Görüş Bildir
Haberler
Dudak Dolgusunun Kötü Olma İhtimali Var mı?

Dudak Dolgusunun Kötü Olma İhtimali Var mı?

Op. Güncel Öztürk
08.10.2014 - 19:13 Son Güncelleme: 08.10.2014 - 20:12

Dudak Dolgusu

Estetik önceye göre daha sıcak bakılan bir alan olmasına rağmen hala akıllarda kötü sonları içeren birçok soru işaretini barındırabiliyor. Yüzde çok dikkat çeken ve öncesinde kötü örneğini gördüğümüz dudak dolguları yüzünden özellikle dudak dolgusu işleminden kaçınılabiliniyor.

Peki dudak dolgusunun kötü olma ihtimali var mıdır?

Evet, dudak dolgusu korktuğunuz gibi olabilir. Dikkate alınmayan, özenle yaklaşılmayan her şey gibi dudak dolgusunda da dikkatsiz davranılırsa ne yazık ki sizi kötü dudaklar bekliyor. Bunun için bazı şeylere çok ama çok dikkat etmek, iyi bir araştırma yapmak gerekiyor. Kötü dudaklara sahip olmamak için aşağıda yazılanları dikkate almanızı öneririm.

Sık Doktor Değişikliği

Estetik operasyonlarda, hele ki dudak dolgusu gibi tekrar gerektiren estetik operasyonlarda doktoru sık sık değiştirmek, doktorla iletişimi kesmek ya da daha zamanı gelmeden her ay üst üste başka bir doktora dolgu yaptırmak dudak dolgunuzun doğallığını bozacak ve kötü bir görüntü oluşturacaktır.

Kalıcı Dolgular Kullanmak

Birçok doktorun uzak durduğu dudakta kullanılan kalıcı dolgular dudakta gerçekten de çok masum değiller. Vücudunuzun kabul edemeyeceği türden olan bu malzemeler dudaklarınızda alerjik reaksiyonlara yol açabileceği gibi zaman içerisinde şekli bozulup, topaklanabilir. Bu nedenle kalıcı dolgu yaptırıp böyle bir risk almak yerine geçici ama sağlıklı güvenilir marka dolgu yaptırmayı, vücudunuzun kabul edeceği malzemeler kullanılmasını tercih etmelisiniz.

Bilinmeyen Bir Yerde Yaptırmak

Dudak dolgusunu kesinlikle hafife almamalısınız. Dudak dolgusu da vücudunuzda yapılacak diğer tüm değişiklikler gibi önemli ve ciddiye alınması gereken bir işlemdir. Estetik işlem olması, önemi azaltmıyor. Vücudunuza yapılan her müdahale küçük de olsa maksimum özeni hak eder.

Bu nedenle doktorunuzu iyi araştırmanız, gerekirse birçoğuyla görüşmeniz, internette araştırmalar yapmanız ve aralarından en güvendiğinizi bulmanız gerekiyor. Yani sırf kampanya var diye adı sanı bilinmeyen bir yere kendinizi emanet etmek dudak dolgusunun kötü olmasından öte çok daha ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Güvenilir bu alanda uzman doktorlardan şaşmayın.

Dudak Kasının İçine Yaptırmak

Aslında bu risk, dolgunuzu yanlış bir yerde yaptırdığınızda ortaya çıkıyor. Dudak dolgusu karşıdan bakınca kolay bir işlem gibi görünse de, doktorunuzun hangi kremi kullanacağı, ne kadar bekleyeceği, dolguyu nereden yapacağı, iğneyi nereden uygulayacağı, dolguyu ne miktarda yapacağı ve bunun gibi daha bir çok küçük ama çok önemli ayrıntıları içeren bir işlemdir. Ama bu işin inceliklerini bilmeyenler dudak kası gibi yanlış yerlere dolgu yapabilir, bu da o korktuğunuz görüntüye neden olabilir.

Sadece Üst Dudağa Çok Miktarda Dolgu Yaptırmak

Kötü görünen dolgu dudaklar için kullanılan bir tabir vardır bilirsiniz, “ördek ağzı gibi” denir. İşte bu durum sadece üst dudağa dolgu yapıldığında, hele ki bol miktarda yapıldığında ortaya çıkabiliyor. Normal oranlarda alt dudaktan ince duran üst dudak neredeyse alt dudağı yutmuş gibi kapatıyor, bu da dolguyu resmen bağıran bir işleme dönüşebiliyor.

Çok Dolgu Yaptırmak

Dudaklara yapılacak dolgu oranı da istediğiniz doğal ve güzel sonuç için son derece önemlidir. “Nasılsa dolgu yaptırıyorum, bolca yaptırayım!” diye düşünmek oldukça yanlıştır. Fazla dolgu istenmeyen görüntülere neden olabilir.

Dudaklara isteğe göre az ya da çok dolgu yapılabilir ama bunun da bir sınırı vardır. 0.6 cc-1.5 cc arasında yapılan dolgular doğal bir görünümün kapısını aralarken fazlası hemen fark edilecek düzeyde anormallik doğurabiliyor. En dolgun dudaklara değil, size en yakışan dudaklara sahip olmak en birincil hedefiniz olsun.

Kaynak: http://www.guncelozturk.com/dudak-dol...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın