Görüş Bildir
Haberler
Duayen Gazeteci Nail Güreli Hayatını Kaybetti...

Duayen Gazeteci Nail Güreli Hayatını Kaybetti...

Türk basının duayen isimlerinden Nail Güreli 92 yaşında hayatını kaybetti. Güreli, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin de eski başkanıydı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TGC Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu tarafından yayınlanan başsağlığı mesajında, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası önceki Başkanlarından Basın Şeref Kartı sahibi, Nail Güreli’nin bugün vefat ettiği belirtildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu başsağlığı mesajında, 'Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası önceki Başkanlarından değerli büyüğümüz Nail Güreli’yi kaybettik. Mesleğimize uzun yıllar hizmet veren Nail Güreli’yi sevgi ve saygıyla anıyoruz. Ailesine, sevenlerine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz' denildi.

Nail Güreli kimdir?

Nail Güreli kimdir?

1932 doğumlu gazeteci ve yazardır. Gazeteciliğe, 1952 yılında Hizmet gazetesinde muhabir olarak başladı. Son Posta, Son Telgraf, Tan, Akşam, Vatan, İkdam, Hürriyet Haber Ajansı, Hürriyet, Güneş ve Milliyet gazetelerinde çalıştı. Şu an Günlük Evrensel gazetesinde yazmaktadır. 1959 yılında, yılın gazetecisi seçildi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin çeşitli kademelerinde çalıştı ve 18 Mart 1994'ten 3 Nisan 2001 tarihine kadar başkanlığını yaptı.

Geçtiğimiz günlerde basın dünyasının bir diğer duayen ismi Altermur Kılıç da aramızdan ayrılmıştı

  • DHA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın