Görüş Bildir
Haberler
Dünya, Gerçek Boyutlarıyla Oyun Alanınız Olacak: Reroll

Dünya, Gerçek Boyutlarıyla Oyun Alanınız Olacak: Reroll

Onedio Medya
04.02.2014 - 13:47

Dünya, Gerçek Boyutlarıyla Oyun Alanınız Olacak: Reroll

Bu kadar iddialı bir proje görmediniz.

YAZAN

Sarp Kürkcü

Bu aralar yükselen trendlerden bir tanesi de hayatta kalma temalı oyunlar.

DayZ ’nin, Rust ’ın, Don’t Starve ’ın ve benzeri birçok oyunun hayatımızı işgal ettiği zamanlar kolay kolay geçmeyecek gibi görünüyor. Yeni ve hırslı projelerle de karşılaşıyoruz bu zaman zarfında.

İşte ReROLL , bunlardan bir tanesi. Eski Ubisoft çalışanları Julien Cuny ve Louis-Pierre Pharand ’ın hırslı projesi ReROLL , gerçek dünyayı bizim oyun alanımız yapmayı hedefliyor. Nasıl mı?

eBee mini-drone gibi cihazlarla dünyayı kilometrekare olarak tarayan ekip, oyun motorunda bu haritaları üç boyutlu modeller olarak sunabiliyor. Oynanış olaraksa tercihin izometrik bir açıda kullanıladığı ReROLL , daha erken yapım aşamalarında. Süreçte değişebilecek birçok şey olduğu gibi, an itibariyle RYO ögelerine de sahip olması planlanıyor. Bunun yanında gerçek dünyaya bağlı olan sistem 24 saatlik döngülere, gerçek dünyadaki hava olaylarına sahip.

Tabii hemen paçaları sıvamamak lazım, bu proje erken bir dönemde bizlerle olmayacak. En azından bütün olarak. Birkaç kilometrekarelik kısmı (Birck 1 olarak adlandırılan) 2015 ortalarında sunulacak, ama sonrasında harita geliştirilecek.

İşin ilginç yanı, bu oyunun bir DVO ya da çok oyunculu deneyim üzerinde şekillenmiyor olması. Temelde tek kişilik, en fazla arkadaşlarınızla birlikte co-op bir deneyim yaşayabileceğiniz ReROLL , şimdiden merak radarımızda kallavi bir yer kapmayı başardı.

Kaynak: http://oyungezer.com.tr/haber/36441-r...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın