Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Korkunç 20 Merdiveni

Dünyanın En Korkunç 20 Merdiveni

AskMen Türkiye
17.07.2013 - 15:01 Son Güncelleme: 17.07.2013 - 15:27

Dünyanın En Korkunç 20 Merdiveni

Dünya mimarisinde önemli ayrıntılardan biri merdivenlerdir... Meksika'da bulunan tapınaklarda, Katolik Kiliselerine, İspanyol futbol stadlarından, Eyfel Kule'sine...

AskMen Türkiye olarak dünyanın en korkutucu ve ilginç merdivenlerini sizin için araştırdık...

Tiger & Turtle

Almanya'nın Duisburg kentinde ünlü heykeltraşlar Heike Mutter ve Ulrich Genth tarafından bir rollercoaster izlenimi yaratan bu eser 85 metre yüksekliğinde ve 249 adet basamaktan oluşuyor. Bu arada fotoğrafta gördüğünüz ters S çizen kısım konuklar için açık değilmiş.

Chand Baori, Hindistan

Bir labirent edasında insan eliyle simetrik bir şekilde yapılan 'Chand Baori' Hindistan'ın Abhaneri bölgesinde bulunuyor. 3500 basamaktan oluşan kuyu 30 metre derinliğinde. 1200 yıllık bir yapı olduğu tahmin edilen Chand Baori Muson Yağmurları sırasında tepesine kadar su doluyor. Yılın birçok mevsiminde yeraltı suyundan dolayı kurumayan kuyu Hindistan'da gezilebilecek en ilginç yerlerden biri.

Tai Dağı, Çin

5 kutsal dağdan biri olan Tai Dağı güneşin doğuşunun güzel bir şekilde izlenebileceği yerlerden. Çinlilerin geleneklerinde ve dini kutlamarında önemli bir yer tutan bu dağa çıkabilmek için 7,200 adet basamak çıkılması gerekiyor. Bu sadece içerdeki tapınağa ulaşılması için çıkılacak basamak sayısı.

The Universe Cascade, İskoçya

The Garden of Cosmic Speculation isimli ulusal İskoç bahçelerinde bulunan ve yapay göllerle dolu bu alandaki şelale şekilli merdivenlerin ismi The Universe Cascade. 1989'da yapılan basamaklar 21. yüzyılın en iyi bahçe peyzajlarından biri olarak gösteriliyor.

The Monument, Londra

61 metre yüksekliğindeki kule 1666 yılında yapılmış ve tepesine ulaşmak için 311 basamak çıkmak gerekiyor.

Schlossberg

Avusturya'nın Graz şehrinde bulunan Schlossberg isimli saat kulesi şehrin heryerinden görülebiliyor. Turistler için fantastik bir manzara sunan Schlossberg'in merdivenleri ise meşhur. Saat kulesinin en tepesine çıkmak için 260 basamak çıkmak gerekiyor.

Haiku Merdivenleri, Hawaii

Cennete giden merdivenler olarakta bilinen 4000 basamaklık bu yer Kaneohe'de bulunuyor. İlginç bir detay ise 2000ft yüksekliğinde bir radyo anteni bulunan bu merdivenlerin yapılış amacı II. Dünya Savaşı sırasında yayın yapılırken antenin tamiri için kolay ulaşabilsin diyeymiş.

Kaynak: http://askmen.mynet.com/yasam/haberle...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın