Görüş Bildir
Haberler
Dünya'nın Uzaydan En Net Görünümü

Dünya'nın Uzaydan En Net Görünümü

ATKN
09.11.2014 - 19:49

1900′lerin ortalarında ilk defa atmosfer dışına çıkmayı başardık ve o gün bu gündür gözlerimizi uzaydan alamıyoruz. Uzay filmleri izliyoruz, uzayda geçen filmler izliyoruz ve çocuklarımız bile astronot olma hayalleriyle büyüyor.

Zorlu eğitim programlarını başarıyla geçen seçkin astronotların Dünya’yı uzaydan nasıl gördüklerini ise, ancak bizlere gönderdikleri video ve fotoğraflardan anlayabiliyoruz. Tıpkı, Uluslararası Uzay İstsyonu (ISS) görevlilerinin bizlere yolladıkları video kesitleri gibi.

ISS astronotlarının 2011 yılından 2014′e kadar gönderdikleri videoların toplam büyüklüğü 80 GB’ı buluyor. Sanatçı Guillaume Juin, bu videoları alıp, bütün aksaklıklarından arındırarak bugüne kadar gördüğümüz en ilginç video düzenlemelerinden birine imza atıyor.

Uluslararası Uzay İstasyonu, saatte 28.000 kilometre hızla Dünya yörüngesinde döndüğü için, bu hızda çekilen görüntüler birçok görüntü hatasını da beraberinde getiriyor. Fakat, After Effects ve Premiere yazılımlarına oldukça hakim olduğu anlaşılan Juin, bu işten alnının akıyla sıyrılmayı başarıyor.

Dünya yörüngesindeki manzaranın en net görüntülerine Vincent Tone’nin Astronaut adlı parçası eşlik ediyor.

Techno-Labs

Kaynak: http://www.techno-labs.com/dunya-nin-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Video

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
14
7
6
6
5
5