Görüş Bildir
Haberler
Dünya Kupası'nın Gelmiş Geçmiş En İyi İlk 11'i

etiket Dünya Kupası'nın Gelmiş Geçmiş En İyi İlk 11'i

Dexter Morgan
22.03.2014 - 18:58 Son Güncelleme: 22.03.2014 - 21:29

İşte FIFA Dünya Kupası Rüya Takımı

FIFA Dünya Kupası Rüya Takımı, 2002 FIFA Dünya Kupası sonrasında yapılan internet oylaması sonucu futbolseverler tarafından seçilen kadrodur. Kadroda yer alan Arjantinli Diego Maradona en çok oyu alan futbolcu olmuştur. FIFA'nın internet sitesinde yer alan oylamada yarım milyondan kişi oy kullanmış, 111.035 kişi ise Maradona'ya oy vermiştir. Brezilyalı Pele en çok oy alan ikinci, Fransız Zidane ise üçüncü futbolcu olmuştur.

Bir kaleci, üç savunma, dört orta saha ve üç forvetten oluşan kadro Dünya Kupası'nın gelmiş geçmiş en iyi ilk 11'i kabul edilir. İşte o efsane kardo;

İçeriğin Devamı Aşağıda

Lev Yashin - (SSCB)

Lev Yashin - (SSCB)

Sovyetler Birliği Millî Futbol Takımı'nın kalecisidir. 189 cm boyundadır. IFFHS tarafından 20. yüzyılın en iyi kalecisi seçilmiştir.Lev Yaşin, 1950'lerde dünyadaki kalecilik anlayışını değiştirir. O güne kadar kale çizgisini terk etmeyen, ceza alanı dışına pek çıkmayan bir kaleci tipi yaygındı. Ancak, Yaşin, bu anlayışı değiştirdi. Ceza alanına atılan topları tutmak için kalesini terk etmekten çekinmiyordu. Ayrıca çok iyi yer tutuyordu. SSCB Milli Futbol Takımı'yla Avrupa şampiyonu ve dünya dördüncüsü unvanlarını kazanan Yaşin, 1949'da girdiği SSCB İçişleri Bakanlığı'nın takımı olan Dinamo Moskova'daki ilk yıllarında bakanlıkla sorunlar yaşadı, ama takımdan hiç ayrılmadı.

Paolo Maldini - (İtalya)

Paolo Maldini - (İtalya)

AC Milan ve İtalya Milli Futbol Takımı'nın efsaneleşmiş futbolcusu.

Kariyerinin tamamını AC Milan'da geçirdi ve 1984'ten beri 877 maça çıkarak kulübün başarısında önemli bir pay sahibi oldu.Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi stoperlerinden biridir. AC Milan ve İtalya için bir efsanedir. İstikrarlı bir oyuncu olan Maldini 126 kez milli formayı giyerek rekor kırdı.

Franz Beckenbauer - (Almanya)

Franz Beckenbauer - (Almanya)

Alman eski futbolcu, teknik direktör ve yönetici. Bayern Münih kulübünün eski başkanı, lakabı der Kaiser (imparator) dur.

Liderlik özellikleri, baskın oyun karakteri ve ilk isminin Franz (Avusturya imparatorlarını hatırlatması) olması bu lakabı almasını sağlamıştır. Kariyerinin büyük bir bölümünde 5 numaralı formayı giydi, Cosmos takımında ise 6 numarayı aldı. Dünyanın en ünlüsavunma oyuncularından biridir ve çağdaş libero kavramının da yaratıcısı olarak kabul edilir.Bütün futbol otoriteleri tarafından defanstan topla çıkışları,attığı çalımlarla en iyi ve en saygın oyuncular listesine girmiştir. Topa falsolu vuruşları da ünlüdür.

Roberto Carlos - (Brezilya)

Roberto Carlos - (Brezilya)

Futbola ilk adımı 1993'da Sao Paulo bölgesi takımlarından Palmeiras'ta atan Carlos, ülkesindeki Palmeiras takımında yıldızı parladıktan sonra millî takıma çağrılmış, burada adının duyulmasının ardından Inter Milan'a transfer olmuştur. Daha sonra Real Madrid'e transfer olmuş ve burada 11 sene takımına hizmet etmiştir.  Brezilyalı eski futbolcu, teknik şimdiler de Sivasspor'u çalıştırmaktadır. Aynı zamanda Dacia reklamlarında boy göstermeye başlamıştır.

Roberto Baggio - (İtalya)

Roberto Baggio - (İtalya)

1990'larda oynadığı dönemin en başarılı orta saha ve forvet oyuncularından bir kabul edilenİtalyan futbolcu.

Inter Milan, Juventus ve AC Milan gibi İtalya'nın önde gelen kulüplerinde ve İtalya Milli Futbol Takımı'nda forma giymiştir.

İtalya milli formasını 1991 - 2004 yılları arasında 56 kez giymiş ve bu maçlarda 27 gol atmıştır. Başarılarla dolu futbolculuk kariyerinin en dramatik anını 1994 yılında ABD'de düzenlenen FIFA Dünya Kupası'nda yaşamıştır. Birçok maçta takımı tek başına sürükleyen ve finale kadar çıkaran Baggio, finalde Brezilya karşısında penaltılara kalan maçta kullandığı penaltıyı dışarı atarak kupanın unutulmaz anlarından birinde yer almıştır. Ayrıca çeşitli reklam filmlerinde rol almıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zinedine Zidane - (Fransa)

Zinedine Zidane - (Fransa)

Futbol tarihine Maradona, Pele ve Brezilya'lı Ronaldo ile birlikte damgasını vurmuş futbolculardan biridir. 2004 yılında, Pele'nin hazırladığıFIFA 100 adı altında gelmiş geçmiş yaşayan en iyi 125 futbolcular arasında yer aldı. 2006 yılında, Fransa'da en sevilen sporcu seçilmiştir; 1998, 2000 ve 2003 yıllarında FIFA tarafından yılın oyuncusu seçildi. Brezilya'nın efsanevi oyuncusu Ronaldo'dan sonra bu ödülü 3 kez kazanan dünyadaki 2. futbolcudur. Ayrıca 1998 yılında Ballon d'or ödülünü kazanmıştır. France Football dergisi tarafından iki kez dünya tarihinin ikinci en iyi fransız futbolcusu seçilmiştir.

Orta sahada, oyun kurucu mevkiinde oynayan fransız fultbolcu, Real Madrid ve Juventus FC gibi prestijli avrupa kulüplerinde oynamıştır. Bu kulüplerle çok sayıda yerel ve uluslararası kupalar kazanmıştır.

Michel Platini - (Fransa)

Michel Platini - (Fransa)

Fransız teknik direktör ve orta saha oyuncusuydu, şu anda UEFA'nın başkanıdır.Futbol tarihinin en büyük futbolcularından biri olarak gösterilen Platini, kendi döneminin en büyük futbolcusuydu ve olağanüstü gol atma kabiliyetlerine sahipti. Avrupa'da yılın futbolcusu ödülünü art arda 3 kez kazanan ilk futbolcudur. IFFHS tarafından 20'nci yüzyılın en iyi 7'nci futbolcusu seçildi. Birçok kişi tarafından döneminin en şık oyuncularından biri ve gelmiş geçmiş en büyük Fransız futbolcusu olarak gösterilmektedir.

Diego Maradona - (Arjantin)

Diego Maradona - (Arjantin)

Maradona, birçok uzman, futbol eleştirmenleri, eski futbolcular, şimdiki futbolcular ve futbol taraftarlarınca tüm zamanların en iyi futbolcusu olarak görülmektedir. Ayrıca Pelé ile beraber FIFA 20. Yüzyılın Oyuncusu ödülü almıştır.

Transferde iki kez en yüksek ücret rekoru kıran tek futbolcudur. Barcelona'ya 5 milyon £ karşılığında transfer olup rekor kırdıktan sonra Napoli'ye 6,9 milyon £'a transfer olarak yeni rekor kırmıştır. Maradona profesyonel futbol kariyeri boyunca Argentinos Juniors,Boca Juniors, Barcelona, Napoli, Sevilla ve Newell's Old Boys takımlarında oynamıştır. Kulüp seviyesinde en ünlü olduğu Napolitakımında çok sayıda övgü almıştır. Arjantin adına 91 millî maça çıkmış ve 34 gol atmıştır.

Romario - (Brezilya)

Romario - (Brezilya)

Tam adı; Romário De Souza Faria 

Adı, babasının çok sevdiği iki şehir olan Roma ve Rio'nun birleşiminden gelmektedir.

Kırk yaşına bastığı 28 Ocak 2006 günü FIFA resmi kayıtlarına göre profesyonel futbol yaşantısındaki 950. golünü atarak futbol tarihinin en golcü oyuncularından birisi oldu.

1987-2005 yılları arasında 70 kez Brezilya Milli Futbol Takımı formasını giydi. Bu maçlarda 55 gol attı. 1994 FIFA Dünya Kupası'nı ülkesinin almasında büyük rol oynadı.

2006 yılında Miami FC'ye transfer olan ve burada 22 gol kaydeden Romario, daha sonra Avustralya'nın Adelaide United takımı ile 4 maçlık sözleşme imzaladı. Bu forma altında 1 gole imza atan Romario tekrar eski takımı Vasco De Gama'ya döndü. 1000 gol barajını aşan Romario dünyanın en çok gol atan 2. futbolcusudur.

Johan Cruyff - (Hollanda)

Johan Cruyff - (Hollanda)

Cruyff genç yaşlarda Ajax Amsterdam altyapısından yetişip A takıma çıkmıştır. 1973 yılında FC Barcelona takımına transfer olmuştur. Birçok maçta Hollanda Milli takımının kaptanlığını yapmıştır. 1974 FIFA Dünya Kupası'nda ülkesinin finale çıkmasında önemli rol oynamış, ama Hollanda Milli Takımı finalde elenmiştir.

Cruyff 3 kez Avrupa'da Yılın Futbolcusu Ödülünü alan 3 futbolcudan birincisidir (Marco Van Basten, Michel Platini Avrupa yılın futbolcusu ödülünü 3 kez alan diğer isimlerdir), Cruyff Dönüşü adı verilen harekete adını veren futbolcudur.

Aktif futbol yaşantısı sırasında, sarı saçları ve çalımları nedeniyle 'Sarı Fare' lakabıyla bilinirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pele - (Brezilya)

Pele - (Brezilya)

Gerçek adı; Edison Arantes do Nascimento

Kariyerine Brezilya Ligi'nin ünlü takımlarından Santos'ta başlayıp ve yine ünlü bir kulüp olan Cosmos'ta bırakmıştır. Futbol tarihinde en çok gol kralı olan futbolcudur. Cosmos forması ile bir sezon boyunca ligde 52 kupada 12 gol kaydederek 'en fazla gol atan gol kralı' olarak futbolu bırakmıştır.

Dünya'nın gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından biri olarak kabul görmektedir. 3 kere, Dünya Kupası'nı kazanan takımda yer almıştır. İlk dünya şampiyonluğunu 1958 yılında yaşadı. Futbol kariyerinde 1281 gol atarak kırılması çok zor olan bir rekora imza atmıştır. Bununla beraber Pele, kariyeri boyunca 6 defa bir maçta 5'er gol kaydederek ayrı bir başarıya daha imza atmıştır. 30 defa da bir maçta 4'er gol kaydeden Pelé tam 92 maçta da hat-trick yapmıştır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
296
131
94
67
49
44
43
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın