Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın Dört Bir Yanında Çiftlerin Çocukları İçin Tercih Etmesi Yasaklanmış 22 İsim

etiket Dünyanın Dört Bir Yanında Çiftlerin Çocukları İçin Tercih Etmesi Yasaklanmış 22 İsim

müstesna
01.11.2015 - 10:24

İsimler konusunda her ülke Amerika kadar serbest ve rahat değil. Dünyanın farklı yerlerinde yasaklanan 22 isim ise şöyle;

Kaynak: http://mentalfloss.com/article/68768/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. NUTELLA

1. NUTELLA

2015'in başında kızlarına en onun kadar tatlı olacağını ve sevileceğini umarak Nutella adını vermek isteyen Fransız çifte bir hakim karşı çıktı çünkü bu ismin alay konusu olacağından emindi. En sonunda Ella ismine karar verildi; Nutella kısaltılarak daha uygun bir hale getirilmiş oldu.

2. AKUMA (ŞEYTAN)

2. AKUMA (ŞEYTAN)

Akuma adlı bebek Japonya'da hükumetin bile dikkatini çekecek kadar büyük bir sorun yaratmıştı. Akuma, şeytan anlamına geldiği için uygunsuz olduğu düşünülüyordu. Bu durum ülkede bu ismi yasaklayan yeni bir yasanın yürürlüğe girmesine yol açtı.

3. ANAL

3. ANAL

Yeni Zelanda'nın saçma isimlere sabrı kalmamış gibi görünüyor. Anne babalar hükumetin onay vereceği isimler arasından bir şey seçmek zorunda. Tuhaf isim talepleri geldikçe de yasaklı isimler listesine ekleniyor. O isimlerden biri de Anal.

4. GESHER (KÖPRÜ)

4. GESHER (KÖPRÜ)

İsimler konusunda kısıtlamaları olan bir diğer ülke de Norveç. Uygunsuz bulunan Gesher ismini çocuğu için tercih etmesinin cezası olan 420 $'ı ödeyemeyen Norveçli bir anne hapis cezası aldı. Savunması ise; rüyasında çocuğuna İbranice ''köprü'' anlamına gelen bu ismi koymak üzere talimat almış olmasıydı.

5. TALULA DOES THE HULA FROM HAWAII (TALULA HAVAİ'DEN YAPIYOR HULA)

Yeni Zelanda'da bu talihsiz ismin sahibi olan minik kıza hükumet sahip çıktı ve adının değişmesi sağlandı. ''Hula'' Havai dansına verilen isim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. USAME BİN LADİN

6. USAME BİN LADİN

Almanya'nın Köln şehrinde yaşayan Türk bir çift, 11 Eylül olayından kısa bir süre sonra, çocuklarına Usame bin Ladin ismini vermek istedi. Fakat yasa belliydi; tercih edilecek isim küçük düşürücü olmamalıydı. Dahası, yasalar anne ve babaların, kendi ülkelerinde kullanılamayan isimleri Almanya'da çocukları için tercih etmesine zaten izin vermiyor. Usame bin Ladin ismi Türkiye'de de yasalara aykırı.

7. ROBOCOP

7. ROBOCOP

Meksika, Sonora'da yasaklı isimler listesi yakın bir tarihte yayınlandı. Anne babalar artık Robocop ismini tercih edemeyecek olsa da, Robocop adlı bir çocuk zaten mevcut.

8. CHIEF MAXIMUS

8. CHIEF MAXIMUS

''Max'' birçok ismin kısaltması olarak kullanılsa da Chief Maximus Yeni Zelanda'da yasaklı isimler arasında.

9. BRFXXCCXXMNPCCCCLLLMMNPRXVCLMNCKSSQLBB11116

9. BRFXXCCXXMNPCCCCLLLMMNPRXVCLMNCKSSQLBB11116

İsveç isim konusunda oldukça sıkı kuralları olan bir ülke. 1982 yılında soylu ailelerin dışındakileri soylu isimleri kullanmaktan men eden bir yasa yürürlüğe girmişti. Bugün ise yasalara göre; anne babaların tercih edeceği isimler rahatsızlık verici ve uygunsuz olmamalı. Bu kısıtlamaları protesto etmek isteyen bir çift ise çocuklarının ismi olarak fazla güvenli bir güvenlik kodunu tercih etmek istedi. ''Albin'' diye okunan Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116 ismine doğal olarak izin verilmedi. 

10. @

10. @

Çoğu ülkede olduğu gibi Çin'de de semboller ve rakamlar isim olarak tercih edilemiyor. @ sembolü de kullanılmak istendiğinde reddedilen sembollerden biri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. CIRCUMCISION (SÜNNET)

11. CIRCUMCISION (SÜNNET)

Meksika, Sonora'da yasaklı olan isimlerden biri de son zamanlarda rastlanan, sünnet anlamına gelen Circumcision. Facebook, Twitter, Burger King, Rolling Stone ve Pocahontas da yasaklı isimlerden bazıları.

12. HARRIET

12. HARRIET

İzlandalı anne babalar, yasalara uygun isimler listesinde olmayan bir şey tercih etmek istediklerinde harç ödeyip, hükumet onayı için başvuru yapmak zorunda. Yasalar da oldukça açık; isimler küçük düşürücü olamaz ve İzlanda alfabesinin harflerinden oluşur hatta dil bilgisi kurallarına da uygun olmalıdır.

Zamanında bir aile, kızları Harriet'ın pasaportunu ismi İzlanda diline uygun olmadığı için yenileyemedi. Oğulları Duncan'ın ismi de İzlanda alfabesinde C harfi bulunmadığı için yasaklılar listesindeydi.

13. METALLICA

13. METALLICA

İsveç'te doğan bir kız bebeğe vaftizinde Metallica adı verilse de sonuç olarak bu isim onay almadı.

14. CHOW TOW (KOKUŞMUŞ)

14. CHOW TOW (KOKUŞMUŞ)

Chow How ismine sahip olanların 'kafası kokan' diye tercüme edildiği için isimlerini değiştirmek için akın etmesiyle, bu isim Malezya'da yasaklılar listesine eklendi.

15. LINDA

15. LINDA

Suudi Arabistan'da 2014 yılında yayınlanan yasaklı isimler listesinde bulunan bir isim de Linda. Batı kültürünü yansıtan diğer birçok isim de listede yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. SEX FRUIT(SEKS MEYVESİ)

16. SEX FRUIT(SEKS MEYVESİ)

Yeni Zelanda hükumeti zavallı bir çocuk hayatını seks meyvesi anlamına gelen bir isimle geçirmeye mahkum bırakılmadan bu duruma el atmış ve Sex Fruit ismini yasaklılar listesine almış bile.

17. MONKEY(MAYMUN)

17. MONKEY(MAYMUN)

Danimarka önceden belirlenmiş yasal isimler listesi olan bir diğer ülke. Listede 7.000 adet isim mevcut ve her yıl yaklaşık 250 isim teklifi geri çevriliyor. Geri çevrilen isimler arasında Monkey, Anus ve Pluto da var.

18. VENERDI (CUMA)

18. VENERDI (CUMA)

Cuma anlamındaki Venerdi İtalya'da reddedilmiş bir isim sebebi ise ufaklığın ileride alay konusu olma ihtimali. Venerdi ismini değiştirmek zorunda kalan anne baba ise bir sonraki çocuklarına çarşamba anlamına gelen Mercoledi ismini vereceklerini söyledi.

19. NIRVANA

19. NIRVANA

Portekiz yasal ve yasal olmayan isimlerden oluşan 80 sayfalık bir listeye sahip. Yasaklanan 2.000 isimden biri de Nirvana.

20. FRAISE (ÇİLEK)

20. FRAISE (ÇİLEK)

Fransa'da kızlarına çilek anlamına gelen Fraise ismini vermek isteyen çiftin isteği reddedildi. Sebebi ise; ileride Fraise isminin ''kaldır kıçını'' gibi bir anlama gelen “ramène ta fraise” deyiminden dolayı alay konusu olma ihtimaliydi. Farklı bir isim tercih etme konusunda ısrarcı olan anne baba ise en sonunda Fraisine isminde karar kıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. "." (NOKTA)

21. "." (NOKTA)

Yeni Zelanda'nın 2013 yasaklı isimler listesinde ''.'' sembolü yani nokta da yer alıyordu. Belli ki çocuğuna ''Full Stop'' olarak okunacak bu sembolü isim olarak vermek isteyen çiftler olmuştu.

22. SARAH

22. SARAH

Faslı aileler çocuklarına verecekleri ismi kendi kimlikleriyle uyuşan ve kabul edilebilir isimler listesinden seçmek zorunda. Sarah ise yasaklı isimlerden biri çünkü sonundaki ''h'' harfinden dolayı yazımı İbranice olarak görülüyor. Arapça versiyonu Sara ise Faslı ailelerin tercih edebileceği bir isim.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1118
415
292
157
156
45
2