Görüş Bildir
Haberler
Dudak Dolgusu Ne Kadar Kalıcıdır? Dudak Dolgusu Sonrasında Ne Olur?

Dudak Dolgusu Ne Kadar Kalıcıdır? Dudak Dolgusu Sonrasında Ne Olur?

Şebnem Sucu
15.11.2021 - 12:09

Botoks işleminden sonra günümüzde son derece revaçta olan dudak dolgusu, dudaktaki doğuştan ya da sonradan oluşan hacim kayıplarında dudağa arzu edilen hacmin ve formun verilmesi işlemidir. dudak dolgusu işleminde dudağa zarar vermeyen hyaluronik asit uygulanır. Bu madde aynı zamanda yüzde hacim kaybının yaşandığı birçok bölgede kullanabilmekte ve vücutta doğal olarak bulunduğundan dolayı zarar vermemektedir. Peki, dudak dolgusu ne kadar kalıcıdır? Dudak dolgusu sonrasında ne olur? İşte dudak dolgusu hakkında merak edilen soruların cevapları…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dudak dolgusu günümüzde en popüler estetik uygulamalardan biri halinde geldi. Dudak boyutu ve şeklinden şikayetçi olan kadınların tercih ettiği yöntemlerden biri olan dudak dolgusu ile kadınlar hayalini kurduğu dolgun ve çekici dudaklara kısa sürede ulaşabiliyor. Geçici bir işlem olması nedeniyle dudak dolgusu yaptıracak olanlar ilk olarak dudak dolgusu ne kadar kalıcıdır? Sorusunun cevabını merak ediyor. Peki, dudak dolgusu ne kadar kalıcıdır? Dudak dolgusu sonrasında ne olur? İşte detaylar…

Dudak Dolgusu Ne Kadar Kalıcıdır?

Dudak Dolgusu Ne Kadar Kalıcıdır?

Dudak dolgusu en fazla 12 ay kalıcıdır. Hyaluronic asit kullanılarak yapılması nedeniyle enjekte edilen miktar giderek yol olmaktadır, yani ömür boyu kalıcılığı söz konusu değildir. Genellikle hastadan hastaya farklılık göstermekle birlikte dudak dolgusunun kalıcılığı 6-12 ay arasında değişiklik gösterebilir.

Dudak Dolgusu Sonrasında Ne Olur?

Dudak Dolgusu Sonrasında Ne Olur?

Dudak dolgusu yaptırmak isteyenlerin merak ettiği diğer bir konu ise dudak dolgusu sonrası nelerin olabileceğidir. Dolgu enjekte edildikten sonra akabinde bir miktar şişlik oluşabilir. Ertesi gün artabilen bu şişlik zamanla ortadan kalkar. Dudağın dolgu ile uyum sağlayabilmesi toplamda 7 gün sürecektir. 1 haftanın sonunda şişlikler tamamen kalkacaktır. 

Dudak dolgusu yaptırdıktan sonra alanında uzman kişiler ilk gün buz uygulamanızı tavsiye edecektir. Aynı zamanda ilk gün sıcak yemek ya da içeceklerden uzak durmanız konusunda da sizi uyaracaklardır. Bu zaman zarfında dudaklarla oynamak, masaj yapmak gibi eylemlerden mutlaka kaçınmak gerekir. Bazen dudak dolgusu sonrası dudaklarda topaklanma ve sertlik gibi istenmeyen durumlarla karşılaşılabilir. Bu, genellikle uygunsuz dolguların kullanımına bağlı ortaya çıkan bir durumdur. Böyle bir durumla karşılaşmamak için dudağınıza uygulanan dolguların kaliteli olduğundan emin olmanız gerekir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın