Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın İlk Çizgi Filmi: “Humorous Phases of Funny Faces ‘’

Dünyanın İlk Çizgi Filmi: “Humorous Phases of Funny Faces ‘’

Filimneral
30.12.2015 - 15:30

Dünyanın ilk çizgi filmi “Humorous Phases of Funny Faces ‘’ olup 1906 yılında Amerika’da James Stuart Blackton tarafından Vitagraph Co. Adına yapılmıştır. Çocukların heyecanla ve severek izlediği çizgi film günümüzde bilgisayar desteği ile oldukça yol kat etmiştir.

Çizgi filmler stop – motion tekniği ile oluşumu tamamlanır. 1899 yılında Arthur Melbourne Cooper tarafından “Matches An Appeal” eserinde ilk olarak bu teknik kullanılmıştır. İlk hazırlanışında reklam olarak hazırlanan bu video, ilerleyen yıllarda bu teknikle çizgi film hazırlanmaya başlanmıştır.

İlk çizgi filmler kalem ile çizilmiş olup 8 bin çizimden oluşan animasyonlardır. James Stuart Blackton hazırladığı dünyanın ilk çizgi filmi ile tarihe geçmiştir. Stop – Motion tekniği uygulayarak ilk çizgi filmi oluşturmuştur. Stuart 1900 yılında yaptığı çalışmasında biraz daha resim çizen adamın videosuna benzemiştir.

İlk çizgi film Amerika’da resim çizen adam ile bağlamış olup ressamın çizdiklerini canlandırmasıyla olur. Bu çizgi filmin konusu gözlerini hareket ettirerek sigara dumanını kıza üfleyen adam, çemberden atlayan köpek gibi basit konulardaydı. “Enchanted Drawing” daha önceden yapılsa da 1906 yılında yaptığı animasyon ilk çizgi film olarak tarihte kabul edilir. İlerleyen yıllarda hazırlanan çizgi film listesi Fantasmagorie (ÉmileCohl, 1908) , Gertiethe Dinosaur (WinsorMcCay, 1914) , Felix in Hollywood (Pat Sulivan Studio – Otto Messmer, 1923) , Steamboat Willie (Walt Disney – UbIwerks, 1927), KoKo’s Earth Control (Maxand Dave Fleischer, 1928) olarak bilinir.

İngiltere’de yapılan ilk çizgi film aynı yılın Nisan ayında Walter Booth tarafından Charles Urban Trading Co. Adını gerçekleştirilmiştir. ‘’Sanatçının Eli’’ filminde ilk önce Booth’un eli bir kadın ve bir erkek çizerken görüntülenip sonra çift dans etmeye başlıyordu.

İlk çizgi filmlerin hayvan kahramanı ‘’OldDoc Yak’’ adlı kısa pantolon giyen keçi, Chicago Tribune gazetesi karikatüristlerinden Sidney Smith tarafından getirilmiştir.1913 yılının temmuz ayında dizinin ilk filmi çekilmiş olup bu çok tutulan çizgi film kahramanı çocuklar tarafından iyi bir eğlence aracı olarak katkıda bulundu. 1979 yılında da Pat Sullivan’ın Felix The Cat binlerce çocuğun sevgisi haline gelmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Humorous phases of funny faces

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
9
9
8
8
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın