Görüş Bildir
Haberler
E Devlet'e Girilebiliyor Mu? E Devlet Sorunu Çözüldü Mü?

E Devlet'e Girilebiliyor Mu? E Devlet Sorunu Çözüldü Mü?

E Devlet, devlet hizmetlerinin kullanıcı ihtiyaçları göz önüne alınarak elektronik ortamda doğru bilgiye ulaşmasını sağlar. E Devlet sistemine T.C Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yapılıyor. Ancak kullanıcılar bu sabah saatlerinden itibaren e devlet uygulamasına giriş yapılamıyor. Peki, e devlet çöktü mü? E devlet neden açılmıyor? E Devlet'e giriş yapılabiliyor mu? İşte e devlet ile ilgili detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vatandaşların bir işini halledebildiği e devlette yaşanan kesintiler sosyal medyanın gündeminde. E devlete giriş yapmaya çalışan vatandaşlar, ‘e devlet neden çöktü?’ sorusuna cevap arıyor.

E DEVLET’E NEDEN GİRİLMİYOR?

Bu sabah saatlerinde e devlette yaşanan kesinti devam ediyor. Vatandaşlar, giris.turkiye.gov.tr adresine girmeye çalışınca 'Bu sayfa çalışmıyor' uyarısıyla karşı karşıya kalıyor.

E Devlette yaşanan kısa süreli arıza sonrası sorun giderilmiş gözüküyor. Kullanıcılar e devlete giriş yapabiliyor.

E Devlet Nedir?

E Devlet Nedir?

e-Devlet, e-Devlet Kapısı, veya Dijital Türkiye, devlet hizmetlerinin kullanıcı ihtiyaçları göz önüne alınarak elektronik ortamda, güvenli, kesintisiz ve hızlı olarak ortak bir nokta üzerinden vatandaşa doğru bilgiye ulaştırılmasını amaçlayan web tabanlı bir sistemdir.

e-Devlet sistemine T.C Kimlik Numarası kullanarak kolayca girmek mümkündür. Siteye PTT'den alınacak şifre ile, Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone hatta sahip olanlar Mobil İmza ile, smart kart ve okuyucu kullanarak Elektronik İmza sistemi ile ve çipli T.C. Kimlik Kartı ile girilebilmektedir. Bu projenin sorumlusu Türksat'tır. Gerekli altyapının kurulması, devlet hizmetlerinde hem bilgi, hem iletişim, hem de kalite standartlarının belirlenmesinde bu kurum sorumludur. 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yönetimi Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan Dijital Dönüşüm Ofisi'ne verilmiştir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın