Görüş Bildir
Haberler
Dolar Yeniden Yükselişte...

Dolar Yeniden Yükselişte...

Onedio Medya
22.11.2016 - 19:46 Son Güncelleme: 22.11.2016 - 20:19

Merkez Bankası'nın Perşembe günü yapacağı faiz toplantısı öncesi düzenlenen anketlerin faizlerde artışın 0.25 puan olacağı ya da sabit kalacağı yönünde çıkması doların yönünü yeniden yukarı çevirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Binali Yıldırım'ın İstanbul programı nedeniyle bugün yapılması planlanan Ekonomi Koordinasyon kurulu (EKK) toplantısının ertelenmesine karşın gün içinde 3.35 - 3.36 lira dolayında hareket eden dolar akşam saatlerinde 3.3850 lira düzeyine kadar çıktı. 

Gün içinde 3.56 - 3.57 lira aralığında işlem gören euro da 3.59 liranın üzerine çıkarak rekor düzeylerine yaklaştı.

Küresel piyasalardaki gelişmelerin yanında, Türkiye'deki artan iç politik gerginliklerin etkisiyle, geçen haftanın son işlem gününde TL  karşısında art arda yeni rekor düzeylere tırmanan dolar 3.4069 liraya ve euro da 3.6011 lira ile yeni tarihi rekor düzeylere tırmanmıştı. Ardından düzenlenen EKK toplantısının etkisiyle dolar 3.37 - 3.37 ve euro da 3.57 - 3.58 aralığına çekilmişti.

Gözler Merkez Bankası'nda

Gözler Merkez Bankası'nda

Çeşitli kurumların yaptıkları anket sonuçlarında, Türk Lirası'nın büyük ölçüde zayıflamasına karşın, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun (PPK) Perşembe günü düzenlenecek toplantısında faizlerde ya 0.25 puanlık bir küçük artış olacağı, ya da değişiklik olmayacağı yönündeki beklentiler ağırlık kazanıyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünya Bankası büyüme öngörüsünü düşürdü

Dünya Bankası büyüme öngörüsünü düşürdü

Dünya Bankası Türkiye için bu yılki ekonomik büyüme öngörüsünü, geçen Haziran ayına göre 0.4 puan indirerek yüzde 3.1'e düşürdü.

Dünya Bankası'nın bugün açıkladığı 'Artan Kutuplaşma Ortamında Avrupa ve Orta Asya'da Ilımlı Büyüme' başlıklı bölgesel raporunda, petrol fiyatlarındaki gerileme, Avrupa Birliği yatırımlarındaki düşüş ve yapısal sorunlar nedeniyle bölgede büyüme açısından zor bir dönem geçirilmekte olduğu vurgulandı.

Darbe girişimine değinilen Türkiye'ye ile ilgili bölümde, darbe girişimi ve sonra yaşanan kamudaki tasfiyeler dahil son politik gelişmelerin 'Türkiye'deki belirsizliği artırdığı ve ekonomik etkinliklerin hızını düşürdüğü' vurgulandı. 

Raporda, bu gelişmelere bağlı olarak, özel yatırımlarda artışın zayıflaması ve net ihracatın katkısının düşmesi nedeniyle ekonomik büyümenin yavaşladığı vurgulandı.

Dünya Bankası, geçen Haziran ayında açıkladığı Küresel Ekonomik Görünüm raporunda bu yıl ve gelecek yıl için Türkiye'de gayrı safi yurtiçi hasıla (GSYH) büyüme öngörüsünü yüzde 3.5 olarak açıklamış, 2018'de de yüzde 3.6 olacağını öngörmüştü. 

Banka bugünkü raporunda 2017 ve 2018 yılı öngörülerine ilişkin bir değişiklik yapmadı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
79
35
10
9
6
6
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Pi + e = Dolar olana kadar takmayacaklar diye düşünüyorum. 3,14 + 2,7 = 5,84 olunca Merkez Bankası gidip müdahale edecek.

Eren Gezer

Hiç şikayetim yok valla. Euro/Dolar kazanıp TL harcayanlar için çok güzel bir haber bu.

raheanne

TL yi harcadığın ürünler Türkiye'ye maalesef dolar/euro üzerinden geliyor. sen 1 kilo unu 1 liraya alabilecekken 3,8 liraya alıyorsun. Ama bu güzel demek olu... Devamını Gör

luabuci

ulan 1 tanecik 10 dolarım var mındar ettirtmeyin bana