Görüş Bildir
Haberler
dövme modeli

dövme modeli

1 - Dövme nedir ?

Dövme, ilk çağlardan bu yana süslenmek, prestij, statü, estetik gibi çeşitli amaçlarla sivri uçlu cisimler kullanarak, bitkisel boyaları deri altına aktarmak ve sabitlemektir. Dövmenin tanımında çok daha geniş açılımlar yapılabilir. Bunun için diğer makalelerimize göz atınız.

2 - Dövme nasıl yapılır ?

Dövme yapılacak bölge ve tüm malzemeler temiz ve steril olmalıdır. Yapılacak motif deriye transfer edilir. Kontürleri dövme makinesi ile çizilir. Sonra dövme yaptıran kişinin isteğine göre renklendirme veya gölgelendirme yapılır. Ayrıntılı bilgi için diğer makalelerimize göz atınız.

3 - Dövme acır mı, acıtır mı ? Dövme yaptırırken canım yanar mı ? Ne kadar acır ? Dövme çok acıyor mu ?

Genelde hafif bir batma hissi olarak tanımlanır. Yapılacak bölgeye göre acı seviyesi değişir. Bunu test etmenin en güzel yolu vücudun farklı bölgelerine çimdik atmaktır. Bu şekilde daha az acıyan yerinizi bulabilirsiniz. Dövme yaptıran kişilerden gelen ilk tepki bu muymuş ? tarzında olmakta ve ah bile denilmeyecek kadar bir acı tarif edilmektedir. Dövmeyi yapan kişinin ustalığı ve kullandığı malzemelerin kalitesi de çok önemlidir. Eskiden alkol bazlı boyalar kullanıldığından tabii ki biraz yakma durumu oluyordu fakat teknolojiyle birlikte bitkisel ve su bazlı boyalar bu durumu ortadan kaldırmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın