Görüş Bildir
Haberler
Dolar Ne Kadar Oldu? Dolar Türk Lirası Rekoru Kaç Oldu? İşte 24 Aralık Dolar Fiyatları Son Durum...

Dolar Ne Kadar Oldu? Dolar Türk Lirası Rekoru Kaç Oldu? İşte 24 Aralık Dolar Fiyatları Son Durum...

Dün güne 11.42'den başlayan dolar 13.47 ile tarihi zirvesini gördü. Türkiye'de döviz kurlarındaki yukarı yönlü artış bugün de sürüyor. Dolar ve euro, Türk Lirası karşısında rekor üstüne rekor kırarken uzmanlar bu durumu, doların son zamanların en güçlü noktasında olmasına bağlıyor.  Türk vatandaşları doların neden yükseldiğini, uzmanların konuya ilişkin yorumlarını araştırıyor. Peki 1 dolar ne kadar, kaç TL? dolar yükselmeye devam edecek mi? 24 Kasım dolarda son durum ne? İşte doların son durumu ve uzmanların analizleri haberimizin içeriğinde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dolar ve euro, Türk Lirası karşısında rekor üstüne rekor kırarken uzmanlar bu durumu, doların son zamanların en güçlü noktasında olmasına bağlıyor. Dolar yatırımı yapanlar bu duruma sevinirken bir yandan Türk lirasının değer kaybetmesi de pek iç açıcı değil. Vatandaş doların ne kadar olacağını, yükselişine devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Peki 1 dolar ne kadar, kaç TL? dolar yükselmeye devam edecek mi? 24 Kasım dolarda son durum ne? İşte doların son durumu ve uzmanların analizleri...

Dolar Yükselmeye Devam Edecek mi?

Dolar Yükselmeye Devam Edecek mi?

Profesör Seyfettin Gürsel yanıt verdi: 

Bu vaziyette döviz bir yerde durur. Bu insanların beklentisine bağlı. Olan oldu artık. Bu çok ciddi enflasyona yansıyacak. Orada da tüketici ve idari fiyatları tutmak için devletin vermiş olduğu her türlü hem baskıyı hem idari fiyatları tutmaya çalışacaklar herhalde. Dedi.

Merkez Bankası Açıklaması

Merkez Bankası Açıklaması

Merkez Bankası piyasaların kapanmasına yakın akşam saatlerinde bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada piyasada oluşan fiyatların aşırı olduğuna vurgu yapıldı. Merkez Bankası öte yandan dövize yönelen vatandaşlara ve firmalara de şu ifadeleri kullanarak bir uyarıda bulundu: “Şirketlerimiz ve vatandaşlarımızın aşırı oynak piyasa şartlarında iktisadi temellerden tamamen uzak değerlerden işlem yaparak olası kayıplara karşı uyarılması lüzumu üstüne bu açıklamaya gerek duyulmuştur.”

Dolar Neden Yükseliyor?

Dolar Neden Yükseliyor?

Ekonomist Doç. Dr. Cüneyt Dirican dolar ile ilgili açıklamalar yaptı; 

'1970'lerin başında Arap-İsrail savaşı, ardından Nickson'ın petrolle dolar ve altın arasındaki bağı onsun ilişkisini kesmesi ve dünyanın petro-dolar sistemine gitmesi İran Şahı olmak üzere OPEC'in buna karşı çıkmasının ardından petrol fiyatlarının hızlı şekilde yükselmesine neden oldu. Bu da enflasyonun ciddi şekilde yükselmesine yol açtı. 80'lerin başında ABD'de enflasyonun yanında durgunluk da geldi. Bunun ardından ABD faizler çift haneleri gördü. İran'da devrim ardından Reagan'ın ekonomiyi canlandırma çabaları sonrası ancak 80'lerin sonuna kadar bu düzeldi. 90'larda ABD'nin bankacılık krizi ve hala bizleri etkileyen Körfez Savaşları yaşandı. 85-95 arası Komünizm çöküyor ve Çin parası bugünden çok daha değerli gibi görünüyor fakat çok ciddi cari açık veriyor ve sonrası çöküş oluyor.

Önümüzdeki dönemde arz sorunları yaşanacak. Enerji fiyatlarındaysa sıkıntılar sürecek gibi duruyor. Türkiye kendine burada fırsat yarabilir mi asıl önemli olan bu.' dedi.

1 Dolar Ne Kadar, Kaç TL?

1 Dolar Ne Kadar, Kaç TL?

Alış: 12.71 TL

Satış: 12.71 TL

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ekonomist Charles-Henry Monchau Ne Dedi?

Ekonomist Charles-Henry Monchau Ne Dedi?

Syz Group'un baş yatırım sorumlusu İsviçre kökenli ekonomist Charles-Henry Monchau, dünya piyasalarında dolar karşısında değer kaybeden tek paranın Türk Lirası olmadığını söyledi. Monchau, doların güçlü olduğu dönemlerin küresel piyasalarda bir risk durumu oluşturduğunu ifade ederken şunları söyledi:

'Sanıyorum ki geçen hafta yaşaşan şey piyasaları şaşırttı, şok ortamı yarattı. Türk Lirasının da tepki verdiği gördük. Görünüşe göre yetkililer büyüme yanlısı bir gündemle ilerlemek istiyorlar. O yüzden faizleri indiriyorlar. Evet aslında Türkiye'de büyüme var.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın