Görüş Bildir
Haberler
Bunlar Gerçekten Yaşandı! 1. Bölüm: Napolyon ve Tavşanlar

Bunlar Gerçekten Yaşandı! 1. Bölüm: Napolyon ve Tavşanlar

Luiz Emmi
26.05.2020 - 15:56

Merhaba, dünya tarihinde yaşanmış en saçma, en anlamsız, en ironik, kime ne faydası olduğunu bilmediğimiz olayları ele alacağımız Bunlar Gerçekten Yaşandı Serisi'nin ilk bölümüne hoş geldiniz. Bu bölümün başrolü: Napoléon Bonaparte. 

Keyifli okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Napolyon'un tavşanlar tarafından kovalanması

Napolyon'un tavşanlar tarafından kovalanması

Yıl 1807. Fransız-Rus Savaşı Tilsit Antlaşması ile sona ermiş, Napolyon Bonapart zaferlerine bir yenisini eklemiştir. 

Zaferi kutlamak için en güvendiği kurmaylarından Louis-Alexandre Berthier'i yüzlerce misafirin katılımı ile gerçekleşecek yemek ve tavşan avı organizasyonu için görevlendirir. Berthier bu cihan fatihinin gönlünü hoş edebilmek için kimine göre 3000 kimine göre ise daha fazla tavşan satın alıp kafeslerle davet alanına yerleştirir. 

Davet başladığında Napolyon bilindik kibri ve fiyakası ile davetlilerle sohbet eder, generallerle zaferi konuşur. Yemek faslı bitmiş, eğlenceye geçme vakti gelmiştir. Silahlarını kuşanan Napolyon gösteriyi başlatacak işareti verir.

Napolyon'un işareti ile binlerce tavşanın bulunduğu kafeslerin kapakları aynı anda açılır. Av başlamıştır. Fakat ters giden bir şeyler vardır. Açılan kafeslerden dışarı fırlayan tavşanlar sağa sola kaçmak yerine doğrudan doğruya Napolyon'un üzerine koşmaktadır. Anlaşılan Berthier yaban tavşanı almak yerine, evcil tavşan satın almış; kafeslerinde saatlerce aç bekleyen bu evcil tavşanlar kendilerini besleyeceğini düşündükleri mavi kıyafetli, tüylü şapkalı 1.68'lik adama (Napolyon) doğru taarruza geçmişlerdir.

Napolyon ve yanındaki generaller ne yapacaklarını bilemez ve hareketsiz beklerler. Davetliler bu duruma önce kahkahalarla tepki verse de, tavşanlar Napolyon'un etrafını sarmaya ve hatta üzerine tırmanmaya başlayınca neşenin yerini endişe alır. Napolyon tüfeği ile havaya bir kaç defa ateş etse de tavşanlar karınlarını doyurmakta kararlıdırlar. Napolyon ve generalleri tam anlamıyla kuşatma altındadır. Kuşatma öyle bir hal almıştır ki, bir noktadan sonra Napolyon silahını fırlatıp, üzerine tırmanan tavşanları çıplak elle sağa sola fırlatmaya başlar.

Çığlıklar, panikle sağa sola koşturan davetliler ve binlerce tavşan arasında kalan Napolyon çareyi arabasına doğru koşarak kaçmakta bulur. Kendisini güç bela arabaya atan Napolyon olay yerinden uzaklaşır.

Tarihin en saçma olaylarından bir tanesine tarihçi David Chandler'in yorumu ise dikkate değerdir:

'Napolyon’un stratejisini düşmanların çoğundan daha iyi anlayan tavşan sürüsü iki kanada ayrılarak saldırıya geçtiler ve Napolyon'u kuşatmayı başardılar.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın