Görüş Bildir
Haberler
Dünyadan 7 ülke...

Dünyadan 7 ülke...

Maja Ayaz
05.06.2015 - 22:54 Son Güncelleme: 10.06.2015 - 02:10

Dünya ülkeleri...

Dünyada 206 ülke vardır.Fakat,uluslararası ortamda tanınan 194 ülke, Birleşmiş Milletler'e üye olan 193 ülke ve Vatikan'dır.Bu ülkeler içinden sizin için derlediğim bazıları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1.En küçük İskandinav ülkesi-Danimarka

1.En küçük İskandinav ülkesi-Danimarka

Danimarka İskandinavya’da bulunur. En önemli kısmı Almanya’nın kuzeyinde yer alan Jutland yarımadasıdır.Yazları ılık ve yağışlı,kışları soğuk ve karanlık geçer.Gerçi insanları biraz soğuk,hava durumundan olsa gerek.Başkenti Kopenhag su üzerinde yerleşir.Mavi-beyaz geceleri,sokakta müzik ziyafetleri olmazsa olmazlardan.Eğlencesi bol bir ülke.Eğer bir gün giderseniz roskilde festivaline gitmeden sakın dönmeyin

2.And Dağları ve Atlas Okyanusu arasında uzanan bir devlet-Arjantin

2.And Dağları ve Atlas Okyanusu arasında uzanan bir devlet-Arjantin

Güney Amerikada yer alan,adı latince 'Argentum'(gümüş) kelimesinden gelir.Ülkede yaşayanların çoğu İspanyol ve İtalyan göçmenlerin torunlarıdır.Ayrıca Diego Maradona,Lionel Messi gibi dünyaca ünlü futbolcuları var.İnsanları da delikanlıdır.20.yüzyılın başında dünyanın sayılı zengin ülkelerinden biri olmasına rağmen,ekonomik rahatsızlıkları var.

3.Yahşi mi yahşi kardeş ülkemiz-Azerbaycan

3.Yahşi mi yahşi kardeş ülkemiz-Azerbaycan

Azerbyacan, Batı Asya ile Doğu Avrupa'nın kesişim noktası olan Kafkasyada yerleşen Türk ülkesidir.Tarihi geniş ülkedir.Azerbaycan zengin kültürel mirasa sahiptir.Opera,tiyatro gibi sahne sanatlarını barındıran ilk ülke olma özelliğini taşır.İnsanları sıcakkanlı,eğlenceli,milletçidirler.Müzik dedinmi akan sular durur,müzik konusunda oldukça başarılıdırlar.Eğer bir gün giderseniz tarihi yerleri kaçırmayın derim.

4.Karlar ülkesi-Norveç

4.Karlar ülkesi-Norveç

Bir İskandinav ülkesi daha.Soğuk mu soğuk,fakat bir o kadar da aklını başından alan ülke.İnsanları ilk soğuk görünseler de,sonralar ısınır ve bir de bakarsın ki,sanki bizden biri.Sarışın,mavi gözlü Vikinglerin dolaştığı bir ülke.Yaşam seviyyesi oldukça üst düzeyde bir ülke.Akşamları Kuzey ışıkları,gündüzler karlı dağları seni senden alır.

5.Eğlence sevenlerin baş ülkesi-İspanya

5.Eğlence sevenlerin baş ülkesi-İspanya

Avrupa'nin güneybatısında,İber Yarimadası'nda yer alan ülkedir.İnsanları oldukça sıcakkanlı,mütevazidir.Eğlencenin dibine vururlar.Yemek tamamen yaşam biçimidir.Yemekte çığır açmış ülkedir.İnsanlarının bir az sert tarafı var fakat,olucak artık bu kadar,mükemmel diye bir şey yoktur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6.Dağları,tepeleri bir başka-İskoçya

6.Dağları,tepeleri bir başka-İskoçya

Havasına,suyuna hayran olunası yer.Yeşilin her renk tonunu görebileceğiniz, uçsuz bucaksız ovaları ve dağları, meşhur shortbread kurabiyeleri ile ünlü rüyalar diyarı.Birleşik Kralllık'ı oluşturan 4 ülkeden biri.Edinburgh'da gezerken kesinlikle kendinizi 18.yüzyılda hiss edeceksiniz.İnsanları yaşam tarzlarına göre bizden oldukça farklılar.Bir gün giderseniz,mutlaka o şatoları görün derim.

7."Yeni Dünya"-Avustralya

7."Yeni Dünya"-Avustralya

Dünyanın ta öbür ucu.Evet,tam anlamıyla 'Yeni Dünya'.İnsanlara inanılmaz fırsatlar sunan,her kapıyı açan bir ülke.Üniversite okumak için gayet güzel bir ülke.İnsanları içkiye çok düşkündür.Avustralya'nın sıcak olmasının yanı sıra insanları da pek sıcakkanlıdır.Fauna ve Flora'sı ise çok farklıdır.Ve nihayet,yaşanacak bir ülke.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın