Görüş Bildir
Haberler
Dünya Kupası'nı Kazanan Takımlarda Oynayıp Türkiye’ye Transfer Olan 12 Futbolcu

Dünya Kupası'nı Kazanan Takımlarda Oynayıp Türkiye’ye Transfer Olan 12 Futbolcu

Dünya futbolunun en büyük kupasını millî takımlarıyla birlikte kazanmış ve yolları Türkiye’ye düşmüş birçok oyuncu bulunmakta. Bir kısmının Türkiye kariyeri çok başarılı ve unutulmayacak seviyede olsa da birkaçının oldukça kısa bir serüveni var. 

Keşke gelecekte Messi gibi bir oyuncuyu da ülkemizde görsek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cláudio Taffarel - Galatasaray

Brezilya Milli Takımı'nın formasını en fazla giyen kaleci olan Taffarel, 1994 Dünya Kupası'nda şampiyonluğa uzanan Brezilya Milli Takımı'nın kalesini korudu.1998 yılında Galatasaray’a 1,8 milyon euro gibi cüzi bir fiyata transfer olan Taffarel'in Galatasaray kariyeri de oldukça başarılıydı. Ülkemizin tek UEFA Avrupa Ligi Şampiyonluğu'nda çok önemli bir rol oynadı. Galatasaray’ın efsane ismi Taffarel, kaleci antrenörü olarak da Galatasaray’da görev aldı.

2. Roberto Carlos - Fenerbahçe

Futbol tarihinin en başarılı beklerinden olan Roberto Carlos kariyerinin büyük bölümünü Real Madrid’de dünyanın en iyi beki olarak geçirdi. Millî takımımızın 3. olduğu 2002 Dünya Kupası’nda şampiyonluğu elde eden Brezilya'nın bir

parçasıydı. 2007 yılında ise Fenerbahçe’ye transfer olan Roberto Carlos 3 yıl

başarılı bir performans gösterdi.

Hatta sonrasında Türkiye'den kopamayıp Sivasspor'un teknik direktörü oldu! 😎

3. Adil Rami - Fenerbahçe

2019/2020 sezonunda Fenerbahçe'nin kadrosuna kattığı Adil Rami'nin başarısız performansının ardından kısa süreli Fenerbahçe kariyeri sonlandı. Kendisi 2018 Dünya Kupası şampiyonu Fransa Milli Takımı'nda yer almıştı.

4. Jose Kleberson - Beşiktaş

4. Jose Kleberson - Beşiktaş

Kleberson, 2002 Dünya Kupası'nı kazanan Brezilya Milli Takımı'nda görev yaptı. Kısa sürede zirveye çıkan oyuncu burada fazla tutunamadı ve düşüşe geçti. 2005-07 yıllarında Beşiktaş formasını giyen futbolcu burada da tutunamadı ve ülkesine geri döndü.

Yetenekli ama istikrarsız bir futbolcu olduğu da su götürmez bir gerçek. 😌

5. Kevin Großkreutz - Galatasaray

5. Kevin Großkreutz - Galatasaray

2014 Dünya Kupası Şampiyonu Almanya'nın bir parçasıydı. Kendisinin transferindeki evrak problemi yüzünden forma giyemeyen Kevin ilginç ve ironik bir konunun da içindeydi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Viola - Gaziantepspor

6. Viola - Gaziantepspor

Brezilyalı futbolcu, 1994 Dünya Kupası'nda şampiyon kadroda yer aldı. Turnuvanın ardından bir daha milli takıma çağrılmayan Viola, 2002-2003 sezonunda Gaziantepspor’a transfer oldu ve 46 maça çıktı. Ardından tekrar ülkesi Brezilya’ya döndü.

7. Aumann - Beşiktaş

7. Aumann - Beşiktaş

1990 Dünya Kupası’nda Almanya Milli Takımı'nda görev yapan Auman, Türkiye için ayrı önemi olan futbolculardandır. Çünkü Türkiye'ye gelen ilk Dünya Kupası kazanmış futbolcudur. 1994 yılında Beşiktaş’a transfer olmuştur.

8. Lukas Podolski - Galatasaray-Antalyaspor

8. Lukas Podolski - Galatasaray-Antalyaspor

Galatasaray kulübünün efsane futbolcularından olan Lucas Podolski 2014 Dünya Kupası’nı kazanan Almanya Milli Takımı’nın bir parçasıydı. 35 yaşındaki yıldız golcü 2015 yılında Galatasaray kulübüne 2,5 milyon euro bonservis ile katıldı. Günümüzde futbol hayatına Antalyaspor ile devam eden Lucas Podolski hâlâ iyi bir performans göstermekte.

Adeta bir yaşlı kurt! 😎

9. Steven Nzonzi - Galatasaray

Steven Nzonzi, 2018 Dünya Kupası Şampiyonu Fransa Milli Takımı'nın bir parçasıydı. Final maçında da süre almayı başaran Nzonzi, Galatasaray'da kısa süreliğine görev almıştı. Fatih Terim ile birtakım sorunlar yaşayan Nzonzi, Galatasaray’dan gönderildi.

10. Berthold – Adanaspor

10. Berthold – Adanaspor

Berthold, 1990 Dünya Kupası'nı kazanan Almanya kadrosunda yer almıştır. Deneyimli isim bir dönem Adanaspor forması da giymiştir.

Adana'ya gelen ciğer yemeden gidemez! 😄

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ricardinho - Beşiktaş

11. Ricardinho - Beşiktaş

Beşiktaş’ın efsanelerinden Ricardinho 2002 Dünya Kupası’nı kazanan Brezilya Milli Takımı’nın kadrosunda yer almıştır. 2008 yılında Beşiktaş’a transfer olan Ricardinho ülkemize gelen yıldız futbolculardan biri.

12. Mesut Özil - Fenerbahçe

Yakın zamanda ses getiren bir transfer olarak ülkemize gelen Mesut Özil 3 büyük lige damgasını vurmuştur. Arsenal Teknik Direktörü Arteta ile yaşadığı problemler yüzünden Arsenal’de kadro dışı kalmıştır. Fenerbahçe’ye transfer olan dünya yıldızı, 2014 Dünya Kupası’nın kazananı Alman Milli Takımı'nın en önemli parçalarından biriydi.

Ülkemize gelişi ise coşkuyla kutlanmıştır! 😍

Futbol keyfi Ruffles’la bir başka! Peki maç keyfini arkadaşınla doyasıya yaşamak için Messi’nin yardımına ne dersin?

Futbol keyfi Ruffles’la bir başka! Peki maç keyfini arkadaşınla doyasıya yaşamak için Messi’nin yardımına ne dersin?

Sen de Messi ile arkadaşını maça davet et!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
9
3
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?