Görüş Bildir
Haberler
Düşük Notun Cezası Ağır Oldu: Prof. Dr. Nurdoğan Rigel'e 'Görevi Kötüye Kullanmak' Suçundan Hapis Cezası

etiket Düşük Notun Cezası Ağır Oldu: Prof. Dr. Nurdoğan Rigel'e 'Görevi Kötüye Kullanmak' Suçundan Hapis Cezası

Batuhan
09.07.2019 - 14:22 Son Güncelleme: 09.07.2019 - 16:59

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak çalışan Prof. Dr. Nurdoğan Rigel, öğrencisine bilerek düşük not verdiği iddiasıyla hakkında açılan dava nedeniyle 5 aylık hapis ile cezalandırıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'da yer alan habere göre, İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına tutuksuz sanık Prof. Dr. Nurdoğan Rigel ve avukatı Hasan Ali Atabay ile şikayetçi öğrenci Savash Porghamrezaeieh katıldı. Rigel, yazılı savunma sundu.

Ceza 5 aya düşürüldü ve 5 yıl süre ile ertelendi

Ceza 5 aya düşürüldü ve 5 yıl süre ile ertelendi

Savunmasında hiçbir öğrencisi ile sorun yaşamadığını savunarak suçlamaları kabul etmedi. Kararını açıklayan mahkeme, Rigel'i 'Görevi kötüye kullanmak' suçundan 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme iyi hal indirimi ile cezayı 5 aya düşürdü ve 5 yıl süre ile erteledi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Prof. Dr. Nurdoğan Rigel'in girdiği derslerin vize ve finallerinde düşük not aldığını öne süren İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümü son sınıf öğrencisi Savash Porghamrezaeieh, Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurarak kağıdının yeniden incelenmesini talep etti.

İdare mahkemesi suç duyurusunda bulundu

İdare mahkemesi suç duyurusunda bulundu

İdare Mahkemesi, öğrencinin Haber Analiz dersinde 65-72 arası not alması gerekirken 35 aldığını tespit ederek notun değiştirilmesine hükmetti. Şikayet üzerine Rigel hakkında, 'Görevi kötüye kullanmak' suçundan suç duyurusunda bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Savcılık dava açtı

Savcılık dava açtı

Suç duyurusu üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Nurdoğan Rigel hakkında 'Görevi kötüye kullanmak' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1252
206
67
39
36
16
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
colombian

Alllahım sana geliyorummm!! istanbul üni. gazetec ilik mezunu ve bu kadından 6 sene ders almış biri olarak içime nasıl sular serpildi anlatamam.herkesi bezdi... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Notla, dersten bırakmayla tehdit, taciz, ego tatmini dönemi bitti! Haksızlığa uğradığınızı düşünüyosanız çaresiz değilsiniz. Direkt mahkemeye başvurun.

Alf

Sadece bu mu ki bizim memlekette tonlarca var bu VİCDANSIZLARDAN.