Görüş Bildir
Haberler
DurDe’den Suç Duyurusu: 'Sen Sakın İçinden Geldiği Gibi Yazma Yılmaz Özdil!'

DurDe’den Suç Duyurusu: 'Sen Sakın İçinden Geldiği Gibi Yazma Yılmaz Özdil!'

adem kara
15.10.2014 - 14:15 Son Güncelleme: 15.10.2014 - 20:57
İçeriğin Devamı Aşağıda

Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe Platformu, Sözcü gazetesinde yazmaya başlayan köşe yazarı Yılmız Özdil hakkında Suriyeli sığınmacılara yönelik nefret söyleminde bulunduğu gerekçesiyle yarın suç duyurusunda bulunacağını duyurdu.

Hürriyet gazetesinden istifa ettikten sonra 10 Ekim’de Sözcü gazetesinde yazmaya başlayan Yılmaz Özdil, yeni gazetesi tarafından “Sen yine içinden geldiği gibi yaz Yılmaz” reklamlarıyla karşılanmıştı.

DurDe Platformu’nun, “Sen sakın içinden geldiği gibi yazma Yılmaz Özdil!” başlıklı açıklaması şöyle:

“Sık sık ırkçı yazıları ve beyanlarıyla gündeme gelen Yılmaz Özdil, 10 Ekim günü Sözcü gazetesinde yazdığı yazıda, Suriyeli sığınmacılara yönelik nefret söylemi kullandı.

Özdil, hükümet tarafından statüleri dahi tanınmayan sığınmacılara ‘yedirdiğini, içirdiğini’ iddia ettikten sonra, ucuz iş gücü olarak görülen ve kölelik koşullarında çalıştırılan Suriyelilerin ‘ekmek elden su gölden’ yaşayıp ‘yan gelip yattıklarını’ savundu.

Özellikle geçtiğimiz yaz aylarında birçok şehirde ırkçı saldırılara uğrayan Suriyeli sığınmacılar, Özdil tarafından bir kez daha hedef gösterildi.

16 Ekim günü DurDe platformu olarak bu şahıs hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Konuya duyarlı tüm dostlarımızın katılımını bekliyoruz.” 

Ankara ZETE

Kaynak: http://zete.com/durdeden-suc-duyurusu...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0