Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Genç Üniversite Mezunu Olacak: Elektrik Mühendisliği Bölümünü Bitirmek Üzere Olan 9 Yaşındaki Laurent Simons

etiket Dünyanın En Genç Üniversite Mezunu Olacak: Elektrik Mühendisliği Bölümünü Bitirmek Üzere Olan 9 Yaşındaki Laurent Simons

Eindhoven Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nde eğitim gören 9 yaşındaki Laurent Simons'ın, önümüzdeki günlerde lisans eğitimini tamamlayarak, 'dünyanın en genç üniversite mezunu' unvanını alması bekleniyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

En az 3 yılda tamamlanan bölümünü 1 yılda tamamlayacak

En az 3 yılda tamamlanan bölümünü 1 yılda tamamlayacak

BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'ın haberine göre, Hollanda'da bulunan Eindhoven Teknik Üniversitesi'nde Elektrik Mühendisliği bölümünde okuyan 9 yaşındaki Laurent Simons, önümüzdeki günlerde lisans eğitimini tamamlayarak dünyanın en genç üniversite mezunu unvanını alacak.

Simons, normalde 3 yılda bitirilmesi gereken bölümünü, 1 yıl gibi kısa bir sürede bitirerek ayrı bir rekora da imza atacak.

Mart ayında başladığı bölümünde, son projesini tamamlamak üzere

Mart ayında başladığı bölümünde, son projesini tamamlamak üzere

Eindhoven Dagblad gazetesinin aktardığı bilgiye göre, lisans eğitimine Mart ayında başlayan Laurent, önümüzdeki günlerde son projesini tamamlamak üzere. 

Laurent, lisans eğitimini tamamladığında, 10 yaşında ABD'deki University of Alabama'dan mezun olan Michael Kearney'in elinde olan 'dünyanın en genç üniversite mezunu' unvanını da eline alacak.

6 yaşında liseye başladı

6 yaşında liseye başladı

Babasının, hakkında 'Annesinin karnındayken beyninde bir şeyler yanlış gitmiş olmalı. Ama neyse ki olumlu anlamda' dediği Laurent, 6 yaşında lise eğitimine başladı.

Belçika'da doğan ve 145 IQ düzeyine sahip Laurent, okulda sıkıldığı için Amsterdam Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bir araştırmaya katıldı. 8 yaşında matematik bilimleri üzerine lise diploması alan Laurent, ardından ailesi ile birlikte Hollanda'ya taşındı.

En büyük eğlencesi büyükannesinin köpekleri ile oynamak

En büyük eğlencesi büyükannesinin köpekleri ile oynamak

ABD'deki Stanford ve Fairfield üniversitelerinde üstün yetenekli çocuklar için açılan kurslara da katılan Laurent, eğitim hayatının 3. yılında üniversite diploması alacak.

Normal öğrencilerin on haftada kavrayabildikleri bir konuyu bir hafta içinde öğrenebilen Laurent, okul dışı zamanında ise normal bir çocuk gibi zaman geçiriyor. Büyükannesinin köpekleri ile oynamanın en büyük haftasonu eğlencesi olduğunu söyleyen Laurent, akşam yemeğinde sevdiği yemek çıkmazsa, 9 yaşındaki her çocuk gibi annesine surat asıyor.

'Tanıdığım en zeki öğrenciden 3 kat daha zeki'

'Tanıdığım en zeki öğrenciden 3 kat daha zeki'

Eindhoven Teknik Üniversitesi'nden hocası Prof. Dr. Peter Baltus, yaş ortalaması 20 olan bir sınıfta 9 yaşındaki bir çocuğun olmasının ilk dönemlerde garip göründüğünü ifade ederken, 'Uzun meslek yaşamımda tanıdığım en zeki öğrenciden üç kat daha zeki. Bir yetişkin öğrencinin asla ulaşamayacağı bir düzeye çıkıyor' ifadelerini kullanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İnsan ömrünü uzatmak için çalışacak

İnsan ömrünü uzatmak için çalışacak

Belçika medyasına birkaç sene önce verdiği bir röportajda, astronot ya da kalp cerrahı olmak istediğini söyleyen Laurent, artık yalnızca kalp üzerine yoğunlaşmak istediğini söylüyor. 

İnsanların kalp rahatsızlıklarını gidermek için çalışmanın yanı sıra, insan ömrünü uzatmak için de çalışmalar yapmak isteyen Laurent, kalp rahatsızlığı bulunan büyükbabası ve büyükannesine de yardım etmek istiyor.

İleride ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yaşamak istediğini söyleyen Laurent, bu isteğinin nedenini ise şu sözüyle açıklıyor:

''Kaliforniya'ya gitmek istiyorum. Çünkü orada hava çok güzel.''

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1384
529
327
51
45
40
28
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Harcamayın lan çocuğu gönderin bize imam hatibe yazdıralım bildiklerinide unutsun aptal aptal dönsün ülkesine..

alexander ivan

monser usta 3 günde lan bu islamı ne hale sokmuşunuz her yanı saçmalılarla doldurmuşsunuz okudugunuz kidabı anlamaktan aciz kalmışsınız deyipte gitmesin geri... Devamını Gör

unclebukowski

bizim yeğenlerde ninja-go izlemekten aptal oldu anasını satıyım.. çocuğa bişey diyosun mal mal yüzüne bakıyor. Abim de diyor bu çocukta uzay kafası var diye,... Devamını Gör

aryatheinno

Benim de küçükken IQ'mun 162 olduğunu söylemişlerdi girdiğim testlerden. Erken okuma yazmayı öğrenmiştim ve ilkokulda 2 sene atlatmayı teklif etmişlerdi. Son... Devamını Gör

alexander ivan

sorun ne eğitim sistemin de ne de sende( tabiki geçmiş dönem eğitim sisteminden bahsediyoruz şimdiki dahada çökük ) sorun yanlış bilgi veren öğretmenlerin d... Devamını Gör