Görüş Bildir
Haberler
E Devlet KYK Başvuruları Bitti Mi? KYK Burs Başvurusu İçin Son Gün Ne Zaman?

E Devlet KYK Başvuruları Bitti Mi? KYK Burs Başvurusu İçin Son Gün Ne Zaman?

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na (GSB) bağlı Kredi Yurtlar Kurumu'nun (KYK)  her yıl üniversite öğrencileri için başvuruları toplayarak ihtiyaç sahibi öğrencilere verdiği burs ve öğrenim kredisi 2021-2022 eğitim öğretim dönemi için  başvuru süresi uzatıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'ndan konuyla ilgili açıklama geldi. İşte o açıklama ve KYK burs başvurusuna dair ayrıntılar haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi Yurtlar Kurumu'nun her yıl üniversite öğrencilerinin başvurularına açarak, ihtiyaç sahibi öğrencileri belirleyerek verdiği burs ve öğrenim kredisi başvuru tarihleri uzatıldı. Üniversite öğrencilerinden gelen 5-8 Kasım başvurularına ek olarak yetişemeyen, başvuru yapamayan, duyuruya ulaşamayan öğrenciler için Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu'ndan da bir açıklama geldi. İşte detaylar...

Bakan Kasapoğlu'nun Açıklaması

Bakan Kasapoğlu'nun Açıklaması

Bakan Kasapoğlu yaptığı şu açıklamayla:

'Gençlerimizin taleplerini duyduk. GSB burs ve öğrenim kredisi başvurularını uzatıyoruz.'

Burs başvurularının 10 Kasım saat 23:59'a kadar uzatıldığını duyurdu.

KYK Bursuna Kimler Başvurabilir?

KYK Bursuna Kimler Başvurabilir?

Ön lisans, lisans, 2 yıllık okullardan mezun olup, 3 yıllık okulların 3'üncü sınıfına dikey geçiş sınavıyla ara vermeden kayıt yapan öğrenciler kredi ya da burs başvurusuna bulunabilir.

Ayrıca ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler, Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre amatör milli sporcu olan öğrenciler, burstan yararlanabilir.

Daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan, öğretim kurumuna kayıt tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan, yabancı uyruklu, polis akademisi ile askeri okul, normal öğrenim süresinden fazla ek süre öğrenim gören, yüksek lisans öğrencilerinden hazırlık sınıfında öğrenim gören, açık öğretim ve uzaktan eğitim öğrenciler ise burs yada öğrenim kredisinden yararlanamazlar.

KYK Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

KYK Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sitesinin ana sayfasında başvuru seçeneğine tıkladığınızda E-Devlet sayfasına yönlendirileceksiniz. E- Devlet şifrenizle giriş yaptıktan sonra başvuru formunu doldurarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

KYK Burs Ücreti Ne Kadar?

KYK Burs Ücreti Ne Kadar?

Geçtiğimiz yıl üniversite öğrencilerine ödenen burs miktarı zamlanarak 650 TL'ye çıkarılmıştı. Yüksek lisans burs ve kredi ücreti 1300 TL, doktora burs ve kredi ücreti ise 1950 TL oldu. Bu yıl da burs ücretlerine zam yapılması bekleniyor.

2021 yılında verilecek burs ücretleri; lisans öğrencilerine 100 TL artışla 650 TL, yüksek lisans öğrencilerine 200 TL artışla 1300 TL, doktora öğrencilerine ise 300 TL artışla 1950 TL olarak açıklandı. Bu ücret, öğrencinin maddi durumuna bağlı olarak 1 buçuk milyonun üzerindeki öğrenciye geri ödemeli ya da karşılıksız olarak sağlanıyor.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın