Görüş Bildir
Haberler
Dünya’nın En Korkunç 10 Roaller Coaster’ı

Dünya’nın En Korkunç 10 Roaller Coaster’ı

Dilek Torun
23.11.2014 - 15:16 Son Güncelleme: 25.11.2014 - 18:51

Büyüse de lunaparklardan kopamayanların en büyük eğlencelerinden birisi de Roller Coaster’lar. 1900’lü yılların başından itibaren özellikle Amerika’da yaygınlaşmaya başlayan bu hız trenlerinin orta ölçekli örnekleri ülkemizde yapılmaya başlansa da türleri ile yarışacak kadar hızlı ve büyük değiller maalesef. Bir kere tadına varanın kanına zehirmişçesine işleyen bu devasa oyuncakların o kadar fazla tutkunu var ki; bunun için kıtalar arası seyahate bile çıkıyorlar.

Merak edenler için biz de Dünyaca ünlü 10 Roller Coaster’ın listesini hazırladık.

Kaynak: https://www.biletsec.com/blog/dunyani...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dodonpa - Japonya

1. Dodonpa - Japonya

Yüksek hızlı yolcu trenleri ile rekorlar kıran Japonların Dünyaca ünlü bir Roller Coaster’a sahip olmaması garip olurdu. Dodonpa Japonya’ya gelen bir çok turistin uğrak yerlerinden birisi, hatta sadece Dodonpa için gelenler bile var. Dodonpa’nın tüm Dünya’dan turist çekebilmesinin en büyük nedeni ise 55 metreye yakın bir yükseklikten 90 derecelik bir açı ile iniliyor olması. Bu inişte tren 2 saniyede gibi kısa bir sürede 170 km hıza ulaşıyor.

2. Stratosphere - Amerika

2. Stratosphere - Amerika

Tren ismini Stratosfer tabakasından alıyor; çünkü gökyüzüne en yakın roller coaster olma özelliğine sahip. 300 metre yükseklikte bir gökdelenin üzerinde kurulu olan tren, yükseklik korkusu olanların aklını alacak türden.

3. The Smiler Alton Towers - İngiltere

3. The Smiler Alton Towers - İngiltere

Birleşik Krallık’ın en büyük eğlence parkı olan Alton Towers’daki roller coaster neredeyse tüm Avrupalı roller coaster tutkunlarının akın ettiği hız trenlerinden birisi. Birbirinin içine geçmiş yollarda trenin nasıl gideceğini merak ederken, harekete geçer geçmez aklınızda bunlarla ilgili hiçbir düşünce kalmayacak; muhtemelen aklınıza gelen tek şey içiniz dışına çıkmadan inebilmek olacak.

4. Kingda Ka - Amerika

4. Kingda Ka - Amerika

Dünya’nın en hızlı roller coasterlarından birisi. Tren hareket eder etmez birkaç saniye içinde 200 km’den daha fazla bir hıza ulaşıyor ve korkunç yükseklikte bir tepeye çıkıyor. Kilometrelerce uzaklıktan görülebilen bu korkunç oyuncağın yanına gelip görünce binmekten vazgeçen çok fazla kişi var.

5. Millenium Force - Amerika

5. Millenium Force - Amerika

En uzun ray olma özelliğine sahip hız trenlerinden birisi. 2 dakikadan daha fazla bir sürede turunu tamamlayan tren, neredeyse bir saniye bile yavaşlamadan turunu tamamlıyor. İlk defa binecek olanlar için sonu gelmeyen bir 2 dakika olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Steel Dragon 2000 - Japonya

6. Steel Dragon 2000 - Japonya

2000 yılında yapılmıştır ve Japonya’da kullanılan takvime göre bu yıl Dragon Yılı’na denk geldiği için bu isim verilmiştir. Günümüzde Dünya’nın en uzun ray uzunluğuna sahip roller coasterdır. 2,5 kilometrelik turunu 3 dakikadan fazla bir sürede tamamlar ve ilk defa binenlerin bacakları titrediği için çok defa duran trenden hemen inmeleri mümkün olmamıştır.

7. Goliath - Amerika

7. Goliath - Amerika

Amerika’daki meşhur eğlence parkı Six Flag Magic Mountain’de bulunuyor. 2000 yılında yapılan bu devasa oyuncağın hareket ettikten sonraki en korkunç anı ise 80 metreden yaptığı serbest düşüş sayılabilecek inişi.

8. Formula Rossa - Abu Dabi

8. Formula Rossa - Abu Dabi

Pahalı oyuncaklarla, vahşi aslanlarla oynamayı çok seven Araplar’ın böyle bir oyuncağı olmasa garip olurdu. İsmini Ferrari’ye olan benzerliğinden olan tren, halen Dünya’nın en hızlı roller coasterı ünvanını elinde bulunduruyor. 240 kilometre hıza ulaşan tren hareket ettiği andan itibaren o kadar yüksek bir hıza ulaşıyor ki, o hızda trenin raylardan çıkmayacağına, bunun sürekli yapıldığına ve ilk binenin siz olmadığınıza dair sürekli kendinizi telkin etmeniz gerekiyor.

9. Stealth - İngiltere

9. Stealth - İngiltere

Dünya’nın en çabuk hızlanan ve en çok G etkisine sahip hız trenlerinden birisi. 1,8 saniye gibi bir sürede 130 kilometreden fazla bir hıza ulaşıyor ki bu hızlanma günümüzdeki standart hiçbir spor arabada olmayan bir ivmelenme demek. En kötü yanı ise 20 saniye gibi bir sürede turunu tamamlıyor olması, ya da çok korkanlar için iyi bir tercih.

10. Silverstar - Almanya

10. Silverstar - Almanya

Almanya’nın en büyük eğlence parklarından birisi olan Europark’taki Silverstar, tasarımını Formula1 arabalarından alıyor. Hareket eder etmez ağır ağır 80 metreye yakın bir rampayı tırmanmaya başlayan tren, adrenalini yavaş yavaş pompalatıyor. Tepeden sonrası ise kimisi için bitmek bilmeyen bir işkence, kimisi için de vazgeçilmez bir haz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
30
17
5
5
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nurrrr5

Korkunç mu ? Muhteşem demek istediniz herhalde ?

Nihan Ciner

Euthanasia Coaster.ölüm treni.500 metre yükseklikten 360 km hızla iniyor.10 g kuvvetinde ve beyin ölümü gerçekleşiyor.