Görüş Bildir
Haberler
Dünya Edebiyatına Damga Vurmuş 100 Romandan Kaçını Okudun?

etiket Dünya Edebiyatına Damga Vurmuş 100 Romandan Kaçını Okudun?

Altay Şengür
10.06.2015 - 14:32 Son Güncelleme: 11.06.2015 - 16:10

'Ne kadar çok kitapla tanışırsan, birlikte olmaktan zevk aldığın kişilerin sayısı o kadar azalacaktır.' demiş, Alman filozof Feuerbach. 

Bakalım sen Dünya Edebiyatına damga vuran eserlerden kaçını okudun, ve dolayısıyla kaç insandan uzaklaştın..

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu zamana kadar okuduğun eserleri işaretle!

Eğer seçmek istediğin tüm şıkları seçtiysen.
Sonucu görmek için yandaki butona tıkla!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

$total eserden $score tanesini okudum!

$total eserden $score tanesini okudum!

Henüz yolun başındasın. Okuyacağın çok kitap, derinliklerinde kendini kaybedeceğin sonsuz bir derya var önünde. Unutma! Kitap okumak; hayal dünyanı, ufkunu genişletir. Seni bilmediğin coğrafyalara götürür, bilmediğin ve tanışma ihtimalin olmayan insanlarla tanıştırır. Onların beynine, ruhuna sokar, onların gözünden dünyayı, başka insanları ve çok değişik olayları seyrettirir. Ne de olsa kitap okumak en ucuz seyahat yöntemidir! İzin ver o kitaplara, alıp götürsünler seni... Nereye istersen...

$total eserden $score tanesini okudum!

$total eserden $score tanesini okudum!

Kitap okumanın tadını almış, fakat o çeşmeye ağzını dayayıp henüz kana kana içmemişsin belli ki. Ama olsun, diğer herkes muhtemelen sıkıcı, tek bir hayat yaşarken, sen okuduğun kitaplar sayesinde onlarca değişik yaşamı tecrübe ettin, sahibi olmadığın zihinlerde dolaşmaya çıktın bile, değil mi? Kitap okuma alışkanlığını zaten edinmişsin, kaybetme olur mu? Çünkü:

'Bir çocuğa bırakılacak en değerli miras; yat, kat, para değil kitap okuma alışkanlığıdır.'

$total eserden $score tanesini okudum!

$total eserden $score tanesini okudum!

Kitaplarla arası iyi olan birisini görmek ne güzel! Halk arasında 'senin ağzın laf yapıyor' denen kişilerden birisi olmak nasıl bir his, anlatsana biraz :) Düşünce akışını iyi ayarlayabilen ve muhakeme yeteneği güçlü, hayal dünyası geniş ve ince düşünceli birisin. Sanırım bunları da iyi bir okuyucu olmana borçlusun. 

Kitap okumaya devam!

$total eserden $score tanesini okudum!

$total eserden $score tanesini okudum!

Ülkemizde öğrenme bilincine sahip olan nadir insanlardan birisiyle karşı karşıyayız! Günlük yaşantısındaki konuşmasını 100 kelime ile sınırlandırmayan, Türkçe'mizi düzgün kullanan ve kendisini rahatça ifade eden, iletişim kurmakta zorluk çekmeyen birini görmek ne güzel! 

Fakat kitaplardan vazgeçmek, arayı açmak yok. Ona göre!

$total eserden $score tanesini okudum!

$total eserden $score tanesini okudum!

''Hızlı okumak, çabuk anlamak, geniş bir kelime dağarcığı ile düzgün cümleler kurabilmek... Kafan düşüncelerle doluyken hepsini bir kenara bırakıp, hayallere dalabilmek, okunulan kitaba uygun perspektif geliştirmek...'' Çok mu tanıdık geldi bunlar sana? Evet, sen busun işte! Evinin baş köşesine oturup, okuduklarını özümseyen, özümsediklerini de hayatında kullanan birisin! 

Çok yaşasın kitap sevgin, e mi!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
283
107
60
39
33
29
27
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
irembozkurt

Grinin Elli Tonu gibi popüler kültürün sevdiği kitaplar nasıl "edebiyat"a damga vurmuş olabilir? Popüler olabilir ama edebi? Bilemiyorum.

TOLGA

Grinin 50 tonu olan listeye YASAR KEMAL' in " INCE MEMED" İ, OGUZ ATAY' in " TUTUNAMAYANLAR" inin girmemesi abes olmuş !!

Mordecai

büyük umutlar yok budala yok düşüş yok grinin elli tonu var aq