Görüş Bildir
Haberler
Dosya Masrafını Mahkemeye Gitmeden Geri Alabilirsiniz

Dosya Masrafını Mahkemeye Gitmeden Geri Alabilirsiniz

silviya alaskarova
14.07.2014 - 12:20 Son Güncelleme: 14.07.2014 - 12:23

Dosya masrafını mahkemeye gitmeden geri alabilirsiniz

Vatandaşın mahkemeye gitmeden sorunlarını çözdüğü tüketici hakem heyetlerinin alacağı kararlarda dikkat edilecek hususlar belirlendi.

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı, vatandaşın mahkemeye gitmeden sorunlarını çözdüğü tüketici hakem heyetlerinin alacağı kararlarda dikkat edilecek hususları belirledi.Bir bankadan birden fazla kredi çeken tüketicinin, bu kredilerin tümünün dosya masrafını geri alması için hakem heyetlerine ayrı ayrı başvurması gerekiyor.

İl heyeti için 3 bin TL sınırı

Tek banka kredisi nedeniyle dosya masrafı, ipotek ücreti ve yeniden yapılandırma gibi şikâyetler için tek başvuru yeterli olacak. Vatandaş mağduriyetinin önlenmesi için yeni kanundan önce yapılan başvurularda da ‘görevsizlik’ kararı verilecek. Böylece, vatandaşın zaman kaybı önlenecek.2 bin liranın altındaki uyuşmazlıklarda ilçe, 3 bin lira ve üzerindeki uyuşmazlıklarda il hakem heyetleri yetkili olacak.

Masrafları satıcı firma ödeyecek

Tüketici hakem heyetinde yapılan incelemeye yönelik bilirkişi ve tebligat ücretleri, satıcı ve sağlayıcı firma tarafından karşılanacak. Böylece, vatandaşın bu tür masraflar nedeniyle hak aramaktan vazgeçmesi önlenecek. Yeni kanundan önce imzalanmış sözleşmelerin yeni kanuna aykırı hükümleri iptal edilecek.

Kaynak: http://www.afyonkarahisar.com.tr/habe...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın