Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın en derin çukuru Mariana;

Dünyanın en derin çukuru Mariana;

Cedric
27.01.2016 - 12:08

Yeri

Büyük okyanusta Guam adasının güneybatısında  Japonya ve Endonezya arasında yer alan bu çukur yapılan son ölçümlere göre yaklaşık 11 km derinliğindedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yaşam belirtisi var.

Eger okyanusun ortasındaki bu çukura 1 kg'lık bir demir bile atsaydık,bilyemizin tabana ulaşmasını yaklaşık 1 saat beklemek zorunda kalırdık.

İlk iniş

İlk olarak 1960 yılında Mariana çukuruna inilebilmiş , bu derin noktaya iniş 3 saat 15 sürmüş burada geçirilen 20 dk' nın ardından toplamda 5 saatlik sürede yüzeye çıkış tamamlanmıştır.

Dünyanın dibinde ne gördü?

Titanik,Terminatör ve Avatar gibi filmlerin başarılı yönetmeni James Cameron 11 km'lik dalışı gerçekleştirmiş ve 3 saat boyunca dipte kalmayı gerçekleştirebilmiştir.James Cameron yaşadığı deneyimle ilgili olarak;

“Dünyanın tabanı daha çok başka bir gezegene benziyor” cümlesiyle anlattı. Cameron, “Taban ıssız ve kötü şeyler olacakmış hissi yaratıyor. Yüzey Ay’a benziyor. Dipte garip bir derin deniz canavarı görmeyi umdum. Sadece karides benzeri yaratıklar vardı” dedi.

Cemil Çakır, dünyanın en derin noktası ‘Mariana Çukuru’na düştü.

Tayvan'dan Meksika'ya yük taşıyan gemide çalışan Cemil Çakır, 11 bin metre ile dünyanın en derin noktası olan Büyük Okyanus'taki Mariana Çukuru'na düşmüş ve cenazesine  bir daha rastlanmamıştır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın