Görüş Bildir
Haberler
E-Ticaret Yapan Şirketler Bitcoin Kabul Etmeye Nasıl Başlayabilirler?

E-Ticaret Yapan Şirketler Bitcoin Kabul Etmeye Nasıl Başlayabilirler?

Onur Atam
20.04.2016 - 23:13

Cevap basit. Hiçbir hükümete bağlı olmayan, eşler arası bir ödeme sistemi olan Bitcoin, şirketlere finansal olarak derin bir nefes aldıracak gibi görünüyor.

Bitcoin’de ödemelerde gecikme, sıkıntılı banka transferleri, hesap işletim ve kredi kartı ücretleri bulunmamakla birlikte, herhangi biri ücretsiz olarak birkaç dakika içerisinde başka birine bilgisayar veya cep telefonu kullanarak Bitcoin gönderebilir; ayrıca hiçbir hükümet yetkilisi bu fonlara el koyamaz ve hiçbir banka onların transferini engelleyemez.

Ödeme olarak Bitcoin’i kabul eden şirketlere platform ve destek sağlayan Bitpay’in başkan yardımcısı Stephanie Wargo küçük şirketlerin nasıl Bitcoin dünyasından yararlanabileceği ile ilgili çok önemli detaylar paylaşıyor.

Bitpay gibi servisleri kullanarak, e-ticaret web sitelerinin ve hatta geleneksel (dükkân veya bayi olarak hizmet veren) iş yerlerinin bile Bitcoin kabul edebileceğini belirten Wargo, uygulamanın kurulumunda herhangi bir ücretlendirme bulunmadığını ve seçilen hizmete göre Bitpay’in aldığı ücretlerin (şirketin hesabına havale, platform ve Bitcoin ile USD arasındaki exchange masrafları gibi) en fazla yüzde 1 olduğunu, bazı seçeneklerde ise ücretlendirme bulunmadığını ekliyor.

Alışveriş, ödeme şeklinin Bitcoin seçilerek, sitenin içerisinde yer alan Bitpay sekmesine ulaşılması ile yapılabiliyor. Müşteri örneğin $500’lık bir alışveriş yaptığında Bitpay ödemeyi 1.00 BTC olarak belirtiyor (yayın tarihi itibari ile 1 BTC $500). Kredi kartı, kişisel bilgiler ve fatura bilgileri vermek yerine, bu yolu tercih edecek müşteriler kolayca IOS veya Android uygulamalarla Bitpay sayfasındaki QR kodu tarayarak veya şirketin Bitcoin adresini kopyalayıp, kendi cüzdanlarına ekleyerek transferi gerçekleştirebilirler...

Kaynak: http://coin-turk.com/e-ticaret-yapan-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0