Görüş Bildir
Haberler
Dünya Günü’nde Mutlaka İzlemeniz Gereken Birbirinden Nefes Kesici 17 Belgesel Dizi ve Film

Dünya Günü’nde Mutlaka İzlemeniz Gereken Birbirinden Nefes Kesici 17 Belgesel Dizi ve Film

Yağmur Türk
22.04.2021 - 17:24

Dünya Günü'nde izlemek için anlamlı bir liste...

Not: Filmlerin konuları Beyazperde.com'dan alınmıştır, filmlerin sıralamasında ise IMDb puanları esas alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Absürt Gezegen (2020)

17. Absürt Gezegen (2020)

IMDb: 3,9

Absürt Gezegen, harika olduğu kadar garip de bir yer olan Dünya’da bulunun olağanüstü hayvanların yaşamlarına odaklanılıyor. Gezegenin en ilgi çekici hayvanların yaşamlarının incelendiği dizide, sıra dışı yaratıklar Tabiat Ana’nın ağzından anlatılıyor.

16. Cesur Mavi Dünya (2019)

16. Cesur Mavi Dünya (2019)

IMDb: 6,7

50 dakikalık belgesel, su konusunda sürdürülebilir bir gelecek kurmak için yeniden kullanımdan enerji üretimine kadar uzanan yenilikçi yöntemleri inceliyor.

15. I Am Greta (2020)

15. I Am Greta (2020)

IMDb: 6,7

I Am Greta, İsveçli genç iklim aktivisti Greta Thunberg'in hikayesini konu ediyor. Ağustos 2018’de 15 yaşında bir genç kız olan Greta Thunberg, iklim değişikliği için okulda bir grev başlatır. Yetişkinlere tek sorusu “Dünyanın geleceğini umursamıyorsanız, neden okuldaki geleceği umursuyorsunuz?” olur. Aylar içinde grevi küresel bir harekete dönüşmesinin ardından Greta, Birleşmiş Milletler İklim Eylemi Zirvesi'nde konuşma yapmak üzere bir yolculuğa çıkar.

14. Here We Are: Notes for Living on Planet Earth

14. Here We Are: Notes for Living on Planet Earth

IMDb: 7,4

Film, 7 yaşındaki bir çocuğun ailesiyle birlikte Dünya’ya farklı bir açıdan bakmayı, onun zenginlikleri ve içerdiği güzelliği, insanların hayatta bilmediği ve öğrenmesi gereken çok şey olduğunu, toplum olmayı, ayrım yapılmaksızın herkesin birer birey, birer insan olduğu ve bu gezegeni paylaştığımızı anlatıyor.

13. Connected: The Hidden Science of Everything

13. Connected: The Hidden Science of Everything

IMDb: 7,5

Belgeselde, bilim muhabiri ve moderatör Latif Nasser, dünyanın dört bir yanında bulunan insanların birbirlerine, dünyaya ve evrene nasıl bağlı olduğunu araştırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Mercan Peşinde (2017)

12. Mercan Peşinde (2017)

IMDb: 8,1

Eğer daha önce Great Barrier Reef’de veya dünyanın dört bir yanındaki diğer büyük sualtı dünyalarında dalmışsanız; Chasing Coral’ı izlerken gözlerinizin dolmasına şaşırmayın. Muhteşem renk ve karmaşıklık içeren yerlerde değil de sadece papağan balıkları veya deniz kaplumbağaları arasında yüzmüş olanlar için bile bu belgesel beklenmedik şekilde dokunaklı gelecektir. Burada sunulan karşı konulamaz görsel kanıtları göz ardı etmek, en inatçı iklim değişikliğini reddedenler için bile zor olacak. Belgeselde doğanın muhteşem varlıkları ile oksijen ve yiyecek kaynaklarının temellerinin tehdit altında olduğu ayrıntılarıyla anlatılıyor.

11. The Biggest Little Farm (2018)

11. The Biggest Little Farm (2018)

IMDb: 8,1

The Biggest Little Farm, iki insanın yeni sahiplendikleri 2 köpeğe duydukları sevgiden ilham alarak bir çiftlik sahibi olmalarını anlatıyor. Ventura'da 200 dönümlük bir arazide doğayla tam anlamıyla uyumlu bir çiftlik inşa ederler. Fakat seçtikleri arazi kuraklık tehlikesi ile karşı karşıyadır.

10. Dünya'da Gece (2020)

10. Dünya'da Gece (2020)

IMDb: 8,2

Dünya'da Gece, dünyanın farklı yerlerinde yaşayan hayvanların gizli yaşamlarını gün yüzüne çıkarıyor. Teknoloji sayesinde dünyanın dört bir yanındaki hayvanların, kendilerine ait özellikleri gözler önüne seriliyor. Dünya'da Gece ile geceye yabancı olan insanlığın, yeni teknoloji sayesinde gezegenin mucizelerine, hayvanların bilinmeyen yaşamlarına yaptığı keşif aktarılıyor.

9. My Octopus Teacher (2020)

9. My Octopus Teacher (2020)

IMDb: 8,2

Belgesel 2010 yılında Foster'ın Güney Afrika'da serbest dalışa nasıl başladığını konu ediniyor. Yönetmen, Güney Afrika'da yosun ormanında yaşayan bir ahtapot ile sıra dışı bir dostluk kuruyor ve kendi dünyasının gizemlerini paylaşan bu hayvandan çok şey öğreniyor.

8. Cowspiracy: Sürdürülebilirliğin Sırrı (2014)

8. Cowspiracy: Sürdürülebilirliğin Sırrı (2014)

IMDb: 8,2

Hayvancılığın çevre üzerindeki etkisini ve çevre kuruluşlarının bu konudaki politikalarını araştıran 2014 yapımı bir belgesel film. Film küresel ısınma, su kullanımı, ormansızlaşma ve okyanus ölü bölgeleri gibi çeşitli çevresel endişeleri inceliyor. Bunun yanı sıra, Fabrika çiftçiliğinin gezegenin doğal kaynaklarını nasıl tükettiğini ve büyük çevreci grupların bu krizi neden görmezden geldiğini açıklıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Kuşlarla Dans (2019)

7. Kuşlarla Dans (2019)

IMDb: 8,3

Şahane tüylerini kabartmaktan mükemmel kur dansları yapmaya kadar bu cennet kuşları, bir eş bulma umuduyla en iyi hareketlerini sergiliyor.

6. Seaspiracy (2021)

6. Seaspiracy (2021)

IMDb: 8,3

Okyanuslardaki yaşama hayranlık duyan bir film yapımcısı, insanların deniz canlılarına verdiği zararı araştırırken küresel boyuttaki korkunç bir yolsuzluğu ortaya çıkarır.

5. David Attenborough ile Yaşamın Renkleri (2021)

5. David Attenborough ile Yaşamın Renkleri (2021)

IMDb: 8,7

David Attenborough ile Yaşamın Renkleri, hayvanların doğada hayatta kalmak ve gelişmek için renkleri nasıl kullandığını gözler önüne seriyor. Özel olarak geliştirilen kameralarla, insan gözüyle görülmeyen renklerin, hayvanların etkileşiminde nasıl önemli bir rol oynadığı anlatılıyor.

4. One Strange Rock (2018)

4. One Strange Rock (2018)

IMDb: 8,8

Yaşam, ölüm, kozmik şiddet, zeka ve canlılık gibi temalara sahip olan ve dünyanın sıra dışı hikayesini ele alan yapım, evrende ayrıksı bir yere sahip olan gezegenimizin ev sahipliği yaptığı mucizelere odaklanıyor.

3. David Attenborough: Gezegenimizden Bir Yaşam (2020)

3. David Attenborough: Gezegenimizden Bir Yaşam (2020)

IMDb: 9,0

Filmde, dünyanın değişimine tanıklık eden ünlü doğa bilimci David Attenborough, deneyimlerini anlatıyor. Sıra dışı bir yaşama sahip olan David Attenborough, dünyanın her kıtasını ziyaret edip, gezegenimizin vahşi yerlerini keşfetti ve yaşayan dünyayı tüm çeşitliliği ve harikasıyla belgeledi. Dünyanın değişimine tanıklık eden David Attenborough, gezegenimizin karşı karşıya olduğu en büyük zorlukları gözler önüne seriyor. Ünlü doğa bilimci ayrıca, gezegenimizi kurtarmaya yarayacak çözümlere de değiniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Gezegenimiz (2019)

2. Gezegenimiz (2019)

IMDb: 9,3

Our Planet, izleyenleri dünyanın en değerli doğal yaşam alanlarına, eşi benzeri görülmemiş bir yolculuğa çıkarıyor. Mucizelerle dolu gezegende, kutupların vahşi doğasından okyanusların en derin kısımlarına, Güney Amerika’nın ormanlarından Afrika’nın en güzel manzaralarına doğru çıkılan yolculukta, hepimizin üzerinde yaşadığı coğrafyanın eşsiz ve değerli harikaları gözler önüne seriliyor. Yönetmen koltuğunda oturan Alastair Fothergil, 4 yıl boyunca 7 kıtada 50 ülkeyi kayıt altına alarak, gezegenin güzelliği ve doğanın kırılganlığını bizlere aktarıyor.

1. Yeryüzü (2006)

1. Yeryüzü (2006)

IMDb: 9,4

İlk olarak 2006'da yayınlanan ve toplamda 6 bölümden oluşan oluşan belgesel serisi, dünyanın inanılmaz bitki örtüsünü ve hayran bırakan vahşi yaşamı gözler önüne seriyor. Televizyon tarihinde yapılmış tüm doğa belgesellerinin sınırlarını yeniden çizen Yeryüzü, yüksek çözünürlüklü görüntülerle havadan çekilmiş açıları ile teknolojiyi doğaya getiriyor.

Sizin en sevdiğiniz Dünya ile ilgili belgesel hangisi? Yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
...

David attenborough belgeselleri harika .. kesinlikle izleyin ... ✌️