Görüş Bildir
Haberler
Dün Akşam Elektrikler Neden Kesildi?

Dün Akşam Elektrikler Neden Kesildi?

Ulaş
26.04.2016 - 23:07 Son Güncelleme: 27.04.2016 - 10:24

Dün akşam saatlerinden itibaren İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin çok sayıda kentinde ilçe ilçe elektrik kesintileri yaşandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerindeki aşırı fırtına ve yağış nedeniyle yüksek gerilim hatlarında geçici arıza meydana geldiği belirtildi.

Sosyal medya kullanıcıları da yaşadıkları illerden konuya ilişkin paylaşımlarda bulundu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerindeki aşırı fırtına ve yağış nedeniyle yüksek gerilim hatlarında geçici arıza yaşanmıştır"

"Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerindeki aşırı fırtına ve yağış nedeniyle yüksek gerilim hatlarında geçici arıza yaşanmıştır"

Yurt genelinde kısmen yaşanan elektrik kesintilerinin Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerindeki aşırı fırtına ve yağıştan dolayı yüksek gerilim hatlarındaki geçici arızadan kaynaklandığı belirtilerek, dün gece 23.13 itibarıyla tüm bölgelere yeniden enerji verildiği bildirildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından yapılan açıklamada, '26 Nisan 2016 tarihinde saat 22.29’da Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerindeki aşırı fırtına ve yağış nedeniyle yüksek gerilim hatlarında geçici arıza yaşanmıştır. Yaşanan arıza, bazı illerimizde kısmi kesintilere neden olmuştur. Yapılan müdahale ile sistem kısa sürede normale döndürülürken, saat 23.13 itibarıyla tüm bölgelerde kesinti giderilerek enerji sağlanmıştır. Toplam kesinti, Türkiye genelinde yüzde 15’lik kesimde 45 dakika süre ile yaşanmıştır.' ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, ayrıca bölgedeki hava şartları nedeniyle kısa süreli elektrik kesintileri yaşanabildiği belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Akşam saatlerinde elektrik kesintilerinin görüldüğü iller: 

İstanbulAnkaraİzmirKocaeliVanHakkariTrabzonErzincanErzurumIğdırSamsun,GaziantepRizeSakaryaMersinYalovaKayseriDüzceAdanaDenizli.

BEDAŞ, İstanbul Avrupa yakasında elektriğin kademeli olarak geri verileceğini duyurdu

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
180
117
24
21
11
10
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pamuk

Varsa şekliniz trafoya bekleriz

Emre Kalemdar

Galiba ülkeye reset atıyolar :D

Anarchy

Hedef 1023