Görüş Bildir
Haberler
Dünya Kupası'nı Robot Teknolojisi Başlatacak

Dünya Kupası'nı Robot Teknolojisi Başlatacak

Ulaş
27.05.2014 - 20:05

Dünya Kupası'nı Robot Teknolojisi Başlatacak

Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası'nda başlama vuruşunu, felçli bir çocuk, zihin kontrolüyle çalışan dış iskeletiyle yapacak.

Robotik teknolojisinin insan hayatına kazandırdığı değişim, 2014 Dünya Kupası'nın açılış maçında tüm dünyaya sergilenecek. ABD, Almanya, İsviçre ve Brezilya'daki üniversitelerin ortak projesiyle geliştirilen dış iskeleti giyen felçli bir çocuk, kupanın başlangıç vuruşunu yapacak.

ABD'nin Duke, California ve Colorado State; Brezilya'nın Edmond ve Lily Safra Uluslararası Nörobilim Enstitüsü, İsivçre'nin Federal Teknoloji Enstitüsü ve Almanya'nın Teknik Üniversitesi tarafından başlatılan 'Yeniden Yürü Projesi' kapsamında, dünyanın ilk zihin kontrollü dış iskeleti geliştirildi.

Colorado State Üniversitesi'nden Alan Rudolph, 'dış iskeletin kullanıcısından geri bildirim alan ilk dış iskelet olduğunu, böylece bloke edilmeyen sinyallerle çok daha kolay bir şekilde işlev gösterdiğini' ifade etti.

Washington Post'un verdiği bilgiye göre, dış iskeleti giyerek Dünya Kupası'nda başlama vuruşunu Brezilyalı belden aşağısı felç olan bir çocuk yapacak. Özel an için seçilen çocuğun, aylardır görsel gerçeklik simülasyonuyla hazırlık yaptığı belirtildi. Metal çubuklarla bacakları sabitlenecek olan çocuk, tekerlekli sandalyesinden kalkarak ilk vuruşu yapacak.

Araştırmada yer alan Miguel Nicolelis, 'İnsanların hayallerini ateşlemek istiyoruz. Yeterli politik istek ve yatırım ile tekerlekli sandalyeleri ortadan kaldırabiliriz' dedi.

  • Al Jazeera
Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/dun...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0