Görüş Bildir
Haberler
Ebru Gündeş'in Mal Varlığına Neden El Konulmadığı Belli Oldu: Evlilik Sözleşmesi Yapmışlar

etiket Ebru Gündeş'in Mal Varlığına Neden El Konulmadığı Belli Oldu: Evlilik Sözleşmesi Yapmışlar

FreiGeist
01.12.2017 - 20:10 Son Güncelleme: 02.12.2017 - 15:19

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Reza Zarrab ve yakınlarının mal varlıklarına el konulması kararı verildi. Ancak Zarrab'ın mal varlıklarına el konulan yakınları arasında eşi Ebru Gündeş'in yer almaması soru işaretlerine neden olmuştu. Gündeş'in listede yer almamasının nedeninin, Zarrab ile evlilikleri öncesi yaptıkları sözleşme olduğu öğrenildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, tarafından Reza Zarrab ve yakınları hakkında soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı,  tarafından Reza Zarrab ve yakınları hakkında soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında, Zarrab ve yakınlarının mal varlıklarına el konulması kararı verildi.

AA'nın aktardığı bilgiye göre, soruşturmayı yürüten savcılık, konuyla ilgili gerekli işlemlerin yapılması amacıyla İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne talimat yazısı gönderdi.

Yazıda 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibari ile gizli kalması gereken bilgileri diğer bir yabancı devlet lehine casusluk maksadıyla temin ettiği ve mal varlığını kaçırma girişiminde bulunduğuna' dair bilgilere ulaşıldığı belirtildi.

Mal varlıklarına el konulan isimler arasında Reza Zarrab ve kızı dahil 23 kişinin ismi geçiyor 📌

Mal varlıklarına el konulan isimler arasında Reza Zarrab ve kızı dahil 23 kişinin ismi geçiyor 📌

📷  Hürriyet

Ayrıca 'Zarrab ve diğer şüphelilerin gerek atılı suçu işleyip işlemediği husunda inceleme yapmak, gerekse mal varlığı değerlerinin işlenen bu suçlardan kaynaklanmış olma ihtimali, mal varlığı değerlerini kaçırmasının önlenebilmesi amacıyla atılı suçun işlendiğine dair bulgu ve emarelere ulaşılmış olmasından, gecikmesinde sakınca bulunan hallerin mevcut olduğu dikkate alınarak, soruşturma çerçevesinde şüpheli Zarrab  ile irtibatlı olan yakınlarının taşınır ve taşınmaz tüm mal varlıklarına, banka, şirketler ve diğer tüm kurumlar nezdindeki hak ve alacaklarına, şirket hisselerine KHK ve CMK maddeleri uyarınca el konulmasına karar verildiği' kaydedildi.

Ailenin avukatı: "Bize ulaşan bir boşanma başvurusu yok"

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ebru Gündeş'in adının listede olmaması nedeniyle oluşan soru işaretlerinin ardından Zarrab ailesinin avukatı Şebnem Eriş açıklama yapmıştı.

Hürriyet'ten Fırat Alkaç'a konuşan avukat Eriş, Ebru Gündeş’in isminin listede olmamasıyla ilgili şunları söylemişti: 

“Çiftin ortak çocukları Alara Sarraf’ın ismi var. Ebru Gündeş’in önceki güne kadar bir boşanma davası açmadığını biliyoruz. Bize ulaşan bir boşanma başvurusu da yok. Gündeş’in isminin listede olmaması, kızları Alara’nın isminin listede olmasının nedeni bilmiyorum.'

Eriş ayrıca yaptığı açıklamada “Ailenin mal varlığına el konulması kararını şaşkınlıkla karşılıyoruz” demişti.

Zarrab, bazı mallarını kızının üzerine geçirmiş

Zarrab, bazı mallarını kızının üzerine geçirmiş

Hürriyet'ten Toygun Atilla'nın haberine göreEbru Gündeş'i listede yer almaktan Zarrab ile evlilikleri öncesi yaptıkları evlilik sözleşmesi kurtardı. Gündeş ve Zarrab çiftinin evlenmeden önce kendi mal varlıklarını belirten bir liste yaptıkları ve herkesin kendi kazanımı olan mallarının ayrı olduğuna dair sözleşme imzaladıkları anlaşıldı.Gündeş'i işte bu sözleşme kurtardı. Gündeş'in kendi kazanımlarından elde ettiği mal varlıklarına el koyulmasının adil olmayacağı değerlendirildi. Ebru, Reza çiftinin çocukları Alara'nın mal varlığına el koyulması ise Reza Zarrab'ın bazı mallarını kızının üzerine yapmasından kaynaklandığı belirtildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
410
172
83
47
35
30
18
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Stranger Man

Ülkeye bak amk, hayırseveri hırsız, vatanseveri botokslu mafya, ahlâk bekçileri pedofili, bunlara sebep olanlarda işte diriliş izleyip ekrana kılıç sallayanl... Devamını Gör

Stranger Man

Bknz; "Oluk oluk kan akacak"

Domalt Trump

Zarrab'ın sadece kan bağı olan yakınları mı? Peki ya rüşvet verdiği "yakınları"? Bu olay tıpkı herkese dokunulurken Fetö'nün siyasi ayağına hiç dokunulmaması... Devamını Gör

colombian

kıcım bını mırstın iv ılıcık

Domalt Trump

https://i.hizliresim.com/ZOB6No.jpg