta dondurucu soğuk, kan bağışını olumsuz etkilemeye başladı.

Almanya’da Yargıtay sigara tiryakilerini üzecek bir karar aldı.

Elazığ'da bir özel hastanenin yoğun bakım ünitesinde çekildiği iddia edilen görüntülerle ilgili olarak valilik bir adım attı

Yapılan araştırmalar A,B, AB grubu kana sahip olanların, 0 grubu kana sahip olanlara göre daha fazla sağlık riski taşıdığını ortaya çıktı.

NAMAZ VAKİTLERİ ADANA ADIYAMAN AFYON AĞRI AMASYA ANKARA ANTALYA ARTVİN AYDIN BALIKESİR BİLECİK BİNGÖL BİTLİS BOLU BURDUR BURSA ÇANAKKALE ÇANKIRI ÇORUM DENİZLİ DİYARBAKIR EDİRNE ELAZIĞ ERZİNCAN ERZURUM ESKİŞEHİR GAZİANTEP GİRESUN GÜMÜŞHANE HAKKARİ ISPARTA MERSİN İSTANBUL İZMİR KARS KASTAMONU KAYSERİ KIRKLARELİ KIRŞEHİR İZMİT KONYA KÜTAHYA MALATYA MANİSA KAHRAMANMARAŞ MARDİN MUĞLA MUŞ NEVŞEHİR NİĞDE ORDU RİZE ADAPAZARI SAMSUN SİİRT SİNOP SİVAS TEKİRDAĞ TOKAT TRABZON TUNCELİ ŞANLIURFA UŞAK VAN YOZGAT ZONGULDAK AKSARAY BAYBURT KARAMAN KIRIKKALE BATMAN ŞIRNAK BARTIN ARDAHAN IĞDIR YALOVA KARABÜK KİLİS OSMANİYE DÜZCE

BUGÜN İÇİNDE EN ÇOK OKUNAN HABERLER

haberler

//

page contents

Türkiye Eczacılar Birliği’nin başlattığı çalışmaya göre eczacılar, kendi mesleki bilgilerinin yanında uzmanlardan alacakları eğitim sonrasında okullarda madde bağımlılığı ve özellikle ‘bonzai’ kullanımının tehlikeleri hakkında öğrencilere eğitim verecekler. Gençler arasındaki uyuşturucu kullanımının hızla artmasından endişe duyan Türkiye Eczacılar Birliği’nin başlattığı proje ile her bölgeden seçilen eczacılar, bu ay içerisinde Ankara’da alacakları eğitim sonrasında kendi mesleki birikimlerini de katarak, kendi bölgelerindeki okullarda eğitim vermeye başlayacak. Ortaokul, lise ve halk eğitim merkezlerinde düzenli olarak verilecek eğitim kapsamında, bonzainin tehlikeleri ve sonuçları, bağımlılığa giden süreç, bağımlılık göstergeleri, bağımlılık yapan maddelerin ortak özellikleri, içindeki maddeler ve vücuda zararları, nasıl mücadele edileceği gibi konular anlatılacak.

UYUŞTURUCUYA BAĞLI ÖLÜMLER 4 MİSLİ ARTTI

Türkiye’de yapılan son araştırmaya göre; herhangi bir uyuşturucu maddeyi en az bir kez deneyenler 15-64 yaş grubunda yüzde 2,7 oranında, 15-16 yaş grubunda ise yüzde 1,5 olarak belirlendi. Son bir yılda doğrudan madde kullanımına bağlı ölümlerde bir önceki yıla göre 4 misli kadar artış oldu. Gençler arasında son yıllarda kullanımı sıklaşan sentetik bir uyuşturucu olan ‘bonzai’ ise ölümlerin artmasında etkili oluyor.

Kaynak: http://konyahabersitesi.com/haber/ecz...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın