Görüş Bildir
Haberler
Dündar: 'Davayı Sabırsızlıkla Bekliyoruz'

Dündar: 'Davayı Sabırsızlıkla Bekliyoruz'

Deniz Gök
03.06.2015 - 17:23 Son Güncelleme: 03.06.2015 - 17:33
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gazeteci Dündar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisi hakkındaki suç duyurusuyla ilgili, “Dava açılırsa, ki heyecanla bekliyoruz. Bu hesabı mahkeme önünde sormak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Cumhuriyet gazetesi Genel Yyaın Yönetmeni Can Dündar, kendisi hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı suç duyurusuyla ilgili, “dava açılmasını heyecanla beklediğini” söyledi.

Bianet'in haberine göre Dündar, Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı'na destek vermek için katıldığı protestoda bu şikayetle ilgili açıklama yaptı:

“Dünyayı kendimize güldürme başarısını gösterdik. Çok ciddiye almıyorum. Ben biraz suçluların telaşını görüyorum. Bu telaşı da anlayışla karşılıyorum. Ama bizi caydırmaya yıldırmaya yetmez. Doğru bildiğimizi yazmaya, yapmaya devam edeceğiz.”

“Ortada ciddi bir uluslararası skandal var. Siz de görüyorsunuz yani Türk medyasının bir kısmının görmemesine rağmen, dünya medyası gördü. Birleşmiş Milletler'e kadar yansıyan bir haber oldu. Buna bir cevap vermeleri lazım.”

“Bir suç üstü durumu var. Tehdit etmek, dava açmak, savcılara talimat vermek yetmiyor. Hesap vermeleri gerekiyor. Dava açılırsa, ki heyecanla bekliyoruz. Bu hesabı mahkeme önünde sormak için sabırsızlanıyoruz.”

“200 tutuklama az”

Twitter’daki “fuat avni”  hesabından yazılan “Gazete ve TV'lere el konacak, 200 kişi gözaltına alınacak” iddiasıyla ilgili de konuşan Dündar, “Az geldi bana, listenin kalabalıklaşması gerekecek. Gelen desteğe bakılınca 200 kişi ile yetinilecek bir şey değil. Bu gidişle içeridekilerin sayısı dışarıdakileri geçecek” dedi.

Erdoğan müebbet istedi

Erdoğan müebbet istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Dündar hakkında, genel yayın yönetmeni olduğu Cumhuriyet gazetesinde MİT’e ait TIR’ların durdurulmasıyla ilgili, “gerçeğe aykırı bazı görüntü ve bilgiye yer verdiği” gerekçesiyle bireysel suç duyurusunda bulunmuştu.

Dilekçede Dündar’ın “paralel örgüt tarafından kendisine sızdırılan sahte görüntü ve bilgileri yayınlayarak, tamamen hukuka aykırı biçimde TIR’ları arayan örgüt mensuplarının eylemine iştirak ettiği” iddia edildi.

Dündar’ın, “TCK’nın suç işlemek amacıyla örgüt kurma, gizliliğin ihlali, hükümete karşı suç, devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme, siyasal ve askeri casusluk, gizli kalması gereken bilgileri açıklama, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suçlarından bir kez ağırlaştırılmış müebbet, bir müebbet ve 42 yıl hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

Ne olmuştu?

Cumhuriyet gazetesi, 19 Ocak 2014 tarihinde ihbar üzerine durdurulan ve Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) ait olan TIR'lardaki havan, top ve tüfek mermisi gibi mühimmatların görüntülerini 29 Mayıs’ta yayımladı. Görüntülerde, TIR'larda bulunan çelik kutuların içine yerleştirilen karton kutularda ilaçlar olduğu ancak bu kutuların altına gizlenmiş havan, top ve tüfek mermileri görülüyor.

TRT 1 kanalının konuğu Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dündar için; “Bu haberi yapan kişi bunun bedelini ağır ödeyecek, öyle bırakmam onu…” demişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu da Dündar hakkında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 326. Maddesi uyarınca ve “devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk” iddiasıyla soruşturma başlatmıştı.

Bianet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0