Görüş Bildir
Haberler
Dosyası 40 Gündür Bakanlıkta Bekletiliyor!

Dosyası 40 Gündür Bakanlıkta Bekletiliyor!

Onedio Medya
02.02.2014 - 13:06 Son Güncelleme: 02.02.2014 - 13:57

Dosyası 40 Gündür Bakanlıkta Bekletiliyor!

ADNAN KESKİN - Taraf / Ankara'daki gezi protestoları sırasında Polis memuru Ahmet Şahbaz tarafından vurularak öldürülen işçi Ethem Sarısülük'le ilgili dosyanın, tartışmalı biçimde gönderildiği Adalet Bakanlığı'nda 40 gündür bekletildiği ortaya çıktı. Sarısülük ailesi, 'dosyanın hasıraltı edilmesine izin vermeyeceğiz' derken, CHP'li Hüseyin Aygün de bu karartmanın gerekçelerini Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a sordu.

Sarısülük'ü öldürmekle suçlanan ve ilk duruşmaya perukla ve takma kaşla katılan, ardından görev yeri değiştirildiği için bir daha mahkemeye uğramayan polis memuru Ahmet Şahbaz'la ilgili tutuksuz yargılamada skandallar bitmiyor. Yargılamadaki son tartışma, davayı görüşen Ankara 6.Ağır Ceza Mahkemesi'nin (ACM) 2 aralık tarihli duruşmada görevden çekilmek istemesiyle yaşanmıştı. Ancak, 7.Ağır Ceza mahkemesi, heyetin Sarısülük davasından çekilme kararını kabul etmemişti.

Bunun üzerine dosya yeniden kendisine dönen 6.ACM, davayı sürdürmek yerine, dosyayı Adalet Bakanlığı'na göndermişti.

ÖRTÜYORLAR

Ancak aradan 40 günden fazla zaman geçtiği halde, dosyanın gönderildiği bakanlıkta tutulmasına hem Sarısülük Ailesi, hem de davayı izleyen CHP'nin hukukçu vekillerinden Hüseyin Aygün tepki gösterdi.

Aygün, öncelikle, mahkemenin 'kanun yararına bozma' istemiyle bakanlığa başvurmasının yasal mevzuata ve hukuka aykırı olduğuna dikkat çekti. Konuyu soru önergesiyle meclis gündemine taşıyan Aygün, Bakan Bozdağ'a neden 40 gündür dosyanın bakanlıkta bekletildiğini ve dosyanın ne zaman iade edileceğini sordu. Bu arada haklarında, davadaki usülsüzlükleri protesto ettikleri nedeniyle haklarında soruşturma da açılan Sarısülük ailesinin fertleri de bakanlıktaki rötara tepki gösterdi ve dosyanın hızla mahkemesine geri gönderilmesini istedi.

Twitter hesabından Adalet Bakanlığı'na 'Kendi anayasanızı çiğneyerek beklettiğiniz dosyamızı ne zaman iade edeceksiniz- Duruşma gününü ne zaman açıklayacaksınız ?' sorularını yönelten Ethem Sarısülük'ün ağabeyi Mustafa Sarısülük, 'Dosyamızı hasır altı etmenize izin vermeyeceğiz' dedi.

Kaynak: http://www.gercekgundem.com/guncel/22...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0