Görüş Bildir
Haberler
Dünyayı Kökten Değiştiren 10 İcat!

Dünyayı Kökten Değiştiren 10 İcat!

Logo Yazılım
04.12.2014 - 14:25 Son Güncelleme: 05.12.2014 - 16:48

1. Ateş

Ateş, su, toprak, hava! Bir zamanlar yaşamın kaynağı olduğuna inanılan 4 elementten biri; Ateş.

Ne yazık ki tarihin en önemli icatlarından birini bulan o yüce, şanslı ve muhtemelen eli yanık insanın kim olduğu bilinmiyor, çünkü ateşin kullanımına dair izler 790.000 yıl öncesine kadar uzanıyor.

2. Tekerlek

Bundan yaklaşık 5.000 yıl önce, sıcak bir pazar sabahı, Mezopotamya kıyılarında, günümüz evden eve taşımacılığının temelleri atılıyordu...

Teyzelerimizin kullandığı pazar arabasından, milenyum icadı diye tanıtılan Ginger’a kadar, hareket eden bir çok şeyin en temel parçası olan tekerlek, dünyayı hızlı biçimde ileri taşıdı.

3. Pusula

Pusula’nın önemini birkaç küçük örnekle açıklamak gerekirse; pusula olmasaydı, Amerika’yı 200 kere keşfetmenin bile bir manası olacaktı. Boyun fıtığı, sürekli kutup yıldızını takip etmek zorunda olan denizciler için meslek hastalığı olarak anılacaktı. Pilotlar, dağcılar, doğa hayranları vb. güzel insanların kaderi kaybolmak olacaktı. İyi ki pusula var <3

4. Matbaa

Matbaa için Çin malı en kaliteli 3 şeyden biridir, diyebiliriz. Matbaa’yı bulan Çinliler bu başarılarını, matbaadan 500 yıl kadar önce keşfettikleri havai fişekler ile kutlamışlar mıdır bilinmez ancak insanlığın, bilimin ve teknolojinin gelişimine katkıları için bir teşekkürü hak ediyorlar.

5. Teleskop

Neredeyse tüm turistik bölgelerimizde, 1 lira karşılığı aya bakabildiğimiz o şahane icada, bundan birkaç yüzyıl önce, “otogardaki masaj koltuğu” muamelesi yapılmadığına kuşku yok! Teleskopsuz bir dünyada, belki de uzaydan hala korkan, yıldızları sadece dilek tutmak için izleyen, uydusuz insanlar olurduk.

6. Elektrik

Elektriğin önemi ve icat edilmesinin ne kadar yararlı olduğu hakkında söylenebilecek çok bir şey yok aslında.”Elektriğin Olmadığı Bir Dünya Nasıl Olurdu Deneyi' için şimdi gözlerinizi kapatın.

7. Telefon

Yıllar yıllar önce pespembe bir dünya vardı, kimseler “hiç arayıp sormuyorsun” diye yakın arkadaşlarına bozulmaz, iyi geceler mesajı atmadı diye sevgilisiyle

tartışmazdı… Ne olduysa, 1880 yılında, Graham Bell’in, ses dalgalarını önce

elektriğe sonra tekrar sese dönüştürmesiyle oldu! Bell, iletişime, gecenin bir

vakti eski sevgilisini arayan o çocuğa ve teknolojinin gelişimine, ses hızını

işte böyle kazandırdı!

8. Buharlı Motor

Evet, belki onun ismi diğerleri kadar karizmatik değil… Evet, belki icat edilmesinin temelinde düdüklü tencere yatıyor… Ancak o, kas gücünün yerini alarak, bizi sonsuz bel ağrılarından, biçimsiz kol kaslarından kurtaran mucizevi bir icat!

9. Uydu

Uzay çağı açılışında, kırmızı kurdeleyi kesen Sputnik 1 adlı uydu, açılış konuşmasında; “Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olamayacak! Bizler sayesinde, siz insanlar, birbirinizle daha rahat iletişim kurabilecek, dünyanın bir ucundan, dosyalar, fotoğraflar paylaşabileceksiniz! Hadi yine iyisiniz!” diye konuştu.

10. İnternet

Ateş, su, toprak ve hava ile başladığımız listemizde artık “5. Element”i açıklamanın zamanı geldi; İNTERNET.

İnternet, hayatımıza öyle bir girdi ki onu elimizden alırsanız nefessiz kalıyoruz. Ve internetin hayatımıza girmesiyle, insanlığın gelişimi öyle bir hız kazandı ki; geçmişte çekilmiş ve bir ütopya olarak gelecekten bahseden, neredeyse tüm filmlerin senaryolarını teker teker yaşadık. Hatta interneti Türkiye’de o kadar çok sevdik ki ona çoğul eki ekledik: İnternetler!

Teknolojik gelişmeler, internetten de aldıkları destekle akıl almayacak bir hızla gerçekleşmeye devam ediyor. Bundan 10 sene sonrasında ne olacağını tahmin etmek gün geçtikçe zorlaşıyor. Tek tek saydığımız tüm bu gelişmelerin temeli, aslında 790.000 yıl öncesine, ateşin icadına kadar uzanıyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
179
106
72
41
27
19
15