Görüş Bildir
Haberler
Düşüncelerine Patikalar Açmak İsteyenlere Az Bilinen 30 Bilim Kurgu Filmi Önerisi

Düşüncelerine Patikalar Açmak İsteyenlere Az Bilinen 30 Bilim Kurgu Filmi Önerisi

EC was here.
22.10.2016 - 13:25

Bilim kurgu filmi önerilerinde izlemediği filmleri bulamayanların yardımına koşalım. Türe olan ilginiz hat safhadaysa önünüzdeki birkaç aya yetecek bilim kurgu filmleriniz hazır.

Film özetlerinin beyazperde.com ve filimadami.com'dan alıntılandığını da belirtelim. İyi seyirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Haberci / The Postman (1997)

30. Haberci / The Postman (1997)

IMDb: 6.0

Çekildiği dönemden uzak bir gelecekte, 2013 yılında geçen film nükleer savaşın yıkıcı etkilerini gösterdiği ve yaşamı neredeyse sonlandırdığı bir dünyada geçer. Teknoloji namına hiçbir şey kalmayan bu dünya düzeni içerisinde hayatta kalan insan sayısı oldukça azdır. Bu hayatta kalan insanlar da ordu tarafından tehdit edilmekte, özgürlük kavramından çok uzakta bir yerlerde yaşamaktadırlar. Ancak aralarından doğacak kahraman tüm bu esareti ve zulmü durdurabilecek güçtedir. 

David Brin’in Postacı isimli ünlü bilim kurgu romanından uyarlanan film, uyarlandığı yapıt kadar post apokaliptik ve distopik bir atmosfere sahiptir.

29. Sihirli Kutu / The Last Mimzy (2007)

29. Sihirli Kutu / The Last Mimzy (2007)

IMDb: 6.3

İçinde oyuncağa benzeyen ilginç nesneler bulunan bir kutu bulan iki kardeş, bu garip nesneleri keşfetmenin keyfine dalarak onlarla oynamaya başlarlar. Fakat ellerinden düşürmedikleri bu oyuncakların onlara kattığı garip bir takım özellikler ortaya çıkmaya başlayacaktır.

Her geçen gün dahilik boyutuna varan derecede zihinsel becerileri gelişen kardeşler, çevrelerindeki herkesin dikkatini üzerine çekmeye başlarlar. Küçük kardeş Emma, bu ilginç kutudaki Mimzy ismindeki tavşanın kendisine yeni şeyler öğrettiğini söyler. Kasabada gittikçe gizemli hale gelen olaylar, tek bir adresi göstermektedir: Mimzy. Ama bu ilginç tavşanın gerçekte ne olduğunu anlayabilen kimse yoktur.

28. Deniz Kenarı / Womb (2010)

28. Deniz Kenarı / Womb (2010)

IMDb: 6.4

Rebecca ve Tommy 9 yaşında birbirlerine aşık olurlar. Yaşadıkları sahil kasabasında tüm vakitlerini birlikte geçirmeye başlarlar. Ta ki Rebecca'’nın ailesi Japonya'’ya taşınmaya karar verinceye kadar. 12 yıl sonra Rebecca, Tommy’'yi bulmak için kasabaya geri döner ve iki aşık hemen kenetlenirler. Ancak, Tommy bir araba kazasında ölünce, Rebecca hayata nasıl devam edeceğini bilemez. Bu, insan klonlamanın -toplum tarafından onaylanmasa da- yasal olduğu bir dönemdir. Rebecca, anne ve babasının tüm itirazlarına rağmen, Tommy'’nin bir klonunu doğurmaya karar verir. Womb, bunu izleyen 20 yılın hikâyesi.

27. Beyin Fırtınası / Brainstorm (1983)

27. Beyin Fırtınası / Brainstorm (1983)

IMDb: 6.5

Araştırmacı bir bilim insanı, insanların düşüncelerini analiz edip onları kasetlerle tercüme edebilecek bir alet geliştirir. Söz konusu bilim insanı, ortağının beyin dalgalarını incelemek istediğinde ise üstlerinin yanı sıra devlet görevlilerinin de tepkisini çeker.

26. Things to Come (1936)

26. Things to Come (1936)

IMDb: 6.6

Bir gün kökeni belirsiz tuhaf bir uçan araç, sefil bir şekilde hayatta kalmaya çalışanları ziyaret eder. Aracın pilotu, medeniyeti tekrar kurmak için sıfırdan çalışmalara başlamış bir organizasyondan söz eder ve insanlara umut aşılar. Gerçekten de takip eden on yıllar boyunca insanlık kendine güvenini kazanır ve yer altına yeni şehirler inşa eder.

2035 yılına gelindiğinde insanlık doğal evriminde bir basamak daha atlamak üzeredir: Ay'a ilk insan yollanacaktır. Ancak gereğinden fazla bilimsel ilerlemenin tekrar insanlığa felaket getireceği inancını taşıyan kalabalık bir grup vardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Koza / Cocoon (1985)

25. Koza / Cocoon (1985)

IMDb: 6.6

Terk edilmiş görünen komşu evin havuzuna kaçamak gece ziyaretleri yapan bir grup ihtiyar, havuzun dibinde dev istiridyemsi şeyler bulurlar. Ardından gençleşmeye başladıklarını hissederler. İşin aslı, Walter isimli bir uzaylı, kendi gezegeninden 20 arkadaşını kurtarmak için dönmüştür. 

Walter, bir nevi kış uykusundaki uzaylıları barındıran bu kozaları Florida sahilinden çıkartıp evin havuzunda depolamaktadır. İhtiyar kafadarlara, bunu kimseye söylemedikleri sürece havuzda gelip yüzmeye devam edebilecekleri söylenir. Ancak havuz kısa sürede daha fazla ziyaretçiyle dolacaktır.

24. Koşan Adam / The Running Man (1987)

24. Koşan Adam / The Running Man (1987)

IMDb: 6.6

2017 yılında geçen filmde enerji kaynakları tükenmiş ve dünyada açlık başlamıştır. Hükûmet, olası grevleri ve muhalifleri durdurmak için TV'yi kullanmaktadır. İnsanlar her gece 'The Running Man' adlı bir şov programını izleyerek uyuşturulmaktadır. Masum insanları öldürmeyi reddettiği için tutuklanan Ben Richards hapishaneden kaçtığında Amber adlı genç bir bayan tarafından ele verilir. Richards'ın fiziğinden etkilenen TV yapımcıları onu şova çıkarmaya karar verirler. Ben yaşamak istiyorsa peşindeki kovalayıcıları atlatmak zorundadır. TV başındaki milyonlarca seyirci ise şehvetle onun ölmesini beklemektedir.

23. Ahmaklar / Idiocracy (2006)

23. Ahmaklar / Idiocracy (2006)

IMDb: 6.6

Sıradan Amerikalı’nın tarifi gibi duran asker Joe Bauers, Amerikan hükümeti tarafından yürütülen özel bir proje kapsamında uyutulur. Ancak uyutulduğu yerde unutulan kahramanımız, 500 yıl sonra uyandığında toplumun fazlasıyla değiştiğini görecektir. Tümüyle aptallaşan insanlardan kurulu bu yeni toplumda, o artık ‘en akıllı’ kişidir.

22. Ufuk Faciası / Event Horizon (1997)

22. Ufuk Faciası / Event Horizon (1997)

IMDb: 6.7

Event Horizon, 2040 yılında uzaya araştırmalar yapmak üzere gönderilen bir uzay gemisidir. Görevi esnasında kaybolmuştur. Olayın üzerinden geçen yedi senenin ardından bilim insanları bu uzay gemisini aramak ve akıbetini kavramak üzere bir kurtarma gemisi göndermeye karar verirler. Titiz bir şekilde bir araya getirilen ekip, çıkacakları bu karanlık yolculuğun dehşetinden habersizdir. Geriye dönmek, düşündükleri kadar kolay olmayacaktır.

21. Aşkın Frekansları / Frequencies (OXV: The Manual) (2013)

21. Aşkın Frekansları / Frequencies (OXV: The Manual) (2013)

IMDb: 6.8

Isaac(Zak) çocukluğundan beri Marie’den hoşlanmaktadır, Marie ise herhangi bir duygusu olmamakla birlikte deney yapma isteği ile Zak’le görüşmektedir.

Ancak Zak ile Marie’nin her yıl birlikte harcayabilecekleri sadece 1 dakikaları vardır.

Bu dakikayı aştıkları takdirde doğa durduk yere yağmur yağdırarak, zelzele yaparak, gökten bagaj yağdırarak bu birlikteliğine devamına engel olmaya çalışır.

Filmin en naif olan bu ilk kısmında kahramanlarımızın çocukluk ve ilk gençlik yıllarındaki birlikte olma çabalarını ve bunun yarattığı tuhaf sonuçları izliyoruz.

Yapımda, sıfırın altında bir frekansa sahip Isaac-Newton Midgeley ile alışılmışın üstünde bir frekansa sahip olan ve bizim evrenimizin otistik savantlarını andıran Marie-Curie Fortune arasındaki ilişki üzerinden ilerliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Logan'ın Kaçışı / Logan's Run (1976)

20. Logan'ın Kaçışı / Logan's Run (1976)

IMDb: 6.8

2274 yılının kıyamet sonrası dünyasında insanlık kapalı bir kubbenin içinde yaşamını sürdürmektedir. Her birey kendisine ayrılmış bedensel hazlarla ve serbest cinsellikle dolu 30 yıllık yaşamın sonunda bir karar vermek zorundadır. Ya sükunet içinde uyutulmayı kabul edecek ya da 'Carousel' (atlıkarınca) isimli görkemli bir törenle, izleyiciler önünde ve aynı kaderi seçen diğerleriyle birlikte yaşamına son verecektir. 

Sayıları az da olsa ölmek istemeyen bazıları 30 yaşına gelince kaçak olurlar ve her zaman sonları 'Sandman' olarak anılan polislerin elinden olur. Logan da bu havalı polislerden biridir. Gününü gün ederken girdiği tek gecelik bir ilişkide Fracis’le tanışır. Güzel kadın, Logan’ın sistemi sorgulamasını sağladığında, dışarıdaki dünyaya 'kaçış'ları başlar.

19. Rastlantının Böylesi / Sliding Doors (1998)

19. Rastlantının Böylesi / Sliding Doors (1998)

IMDb: 6.8

Zamanlama, kader ve aşk üçgeni üzerine kurulu olan Sliding Doors, rastlantılar, zor verilen kararlar ve tekdüze yaşamların süregeldiği modern dünyada, sadece birkaç saniyelik gecikmenin insan hayatını nasıl değiştirebileceğini sergileyen bir film.

18. Mezbaha No.5 / Slaughterhouse-Five (1972)

18. Mezbaha No.5 / Slaughterhouse-Five (1972)

IMDb: 7.0

Billy Pilgrim kendisini iyice dünyada, zamanlar arasında mahkum hissetmeye başlamıştır. Bazı anlarda kendi geçmişinde, bazı anlarda ise hiç yaşamadığı geleceklerdedir. Bir gün, aniden kendisini çok uzaklardaki bir gezegenin hayvanat bahçesinde sergilenirken buluverir.

17. Yıldız Adam / Starman (1984)

17. Yıldız Adam / Starman (1984)

IMDb: 7.0

Voyager 1’e cevaben Dünya’ya barış mesajı getiren bir uzaylının gemisi düşünce, yakalanmaktan korkan pilotu bir insan kimliğine bürünerek sıvışır. Jenny’nin ölmüş kocasının yerine geçen uzaylı aslında çok iyi biridir ve ilk başta zor olsa da olsa genç kadının güvenini kazanmayı başarır. Birlikte uzaylı dostlarının onu gelip alacağı Nevada çölüne doğru zorlu bir yolculuğa çıkarlar. Bu arada yetkililer bu dünya dışı varlığı ele geçirip üzerinde deneyler yapmaya kararlıdır. Müthiş bir kovalamaca başlar.

16. Another Earth (2011)

16. Another Earth (2011)

IMDb: 7.0

Güneş Sistemi'ndeki bir diğer benzer gezegenin keşfi sırasında trajik bir kaza meydana gelir. Genç ve meraklı bir öğrenci ile bir besteci ise bu olaya tanıklık ederler. Another Earth, ikinci bir Dünya alternatifi ve bu alternatif üzerine yaşanan çelişkileri, ikinci bir yaşam arzusunu ve bu arzunun sonuçlarını irdeliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Kapsül / Primer (2004)

15. Kapsül / Primer (2004)

IMDb: 7.0

Yetenekli iki genç mühendis, bir garajda yürüttükleri deneyler sırasında kazara müthiş bir keşifte bulunurlar. Üzerinde çalıştıkları proje, onları zamanda geriye doğru yolculuğa çıkarabilmektedir. Sonsuz merakları nedeniyle, yolculuk deneylerini birbirlerinden habersiz yürüten mühendislerin bu deneyi çok ciddi sorunlara yol açacaktır.

14. In Your Eyes (2014)

14. In Your Eyes (2014)

IMDb: 7.1

Başarılı bir doktorun eşi olan Rebecca yaşadığı hayattan pek de mutlu değildir. Ülkenin diğer tarafında yaşayan Dylan ise hapisten yeni çıkmış, kendine yeni bir hayat kurmaya çalışıyordur. Rebecca ve Dylan çocukluklarından beri birbirlerinin gözlerinden yaşadıkları hayatları görebilmekte, hissettiklerini hissedebilmektedirler. Bu doğaüstü yetenekleri gün gelir doruk noktasına çıkar ve birbirleriyle iletişime geçmeyi başarırlar.

13. Geleceğin Adamı / O Homem do Futuro (2011)

13. Geleceğin Adamı / O Homem do Futuro (2011)

IMDb: 7.1

Zero, parlak bir bilim insanıdır. Fakat 20 sene önce okul partisinde alenen aşağılanmış ve hayatının aşkı Helana'yı kaybetmiştir.Bir gün buluşlarından biriyle kazayla zamanda yolculuk yaparak geçmişine geri döner. Artık kendi hayatını değiştirmek için bir şans yakalamıştır.

12. Zaman Yolculuğu Hakkında Sıkça Sorulan Sorular / Frequently Asked Questions About Time Travel (2009)

12. Zaman Yolculuğu Hakkında Sıkça Sorulan Sorular / Frequently Asked Questions About Time Travel (2009)

IMDb: 7.1

Senaryosu Jamie Mathieson'a ait olan film, ikisi hafif şapşal biri de silik üç erkeğin komik öyküsünü anlatıyor. Üçlü, İngiliz barında yer alan bir zaman yolculuğu makinesini kullanmaya kalkınca başları olmadık belalara giriyor. Geleceğe gittiklerinde ise onları sürprizler bekliyor.

11. Batı Dünyası / Westworld (1973)

11. Batı Dünyası / Westworld (1973)

IMDb: 7.2

Jurassic Park'ın senaristinin yazıp yönettiği filmde, insandan uzak bir bölgede Roma, Orta Çağ ve Vahşi Batı kültürünü simüle eden üç tatil beldesi yaratılmıştır. Bu beldelere yerleştirilmiş canlıların da hepsi robottur(yılanından insanına dek). Gün gelip robotlar arıza çıkarınca acemi gezgin, usta silahşörle baş başa kalır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Paralel Evren / Coherence (2013)

10. Paralel Evren / Coherence (2013)

IMDb: 7.2

Bir grup arkadaş akşam yemeği yemek için bir araya gelir. Yemeğin keyifli olacağı açıktır, çünkü o gece bir kuyruklu yıldız Dünya'nın epey yakınından geçecektir. Ancak bu olağan durum, geceye olağanüstü bir yön de verecektir. Yemek sırasında elektrik kesilir. Bu aksiliğin üzerine çevrelerine baktıklarında, gizemli bir evde ışıkların hala yandığını fark ederler. Bu fark edişleri tanık olacakları enteresan olayların da habercisidir. Başlarının üzerinde süzülen insanları gördüklerinde Dünya'yı algılayış şekilleri, gerçekle hayal birbirine karışacaktır. Ve bu durum, ilişkilerinde bazı kırılmaları da beraberinde getirecektir.

9. Suç Zamanı / Los cronocrímenes (2007)

9. Suç Zamanı / Los cronocrímenes (2007)

IMDb: 7.2

Hector, karısıyla birlikte yeni evlerine taşındığı gün inanılmaz bir olay yaşar. Elinde dürbünü çevreyi gözetlerken ormanda çıplak bir kadın görür, çaktırmadan yanına gider fakat bu esnada gizemli bir adam tarafından bıçaklanır. 

Aynı adamdan kaçarken garip bir mekana ve mekanda yer alan bir aletin içine sığınır. Fakat bu kaçış onun zamanda geriye gitmesine neden olacaktır. Hector zamanda geriye gidince bir anda 2. Hector durumuna düşer. Eski hayatına devam etmek için orijinalini öldürmesi gerekmektedir. Bu arada Hectorların sayısı artar.

8. Tuhaf Günler / Strange Days (1995)

8. Tuhaf Günler / Strange Days (1995)

IMDb: 7.2

Geçen milenyumun son günlerine denk düşen 1999’da geçen film, Lenny Nero’nun hikayesini konu almaktadır. Kendisi şimdilerde kayıt altına alınmış hatıralar ve duygular ile ilgili veriler konusu ile ilgilenmekte olan eski bir polistir. Bir gün, bir fahişeyi öldüren bir katilin hatıralarının kayıtlı olduğu bir disk geçer eline. Lenny bunu incelerken oldukça derinlere dalar. Cinayet ve tecavüzlerden oluşan bir şantaj ağına kapılır. Lenny kurtulabilecek midir? Ya da bu davayı çözebilecek midir? Gerçek tam olarak nerede saklıdır?

7. Değişen Dünyanın İnsanları / Fahrenheit 451 (1966)

7. Değişen Dünyanın İnsanları / Fahrenheit 451 (1966)

IMDb: 7.3

Devlet, insanların düşünsel dünyalarını özgürleştirdiği için tüm kitapları yasaklamış ve kitap kavramını tedavülden kaldırmıştır. Devlet, kitaplarla olan savaşı kazanmıştır. İtfaiyede çalışan Guy Montag'ın görevi de bu mevcut tüm kitapları yakmak ve onları tarihe gömmektir. Ancak Montag, tüm insanların yitip gittiği ve türlü haplarla hayatta kalmaya çalıştıkları dünyada kendini tek başına kalmış gibi hissetmektedir. Bir süre sonra aşık olacağı kitap aşığı bir kız, Montag'ın tüm bakış açısını değiştirecektir.

Fransız Yeni Dalgası'nın devrimci isimlerinden Francois Truffaut'nun yönettiği film, Ray Bradbury'nin ilk olarak 1951 senesinde basılmış kitabından uyarlandı.

6. Yaşıyorlar / They Live (1988)

6. Yaşıyorlar / They Live (1988)

IMDb: 7.3

Seyyare bir işçi olan John Nada, bir inşaatta çalışmak için Los Angeles’tadır. Şans eseri uzaylıların dünyayı ele geçirme planına şahit olur. TV, gazete ve basın yayın yoluyla halkı hipnotize eden ve gerçek görüntülerini gizleyen istilacılar, özellikle para ve güç sahibi kimseleri kendilerine hedef seçmektedir.

Gizlice örgütlenmiş direniş hareketine katılan Nada, direnişçilerin özel yapım güneş gözlükleri sayesinde kerkenkelemsi uzaylıların gerçek yüzünü görebilmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Işığın Bittiği Yer / The Abyss (1989)

5. Işığın Bittiği Yer / The Abyss (1989)

IMDb: 7.6

Soğuk Savaş dönemi sırasında bir Amerikan nükleer denizaltısı bilinmeyen bir düşmanın saldırısına uğrar ve deniz tabanına oturur. Amerikan donanması yakınlardaki bir petrol istasyonunun çalışanlarından olayın sebebini araştırmalarını ister ve onlara destek olarak bir özel tim ve yüksek teknolojiyle donatılmış bir araştırma denizaltısı gönderir. Elde ettikleri veriler ve tespitleri sonucunda takım 'kaza'nın sebebinin dünya dışı varlıkların saldırısı olabileceği yargısına varır, fakat araştırmalarında ilerleyebilmek için 'Abyss' adı verilen derin su altı kanyonuna girmek zorundadırlar.

4. Yasak Gezegen / Forbidden Planet (1956)

4. Yasak Gezegen / Forbidden Planet (1956)

IMDb: 7.7

Bir uzay gemisi, ansızın meydana gelen sorunu araştırmak ve üstesinden gelmekle yükümlüdür. Geminin yönetimi John J. Adams adında bir kişidedir. Dünya'dan 17 ışık yılı mesafede bulunan bir koloniden alınan sinyallere artık ulaşılamamaktadır. Uzay gemisi bunun nedenini anlamak üzere yola çıkar. Burada, görünmez bir canavarın saldırısı sonrasında hayatta kalmış dahi bilim insanı Dr. Morbius ve güzel kızı Altaira ile bir araya gelir. 

Doktorun yarattığı Robot Robby çok şey yapabilen ve ikilinin güvenliğini de bir yere kadar sağlayabilmektedir. Söz konusu gezegen 200.000 yıl evvel Krell isminde esrarengiz bir uzaylı ırkına da ev sahipliği yapmıştır. Krell medeniyetinin gücünü ortaya koyan çeşitli kalıntılar bir yana dursun, Dr. Morbius’un, üzerinde oynamaktan zevk aldığı gizemli Krell laboratuarı vardır. Saldırılar tekrar başladığında Kaptan Adams durumu araştırmaya başlamıştır bile.

3. Fantastik Gezegen / La planète sauvage (1973)

3. Fantastik Gezegen / La planète sauvage (1973)

IMDb: 7.8

Fransız animasyoncu René Laloux imzalı başyapıt, iki farklı tür arasındaki ezeli mücadeleyi anlatıyor. 

Dev yaratıklar ve küçük 'insansılar' arasındaki mücadele, içerdiği etkileyici fantastik unsurlara rağmen son derece tanıdık geliyor. Laloux ve senarist arkadaşları, 70’lerin politik iklimini çok iyi yansıtan bu filmde, sınıf mücadelesine dair düşüncelerini paylaşıyorlar aslında.

Saykodelik teknikleri, bilinçaltına işleyen müzikleri ve müthiş detaylar ve göndermeler içeren senaryosuyla ölümsüz bir klasik.

2. Paprika / Papurika (2006)

2. Paprika / Papurika (2006)

IMDb: 7.7

Yalnızca ruh doktorlarının kullandığı bir icat olan özel makine, kimliği belirlenmeyen kişiler tarafından çalınır. Bu makinenin özelliği, onu kullanarak doktorların, hastalarının bilinçaltlarına ve rüyalarına erişebilmesi ve burada olup bitene tanık olabilmesidir. Haliyle durum oldukça tehlikelidir. Yanlış ellerde olan makine yüzünden insanlığın rüyaları ortaya çıkacak ve gerçekliklerin yerini bu rüyalar almaya başlayacaktır. Genç ve idealist terapist Paprika'ya düşen ise bu kabusu sonlandırmaktır.

1. Kabuktaki Hayalet / Ghost In The Shell (1995)

1. Kabuktaki Hayalet / Ghost In The Shell (1995)

IMDb: 8.0

Günümüzden uzak bir gelecekte, Japonya'da geçen hikaye The Puppet Master isimli bir siber ajanın hikayesine odaklanır. Dünya 2030'lu yıllara gelmiştir ve teknolojik olarak günümüz halinden millerce yıl ötededir. İnsanlar artık sanal bir gerçeklikte yaşamakta ve düzen de yine sanal yollardan sağlanmaktadır. Bakanlık tarafından yaratılan Puppet Master, bu ortamın yarattığı en yetenekli ajanlardan biridir. Süper ajan, yeterli bilgiye ulaştığında kendisi için bir beden aramaya başlar. Ancak peşine düşen ajanlardan habersizdir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
160
50
33
11
10
9
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Koşan adamı filmini izledim.Başrol Usain Bolt idi ve durmadan koşuyordu.Nasıldı diye sorarsanız filmde öyle altını çizebileceğim hani aman aman anlatilcak bi... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

ghost in the shell ve paprika anime olmanın gazabına uğramış çağ ötesi filmler, tam anlamıyla anlamlandırmada zorlanıyorum. "gits" blade runner'ın mirasını d... Devamını Gör

Görkem Demir

Güzel paylaşım hepsi izlenilesi filmler keşke bu tür filmleri yorumlayabileceğimiz bir platform olsa, teşekkürler.

Anıl özer

www.frameby.com