Görüş Bildir
Haberler
E-Posta Adresi ve Telefon Numaranızı İstemeyen Anonim Sosyal Ağ: Cloaq

E-Posta Adresi ve Telefon Numaranızı İstemeyen Anonim Sosyal Ağ: Cloaq

Batuhan
05.05.2014 - 10:58

E-Posta Adresi ve Telefon Numaranızı İstemeyen Anonim Sosyal Ağ: Cloaq

Günümüzde sosyal ağların getirdiği en büyük endişelerden birisi de gizlilik. İnternet ortamında neredeyse hiçbir şekilde anonim olmak mümkün değil.

Cloaq uygulaması üyelik için hiçbir şekilde e-posta adresi ya da telefon numarası istemiyor. Dolayısıyla hiçbir kişisel bilginizi paylaşmıyorsunuz. Böylece bilgilerinizin üçüncü şahıslarca kullanılması, spam mail, mesaj ya da aramalara maruz kalmıyorsunuz. Ancak bundan da öte özelliği, Cloaq’a tamamen anonim bir kişi olarak üye olabiliyorsunuz.

Cloaq üyeliğiniz için sadece bir kullanıcı adı seçmeniz ve şifrenizi belirlemeniz yeterli. Burada herhangi bir doğrulama imkanı olmadığı için şifrenizi unutursanız, hesabınıza bir daha asla erişemiyorsunuz. Kullanıcı adınızı da anonim olarak seçebilirsiniz, hiçbir şekilde gerçek adınızı ya da soyadınızı kullanmak zorunda değilsiniz. Böylece aklınızda ne varsa, Cloaq aracılığıyla paylaşabilirsiniz.

Son dönemde sosyal medyada neler yazdığınız oldukça önemli ve artık bunlar öyle büyük sorunlara neden oluyor ki, kullanıcıların bundan dolayı çok başının ağırdığı örnekleri, sosyal medya üzerinden patronundan şikayet ettiği için işinden olanları, hatta itirafçıları ve pek çok ilginç örneği kulaktan kulağa duyuyoruz. İşte Cloaq bu noktada devreye giriyor ve kimse aslında kim olduğunuzu bilmeden paylaşımlar yapılmasını sağlıyor.

Şimdilik sadece iOS versiyonu bulunan Cloaq, bir mobil uygulama olarak konumlandırılmış. Ancak çok ilgi göreceğini düşündüğüm bu sosyal ağ, Android ve web versiyonuyla da yakında hizmete açılabilir. Belki pek çok kişinin hoşuna gitmeyecek bu anonimliği, doğru kullanarak özgürce paylaşımlar yapmak isteyen çok sayıda kullanıcı da olacaktır.

webrazzi

Kaynak: http://www.webrazzi.com/2014/05/04/e-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0