Görüş Bildir
Haberler
Dünya Mutluluk Raporu: En Mutlu Ülke Finlandiya, 14 Sıra Gerileyen Türkiye 93. Sırada

Dünya Mutluluk Raporu: En Mutlu Ülke Finlandiya, 14 Sıra Gerileyen Türkiye 93. Sırada

BM 2020 Dünya Mutluluk Raporunu yayımladı. Finlandiya dünyanın en mutlu, Afganistan ise en mutsuz ülkesi. Türkiye 156 ülke arasında 93’üncü sırada yer aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyanın koronavirüs salgınıyla mücadele ettiği şu günlerde BM 2020 Dünya Mutluluk Raporu’nu yayınladı.156 ülkeyi kapsayan ve 2018-2019 dönemi verilerine dayanan araştırmaya göre dünyanın en mutlu ülkesi yine Finlandiya çıktı. Deutsche Welle Türkçe'nin aktardığı bilgiye göre, BM’nin hazırladığı önceki yedi mutluluk raporunda olduğu gibi bu yıl da en mutlu ülkeler listesinin başında İskandinav ülkeleri yer aldı. İskandinav ülkelerinin yanı sıra İsviçre, Yeni Zelanda, Avusturya ve Lüksemburg da ilk onun içinde.

BM’nin mutluluk raporunun sonunda yer alan ülkeler ise çatışmalar ve aşırı yoksulluğun hakim olduğu ülkeler oldu. Afganistan, Zimbabve ve Güney Sudan.

Türkiye 14 sıra geriledi

Türkiye 14 sıra geriledi

Türkiye ise bu yılki raporda 93’üncü sırada yer aldı. Türkiye 2019 raporunda ise 79’uncu sıradaydı. Dolayısıyla gerilemiş oldu. 

Uzmanlar bu yılki rapor için 2018 ve 2019 yıllarını baz aldı. Raporda koronavirüsün yol açtığı etkenler, alınan önlemler yer almadı.

Mutluluk kriterleri neler?

Mutluluk kriterleri neler?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Rapor kapsamında ilgili ülkelerde yaşayan insanların mutluluk seviyeleri değerlendirildi. Bu hazırlanırken de ülkelerin kişi başına düşen gayrisafi yurtiçi hasılası, sağlıklı yaşam süresi, sosyal destekler, sosyal özgürlükler ve yolsuzlukların rakamları gibi çeşitli kriterler değerlendirildi.

Raporu hazırlayan uzmanlardan biri olan John Helliwell, en mutlu ülkelerin, insanların aidiyet duyduğu, birbirlerine ve kamu kurumlarına güvendiği ve bunların tadını çıkardığı ülkeler olduğuna dikkat çekti.

Finlandiya niye mutlu?

Finlandiya niye mutlu?

En mutlu ülke çıkan Finlandiya 5 milyon 500 bin nüfusa sahip. Finlandiya'daki alkol bağımlılığı ve intihar oranlarının yüksekliği uzun yıllar ülkenin kuzeyinde uzun ve karanlık geçen kış günleriyle ilişkilendiriliyordu. Ancak kamuoyunda bu konuda uzun yıllar yürüten çalışmalar sayesinde bu alandaki rakamların yarı yarıya azalması başarıldı.

Finlandiyalılar yüksek yaşam standardı, güvenlik ve kamu hizmetlerinin tadını çıkarıyor. Finlandiya OECD ülkeleri arasında yoksulluk ve eşitsizliğin en düşük olduğu ülkelerden de biri.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
33
13
7
4
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

İskandinav ülkelerinin battığı, Avrupa ve Amerika'da aile kurumu çöktüğü için insanların mutsuz olduğu, bu yüzden materyalizm bakış açısını reddeden İslam ül... Devamını Gör

Tokatçı

Mutlu olduğu söylenen ülkelerin çok mutlu oldukları için herhalde alkol,uyuşturucu bağımlığı ve intihar oranları yüksek birde mutlu olmasalar ne olacak bilmi... Devamını Gör

Kapkacak

Allah’ıma bin şükür ben gayette mutluyum daha kötü de olabilirdi hayatım(ız). İnsanlar şükretmeyi bilmiyor.