Görüş Bildir
Haberler
Döneme göre güzelleşin

Döneme göre güzelleşin

adnan tek
30.03.2016 - 00:08

Döneme göre güzelleşin

Biz kadınların birçok acıdan faklı dönemlerde faklı acılardan beslenme bakım teknikleriyle cildimizin yaşlanmasını geciktirebiliriz. Her yaşın ayrı bir güzelliği olduğu gibi, ayrı da ihtiyaçları var. Ne zaman ne yapmanız konusunda gerekenleri uygulamanız halinde ilerleyen yaşlarda cildiniz hala gençliğini koruyor olacaktır.

İste cilt bakımınız ve yasama tarzınız hakkında bazı güzel öneriler…

20'li yaşlar

Cildinizin nemli kalmasını sağlayacak bir krem seçin. Yeni ürünlerin bazılarının içeriğinde kasılmayı engelleyen etken maddeler var. 'Spasmolitik' denilen bu maddeler, mimiklerin oluşturduğu kırışıkların belirgin hale gelmesini geciktiriyor. Ağır kozmetikler yerine, üzerinde gençlere uygun olduğuna dair ibareler olan kremleri tercih edin.

30'lu yaşlar

Hücre yapımını tetikleyen, retinol içerikli kremler kullanmalısınız. Bu, cildinize A vitamini desteği verir ve cildinizin daha parlak ve elastik bir görüntü kazanmasını sağlar. Görüntünüz sizi gerçekten mutsuz ediyorsa, uzman bir hekime botoks yaptırıp yaptıramayacağınızı danışmalısınız. Güneşin dik geldiği saatlerde asla uzun süre dışarıda kalmayın.

40'lı yaşlar

A, C, E vitaminlerince zengin kremler kullanmalısınız. Soya tüketmeye çalışın. Melanin düzeyini dengeleyecek ürünler seçmeniz gerekiyor. Anti-aging özellikli serumlar da faydalı olabilir. Yağ ve şekerden daha uzak, meyve ve sebzeye daha yakın bir beslenme düzeni oluşturmaya çalışın. Gece çok geç saatte yatmamaya dikkat edin. Mümkünse öğle saatlerinde de kendiniz için bir 'siesta' arası verin.

50'li yaşlar

Hücre onarıcı ve nem dengesini sağlayacak kremler kullanmalısınız. Biz kadınların yağ bazlı ürünler kullanmanın zamanı geldi. Kullandığınız kremlere uzun saatler etkisini sürdüren formüllere sahip olması da şart. Bakımınızı tamamlamak için kremlerin gücünü artıracak serumlardan yararlanın. Kilonuzu sabit tutmaya özen gösterin böylece sarkmaların belirginleşmesini engelleyeceksiniz. Günde 1,5-2 litre su içmeye özen gösterin.

Kaynak: http://www.bizkadinlar.com
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kimya Hatun

biz kadınların derken