Görüş Bildir
Haberler
Dündar: 'Ülkeden Kaçmadım, Görevimin Başındayım'

Dündar: 'Ülkeden Kaçmadım, Görevimin Başındayım'

Ulaş
09.07.2016 - 10:52

Cumhuriyet gazetesindeki genel yayın yönetmenliği görevini geçici olarak Cumhuriyet Vakfı'nın İcra Kurulu'na devrettiğini açıklayan Can Dündar, ülkeden kaçmadığını ve görevinin başında olduğunu söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Araştırmacı gazetecilik örgütü Netzwerk Recherche'nin Leuchtturm Ödülü'ne layık görülen Dündar, ödülü almak için gittiği Hamburg’da Deutsche Welle’e konuştu.

Alman meslektaşlarının Türkiye’de verilen mücadeleyi desteklediğini ve hükümetin baskılarına karşı tavır koyduklarını belirten Dündar, ödülün bir dayanışma mesajı olduğunu ifade etti.

Dündar'ın Deutsche Welle'e yaptığı açıklamanın bir kısmı şöyle:

DW: Hamburg’da Netzwerk Rescherche tarafından verilen Leuchtturm ödülünü aldınız. Ancak daha önce de birçok ödüle layık görüldünüz. Leuchtturm ödülünün sizin için diğerlerinden nasıl bir farkı var?

Can Dündar: Çok gurur duydum açıkçası. Alman meslektaşlarımın bir ödülü. Araştırmacı-gazetecilik ödülü ve Avrupa’nın en prestijli ödüllerden birini aldım bugün ve bana söylendiğine göre hiç Alman olmayan birine verilmemiş, bir ilk aynı zamanda. Bunu iki şekilde yorumluyorum. Bir, Alman meslektaşlarımız bizim çabamızı destekliyor ve arkamızda duruyor. İkincisi, hükümetin bize karşı uyguladığı baskı politikalarına karşı bir tavır koyuyorlar. İkisini de çok önemsiyorum ve çok önemli bir dayanışma mesajı olarak görüyorum.

DW: Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmenliğini bıraktığınıza dair söylentiler çıktı. Bununla ilgili ne söylemek istersiniz?

Dündar: Biz bir yandan kendi haberlerimizi savunmaya devam ederken bir de yalan haber ile mücadele gibi ciddi bir misyon üstlendik. Ne yazık ki bu çok sık karşılaştığımız bir şey. Yani benim için ülkeden kaçtı altıncı kez falan haber oluyor. Ya da görevi bıraktı vesaire. Hayır ülkeden kaçmadım ülkedeyim. Görevi bırakmadım görevimin başında olacağım. Sadece her insan gibi bir tatile ihtiyacım vardı. Bir süre tatilde olacağım sonra tekrar işbaşı yapacağım.

DW: Türkiye’de çok fazla dezenformasyon var. Sizce nasıl bunun önüne geçilebilir?

Dündar: Doğru haberle. Bir, aldırmamaya çalışıyorum çünkü tamamen yıpratmaya yönelik provokatif bir çaba. İkincisi bildiğiniz yolda yürümek başka yapacak bir şey yok çünkü onla vakit kaybederseniz bütün enerjinizi ona harcamanız lazım.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
66
57
21
19
12
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Prenses Adora

Bırakma tabii senin gibi dürüst gazetecilere ihtiyacımız var Can! :)

birkaleci

Demek ki sadece pkk nin kucağında değilmiş :D

oguzhan avcı

Kandili besleyen Almanya; Kandili seçim öncesi öven, Hdpyi yağlayan adamlarını tetikçilerini ödülsüz bırakırlar mı hiç!