Görüş Bildir
Haberler
Dursun Özbek: "Kasım'da Olağanüstü Genel Kurul Yapma Hazırlığımız Var."

Dursun Özbek: "Kasım'da Olağanüstü Genel Kurul Yapma Hazırlığımız Var."

Batuhan
17.09.2015 - 14:42

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Kasım ayında olağanüstü genel kurula gideceklerini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray Divan Kurulu toplantısında konuşan başkan Dursun Özbek, Kasım ayında olağanüstü genel kuruluna gidebileceklerini söyledi. Özbek, ' Kasım ayı itibari ile olağanüstü bir genel kurul hazırlığı içerisindeyiz. Hayatımda hiçbir zaman hiçbir işi yarım bırakmadım. İstedikleri gibi saldırsınlar, ama bu zamana kadar hiçbir zaman pes etmedim. Galatasaray'a verdiğim sözleri, Galatasaray'a verdiğim vaatlerin hepsini yapacağım.'

'Galatasaray'ın zararı...'

Özbek divan kurulunda sarı-kırmızılı takımın finansal durumu hakkında da bilgiler verdi. Özbek, Galatasaray'ın son 3 sezonda 107 milyon euro zarar ettiğini söyledi.

UEFA ile izleme süresi konusunda görüşme halinde olduklarını ifade eden Özbek, 'Galatasaray Spor Kulübü, 2012-2013 sezonu itibariyla 38 milyon euro zarar etti, bu yetmedi 2014 sezonunda da 39 milyon euro zarar etmiş, bu da yetmemiş, 2014-2015 sezonunda 30 milyon euro zarar etmiş. Topladığımız zaman 107 milyon euroluk bir zarar söz konusu. Bunun üzerine UEFA geldi ve uyarıda bulundu. Ayağını denk al ve ben seni izlemeye alıyorum dedi. İzlemeye alıyorum demek, bundan sonra yaptığın her hareketi kontrol edeceğim ve 2 yıl içerisinde mali kriterlerde düzelme göstereceksin' ifadelerini kullandı.

'ZARARIN EN BÜYÜK NEDENİ TRANSFERLER'

İzlemenin 2016 sezonunun bitiminde sona ereceğini söyleyen Özbek, 'UEFA ile sanırım Ekim'in 5'inde görüşecek ve mali hareketlerin açıklamasını yapacak, daha sonra da yeniden bir bildirim yapacağız. Benim ve yönetimimin en büyük arzusu ve çalışması, dünya markası olan Galatasaray'ın UEFA organizasyonlarından mahrum kalmasının önüne geçmesini sağlamaktır. Galatasaray'ın son 3 sezondaki 107 milyon zararının en büyük nedeni bu dönemlerde yapılan transferlerdir. 60 yakın transfer yapılmış, bir çoğunun ismini dahi duymadığınızdan eminim' diye konuştu.

Konuşmanın tamamı için tıklayınız

Ajansspor

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0