Görüş Bildir
Haberler
DÜNYANIN EN ÇOK YAŞAYAN CANLILARI

DÜNYANIN EN ÇOK YAŞAYAN CANLILARI

feyza kayaaltı
29.06.2015 - 12:49 Son Güncelleme: 29.06.2015 - 16:43

YAŞAYANGİLLER

İçeriğin Devamı Aşağıda
  • 1)Turritopsis Nutricula: Dünyadaki ölümsüz olarak tanımlanan tek canlı türüdür. Çapı sadece 5 mm kadar olan bu canlı, ömrünün sonuna geldiği zaman veya hayatını devam ettirebilecek şartları sağlayamadığı zaman, denizanası olmadan önceki polyp haline geri dönmekte, daha ileride yine denizanasına dönüşmektedir. Dışarıdan bir etkiye maruz kalmadığı taktirde hayatını sürekli olarak yaşamaya devam ediyor.( ARKADAŞIMIZ ÖLMEK BİLMİYOR YANİ)

)Antartika Süngeri: Okyanus dibinde yaşayan ve kendine güvenli bir bölge seçen bu sünger türü, bir bitkiye benzese de hareketsiz canlılardır. Yaklaşık olarak 1500 yıl kadar yaşarlar.( NEDEN HEP SUDAKİLER)

3)Colpophyllia Natans Mercanı: Koloni şeklinde yaşayan bir deniz canlısıdır. En uzun yaşayan canlılar arasında en bilinenlerden biri olan bu mercan türü, ortalama 400 yıl yaşamaktadır.( BEN DAYANAMAM İNTAHAR EDERDİM)

Galapagos Kaplumbağası: Yalnızca Galapagos ve Aldabra adalarında yaşayan bu dev kaplumbağalar, 200-250 kg ağırlığına ulaşabilmektedir. Ortalama yaşam süreleri 200 yıldır.

Kırmızı Deniz Kestanesi: ABD’nin Pasifik okyanusu kıyıları boyunca bulunan bu canlıların ortalama ömürleri de 200 yıldır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tuatara: Kertenkeleye benzer bir sürüngendir. Bu canlıyı diğer benzerlerinden ayıran en önemli özelliği başının üstündeki ince bir deriyle kaplı olan üçüncü bir göze sahip olmasıdır. Yaşadıkları süre 100-200 yıl arasında değişmektedir.

Grönland Balinası: Hayvanlar aleminde en uzun ömürlü canlılardan biri de Grönland Balinasıdır. Ortalama 160 yıl ömürleri olan bu balinaların 200 yıla kadar da yaşadıkları belirtilmektedir.

Deniz Tarağı: Dünyanın en uzun yaşayan canlılarından biri olan Deniz Tarağı, yaklaşık ortalama bir değerle 150 yıl kadar yaşayabiliyorlar. Kabuğu yuvarlak, yelpaze şeklinde bir yumuşakça olan Deniz Tarağı, besin değeri yüksek gıdalar arasında yer almaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın