Görüş Bildir
Haberler
Dursun Özbek: "Ibrahimovic'i Neden Fenerbahçe Almadı?"

Dursun Özbek: "Ibrahimovic'i Neden Fenerbahçe Almadı?"

Enver K.
20.08.2015 - 10:46
İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray'ın başkanı, basında çıkan Ibrahimovic haberlerinin sarı kırmızılıları yıpratmak için yapıldığını söyledi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, basında çıkan Zlatan Ibrahimovic haberlerini Fenerbahçe üzerinden eleştirdi.

Milliyet'e konuşan Özbek, İbrahimovic ile ilgili çıkan haberlerle ilgili olarak, 'İbrahimovic ile tasarrufumuz hiç olmadı ki! Yaşı ortada... Zaten Paris Saint Germain’den yıllık 17 milyon euro kazanıyor. Galatasaray’ın bunu kaldırabileceğini sanmıyorum. Takım içi dengeler ne olacaktı? Diğer futbolcular nasıl oynayacak? Fenerbahçe transfer şampiyonu olduğuna göre neden İbrahimovic’i almadı? Bizi yıpratmak içim İbrahimovic transferi pompalandı.' ifadelerini kullandı.

TAKIMI GENÇLEŞTİRECEĞİZ

Takıma yapacakları takviyeler ile ortalama yaşı düşüreceklerini belirten Özbek, 'Takımı gençleştirme planlarımız var. Bu konuda teknik kadromuz gerekli çalışmaları yapıyor. Liglerde erken form tutmak biraz riskli. Bu form 8-9 haftadan sonra yükselir ve tepe noktaya ulaşırsa işi götürüyorsun. Örneğin Beşiktaş çok formda bir açılış gerçekleştirdi ama bunu 34 haftada sergilemesi kolay olmayacak.' dedi.

Transfer yarışına girmek gibi bir dertlerinin olmadığının da altını çizen başkan, 'Transferde Fenerbahçe ile rekabete girmeyiz. Onların demek ki böyle değişime ihtiyaçları varmış. Kaldı ki geçen sene tek oyuncu alarak sezona girmişlerdi. Transfer yarışı değil, lig yarışı bizim için önemli.' şeklinde konuştu.

SABRİ'NİN MAAŞI

Sabri Sarıoğlu'na yapılan maaş zammına yönelik eleştirileri değerlendiren Özbek, 'Geçen sezon iyi oynadı. Bugüne kadar da ücret olarak diğerlerine göre çok geride kalmıştı. Bu yüzden böyle bir rakam vermeyi uygun bulduk.' ifadelerini kullandı.

UEFA'YA GÖNDERİLEN RAPOR

UEFA'ya sunulan rapora da değinen Özbek, 'Sportif AŞ’nin ilerleme raporunu gönderdik UEFA’ya... Muhtemelen ay sonuna doğru bir randevu alacağız. Zararı azaltma yönünde önemli hamleler yaptık. UEFA’nın finansal kurallarına göre son 3 senede 45 milyon euro zarar yapmamanız gerekiyor. Bizde bu geçmişti. Bir anda düşürmek kolay değil. Galatasaray şu anda izleniyor. Bunu izlerken zararı azaltmak yönündeki çalışmalarımızı görecekler. Bugün çok önemli ekiplere transfer yasağı geliyor ya da gelecek. Ben Galatasaraylıyım ve Galatasaray’ı düşünerek hareket etmeliyim. Galatasaray’a fayda getirir diye seçilmişiz.' dedi.

Büyük yıldızları transfer etmeyi herkes gibi kendisinin de istediğini söyleyen Özbek, 'Elbette ben de istiyorum Messi’yi, Ronaldo’yu... Ama bu kulübün mali yapısını düşünmek zorundayız. Son 4 senede neredeyse 100 milyon euroya yakın bonservis parası ödendi. 60’a yakın oyuncu gelmiş. Onun içerisinden bugün 3-4 tanesi oynuyor. Bundan önceki yönetimlerin yapmış olduğu harcamalar sonucunda bugünkü tablo benim kucağıma geldi. Ama ben de neyle karşı karşıya olduğumu biliyordum.' diye konuştu.

FEDA DESEK PODOLSKİ GELMEZDİ

Bu senenin feda senesi olmadığının da altını çizen Özbek, 'Feda sezonu diye bir şey söz konusu bile değil. Sportif başarı elbette olmazsa olmazlarımızdan... Feda diyorsak Podolski’yi niye alalım? İnsanlar oyuncuları ödenen bonservislerle değerlendiriyor. Carole ve Rodriquez ne oluyor? İkisi de süper futbolcu... Özellikle Carole’dan çok umutluyum. Herkes görecek 2 sene sonra Carole için Avrupa’dan inanılmaz teklifler alacağız.' ifadelerini kullandı.

Goal

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0